Ethereum Dosyası: Token Nasıl Oluşur?

ethereum

Bir oluşturmanın en basit yolu, TokenFactory‘e gidip sistemlerini kontrol etmektir. Hemen kullanabileceğiniz süper kullanıcı dostu bir sisteme sahipler:

tokenAncak, tokenlarınızı sıfırdan kodlamak istiyorsanız,  Solidity yani Ethereum’da kodlamada kullanılan kodlama dilinde kesinlikle deneyimli olmalısınız.

Contractlar çok karmaşık olabilir, temel bir contract şu şekilde görünür:

token

 

Gördüğünüz gibi, bu işlevin üç özel kısmı vardır:

  • Haritalama
  • Creatora tüm tokenları verme
  • Tokenları gönderinine transfer etme

Haritalama:

Kodun bu kısmı haritalama kısmıdır.Bu kısım herkesin sizin token balansınızı görebileceği bir Database oluşturur. ETH gibi kendine özgü tokenlar açık defterlere kaydedilir. Herkes, söz konusu tokenın tüm bakiyelerini ve işlemlerini görebilir.

token

 

Creatora tüm tokenları verme:

İşlevin bu bölümünde, akıllı sözleşmeyi ve tokenları kim yarattıysa, tüm tokenları alacaktır:

token

 

Tokenları ether gönderinine transfer etme:

Nihayet, son kısma geldik. Bu, bir göndericinin DAPP’ye yaptığı ethere eşdeğer miktarda token alabileceği kısımdır.

token

 

İşlev aslında temel olarak kendini-açıklayıcıdır. Öncelikle, göndericinin talep ettikleri miktarda token olup olmadığını denetler. Ardından, kod gönderen bakiyesinden söz konusu miktarı atar ve ardından bu değeri alıcının bakiyesine ekler. Çok basittir.

Gördüğünüz gibi, çeşitli DAPPS yaratıcıları kendi tokenlarını oluşturmak zorunda kalıyorlar. Bu, ilk başta kucağa iyi gelse de, çeşitli DAPPS’ler ve tokenlarla etkileşime girecek olan cüzdanlar, borsalar ve diğer akıllı sözleşmeler için mutlak bir kabustur. Yani temel olarak, kendi benzersiz tokenına sahip olan her DAPP için, sistemlerini DAPP ile uyumlu hale getirmek için her seferinde tabir-i caizse tekerleği yeniden icat etmeleri gerekecektir.

Son durumu takip etmek için Bkz. Yazının devamında görüşmek üzere.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin