2X yada No2X; İşte Tüm Mesele bu

SegWit2x

Projenin resmi web sitesine göre, tartışmalı SegWit2x Bitcoin (BTC) fork 28 Aralık’ta devam edecek.

Bitcoin topluluğu arasında Kasım ayında son dakika iptali öncesinde aylarca tartışmalara ve kavgalara neden olan SegWit2x projesi, şimdi yaklaşık iki gün süresince blok 501451’de kapanacağını söylüyor.

Projenin kurucusu ve kurucu geliştiricisi Jaap Terlouw, sitesinde forkun “Bitcoin ağında komisyon ve işlem hızı” konularını ele almayı amaçladığını belirtti ve şu an Bitcoin’in “ödeme aracı olarak kullanmak neredeyse imkansız” dedi.

Hard fork un gerçekte yer alacağına dair teyit hem projenin sitesindeki yol haritasında hem de Terlouw’dan doğrudan bir alıntıda belirtilmiştir:

Ekibimiz Kasım ortasında yapılması planlanan Bitcoin u gerçekleştirecek.”

Kurucu ayrıca, BTC sahiplerine yeni coin eşdeğer bakiyelerini (B2X) kredilendirme ortak uygulamasına ilaveten, “ilerleme taahütüne karşılık ödül olarak orantılı sayıda Bitcoinlerinden alacaklarına” dair söz verdi.

Toplam sekiz borsa, resmi fork taraftarları olarak listeleniyor.

Fork Sezonu

Son altı hafta içinde, (bir diğer Bitcoin hard fork u) endüstrinin odak noktası haline geldi. Bitcoin Cash’in kıvılcımları ateşleyen göz kamaştırıcı büyümesi Bitcoin’in fiyatlarını etkilemiş görünüyor.

SegWit2x şimdiye istediği ilgiyi göremedi. Bununla birlikte, web sitesi yeni bir dövize dikkat çekti; HitBTC. SegWit2x hakkında konuşan Terlouw, sitede şu sözleri söyledi:

“[SegWit2x] bazı borsalarda uzun bir süredir işlem görüyor. Aralarında HitBTC de var.

Proje ilk kez 19 Aralık’ta bir dönüş sözü verdiğinde, B2X coinler 200 dolardan aşağı işlem gördü ve bu durum istikrarlı bir seyir izledi.

Bu arada, Noel Gününde bir Blockchain yatırımcı, Bitcoin God (GOD) adıyla kendi Bitcoin “versiyonunu” yayınladı; diğer farkların da önümüzdeki haftalarda ekosisteme katılmaları bekleniyor.

BTC yatırımcıları için, yeni Bitcoin ‘versiyonları‘ veya hard forkların başlıca çekiciliği, BTC varlıklarının,temel olarak onlara “ücretsiz para” tedarikini sağlayan yeni coinlere çoğaltılmasıdır.

 

Görsel Kaynak: cointelegraph.com

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin