Komodo Platformu Nedir?

komodo

Komodo Platformu kendi bağımsız veya coin teklifinizi (ICO) başlatmak için kullanabileceğiniz uçtan uca bir blockchain çözümüdür.

Bununla birlikte, proje gitgide genişliyor. ayrıca, işlemlerinizin mahremiyetini iyileştirmek için merkezi olmayan bir değişim ve şifreleme anonimleştiricisi içerir.

Komodo nasıl çalışır?

Komodo Platformu, tek bir coin veya platformdan çok bir ekosistemtir. Proje, ekosistemin ana bölümlerini özetleyen dört ayrı beyaz tabloya sahiptir:

  • BarterDEX
  • Jumblr
  • Delayed Proof-of-Work (dPoW)
  • Decentralized Fiat Currencies (DFCs)

BarterDEX

BarterDEX, Komodo, atomic-swap sistemiyle güçlendirilmiş merkezi olmayan bir exchangedir.

Merkezi olmayan borsaların birincil yöntemi olan proxy vekilleri yerine atom swaplarını kullanarak karşı taraf riskini düşürür.

Merkezi olmayan exchange’lerde sıklıkla düşük likiditeye sahip sorunlar bulunmaktadır. Bunu önlemek için, BarterDEX, Liquidity Provider Nodes (LP nodes) üretir. LP nodes, sipariş defterleri arasındaki dağılım boyunca varlık satın alarak ve satarak piyasa fiyatının istikrara kavuşmasına yardımcı olur.

Coinin geliştiricisi doğru protokolü kullanarak mübadeleye bağladığı sürece BarterDEX herhangi bir coinin ticaretini destekleyebilir.

Jumblr

Jumblr, açık kaynaklı ve merkezi olmayan bir şifreleme anonimleştiricisi. Komodo Platformu’nu kullanırken gizliliğinizi artırmak için bunu kullanabilirsiniz.

Paranızı anonimleştirmek için gereken işlem oldukça basittir. Jumblr, KMD tokenlarını özel olmayan adresinizden alır ve bunları bir dizi zk-SNARK adresi aracılığıyla gönderir. İzlenemeyen adresler, tokenlardan herhangi bir para birimi izini kaldırır.

Buradan Jumblr, tokenlarınızı sizin seçtiğiniz yeni bir adrese gönderiyor. Tokenlarınız artık tamamen anonim oluyor. Jumblr’ı kullanmak için% 0,3’lük bir ücret (KMD tokenlarında ödenebilir) var.

Jumblr ayrıca BarterDEX’e bağlıdır, bu nedenle ticaret yaptığınız tokenlara herhangi birine anonimlik ekleyebilirsiniz.

Delayed Proof-of-Work (dPoW)

Komodo Platformu, ağın korunması için bir dPoW uzlaşma algoritması kullanıyor. İlginçtir, dPoW uzlaşması, algoritmanın ne olması gerektiği konusunda hiçbir kısıtlama olmaksızın ilk fikir birliği algoritması üzerine inşa edilmiştir.

Komodo ekibi, dPoW sistemini Bitcoin PoW algoritmasına bağlamayı seçti çünkü şu an en yüksek hashrata sahip. Hashrat ne kadar yüksek olursa, bir ağın güvenliği o kadar yüksek olur.

DPoW yöntemi iki tür nodes kullanır:

  1. Notary nodes
  2. Normal nodes

Temsilli bir Stake-proof sistemi ile benzer şekilde paydaşlar notary nodes seçerler. Bu nodesların görevi, dPoW zincirindeki blokları Bitcoin blockchainine tasdik etmektir.

Notary nodes fazladan bir katmanı sunarken de, bir dPoW blockchaini onsuz çalışabilir. Noteryler olmadan, işlemler ilk konsensüs zincirinde yayınlanamaz, ancak normal nodes onları hala dPoW zincirinde okuyabilir ve doğrulayabilir.

Decentralized Fiat Currencies (DFCs)

DFC’ler yerel, fiat para birimine bağlı kripto para birimleridir. DFC teknolojisi, BarterDEX’in atomic cross-chain swaps ve daha önce ana hatları verilen dPoW uzlaşma algoritmasını kullanıyor.

DFC’ler öncelikle Avrupa Merkez Bankası’nı farklı para birimlerinin fiyatında fikir birliğine varmak için kullanıyorlar. Sistem, herhangi bir para biriminin KMD’ye dönüştürme oranını belirlemek için BTC-USD, KMD-BTC ve BTC-CNY fiyat noktalarını kullanmaktadır.

Notary nodes Komodo blockchainde DFC fiyatlarını kaydeder ve dPoW algoritması ağa güvenlik sağlar.

Bu yöntemi kullanarak, platformun borsaları gerçekleştirmek için yalnızca bir BTC-KMD pazarına ihtiyacı vardır. Bu, dönüşümlerinizin otomatik olması ve birçoğunun garantili olduğu anlamına gelir.

32 fiat para birimini KMD tokens veya tersine değiştirebilirsiniz.

 

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin