Siacoin (SC)

sia

Piyasadaki altcoinlerin çeşitliliği ile tüm ICO’ları ve projeleri takip etmek kafa karıştırıcı olabilir. Bu yazıda (SC) hakkında bilgiler edineceğiz. Siacoin yani SC, dağıtılmış bir depolama platformudur, yani kullanılmayan saklama alanını serbest bırakır.

Projenin fikri, 2013 yılında Massachusetts Institute of Technology’de (HackMIT) ev sahipliği yapan bir tarafından planlandı. Fikir yapı itibariyle oldukça basit, herkesin depolama alanını kiralamasına izin verin ve bunun karşılığında katkılarından dolayı ödüllendirin.

Sia’nın vaad ettiği, birlikte alındığında dünyanın en hızlı, en ucuz ve en güvenli cloud depolama platformunu oluşturan merkezi olmayan bir veri depolama ağıdır.

Günümüzde cloud depolama hizmetleri çoğunlukla merkezileştirilmiş ve veriler üçüncü parti sunucularda saklanmakta. Siacoin ile her kullanıcı kendi kaynak payına katkıda bulunacağı için depolama alanı merkezilikten uzaklaşmakta.

“Merkezi olmayan bir çok depolama projesi var, Sia onlardan farklı mı?” diye düşünebilirsiniz. Sia’yı rakiplerinden ayıran şey, merkeziyetçi ekosistemi korumakla ilgili karmaşık detaylarda yatıyor.

Sia Wallet

Sistemi daha iyi anlamak için kendi web sitesini ziyaret ederek ve Wallet  yazılımını indirerek Sia’ya bir şans verebilirsiniz. Wallet  açıldıktan ve çalıştırıldıktan sonra, bir Wallet yaratmanız için talimat verilir. Bu tamamlandıktan sonra, Siacoin ile depolama alanını satın almanız yeterlidir ve ağa ev sahipliği yapmak için kısa sürede dosya yüklemeye başlayabilirsiniz.

Dahası, kişisel sabit disk alanınızı diğer müşterilere eklemek istiyorsanız, kendiniz bir ev sahibi olabilirsiniz. Dosyaların gönderilmesini istediğiniz depolama klasörünü seçin ve hakemlere, dosya barındırma için kullanılabilir alanı bilmelerini sağlamak için anons düğmesine tıklayın. Bilinen nedenlerden ötürü, dosyalar şifrelenecek, böylece verileriniz güvende kalacak.

Walletı birkaç dakika kullandıktan sonra, GUI oldukça akıcı ve UX kullanması kolay hale gelecek. Siacoin’e şans vermek için iyi bir zaman kollamaya başlasanız iyi olur.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin