Kedicikler Ethereum Yatırımcılarını Üzüyor

Dünyanın ilk oyunlarından olan CryptoKitties‘e ilgi yoğun. Dijital ortamda kedi yetiştirme üzerine kurulu oyunda şimdiden 1.3 milyon dolarlık harcandı.

Şu sıralar Ethereum ağındaki işlemlerin yüzde 15’i, CryptoKitties üzerinde gerçekleşiyor.

28 Kasım tarihinde Etheruem ağındaki yerini alan ve oyunculara sunulan CryptoKitties’te insanlar bugüne kadar toplamda 1.3 milyon dolar değerinde Ether harcamış durumda.

Peki bu tatlı kedicikler ne gibi sorun getirdi?

Bu oyunun yoğunluğu yüzünden sistem kitlenme noktasına geldi, güven ve itibar kaybetmeye devam eden yatırımcısını üzdü.

Saatleri bulan transfer yüzünden kullanıcılar zor durumda.

Developerlar sessizliğini bozmuş değil.

Bu sorun aşılamazsa daha zor günler ethereum’u bekliyor diyebiliriz.

Önümüzde ki günlerde göreceğiz.

CryptoKitties Nedir?

Kısaca kripto para ile alınıp satılan kediler açık arttırma ya da çiftleştirme yöntemleriyle satışa sunuluyorlar.

Oyun, 100 adet ‘Kurucu Kedicik’ bulunuyor. Aynı zamanda yeni ‘Gen 0’ adı verilen her 15 dakikada bir yayınlanan bir kedi cinsi bulunuyor. Bu kedilerin fiyatları, son satılan 5 kedinin ortalaması alınarak, üzerine %50’lik ekleme yapılmak suretiyle belirleniyor. Fakat bu fiyat, 24 saatlik bir zaman dilimi içerisinde düşmeye başlıyor. Ta ki bir başkası kedinizi satın alana kadar.

Bunun yanında herkesin açık artırma yöntemiyle kedilerini satma hakkı da var. Bu satış tipinde başlangıç ve bitiş fiyatları belirlendikten sonra kediniz satın alınana kadar fiyat düşmeye başlıyor. Örneğin bir kediyi bir günlük açık arttırma yöntemiyle, 1 ETH açılış fiyatı ve 0 ETH kapanış fiyatı ile satışa sunabiliyorsunuz. Diyelim ki birileri 12 saat sonra kedinizi satın alacak. O takdirde size 5 ETH ödeme yapması gerekiyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin