Malta; Kripto Güneşi Doğmak İçin Bir AB Adası Buldu!

malta

Malta eşsiz güzellikleriyle birçok turistin ilgisini çekmenin yanı sıra şimdi de dünyasını etkiliyor. Dünyanın en büyük birimi işlem hacmi olan Binance, Akdeniz’de yeni bir başlangıç arayışında ve seçtiği durak ise; Malta!

İcra Kurulu Başkanı Zhao Changpeng bir görüşmede yaptığı açıklamada, geçen yıl Hong Kong’da kurulan şirketin Malta‘da bir ofis açmayı planladığını söyledi. Binance yakında Avrupa adası milletine “fiat-to-kripto exchange” başlatacak ve mevduat ve çekilmelere erişim sağlayabilecek yerel bankalarla bir anlaşma sağlanacağını yakın bir zaman dilimi vermeden söyledi.

Zhao, “Yakında bir bankacılık ortaklığı açıklayabileceğimize çok eminiz” dedi. “Kripto ve fintech söz konusu olduğunda çok ilerici.”

Çin’den ABD’ye yapılan regülatörler geçen yıldan beri cryptocurrency değiş tokuşları üzerinde çatışıyor ve Binance gibi mekanların daimi bir üssü bulmasını zorlaştırıyor. Şirketin Japonya’da bir ofisi vardı ve orada çalışmak için bir lisans almaya çalışıyordu, ancak yerel düzenleyicilerle bir çatışmayı önlemek için personelini çıkarmaya karar verdi. Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi, onay almadan faaliyet göstermek üzere Cuma günü döviz değişimi için bir uyarı yayınladı.

Zhao, Hong Kong’daki yetkililerle de görüşmelere devam ettiğini, ancak bu görüşmelerin sonucunun belirsiz olduğunu söyledi. Geçtiğimiz aylarda kentin Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’ndan Hong Kong kanunu kapsamında menkul kıymetler olarak tanımlanmış dijital varlıkların ticaretini yapmamalarını söyleyen bir uyarı mektubu almak için yedi kripto borsaları arasında yer aldı.

Malta’nın pivotu, ülke dijital varlık girişimleri için bir merkez haline gelmenin yollarını aradıkça geliyor. Hükümet, sanal para birimleri, token satışları ve kripto borsalarının düzenlenmesi konusunda çeşitli kamuoyu toplantıları düzenlemiştir. Malta Independent ‘in bildirdiğine göre, geçtiğimiz ay blockchain temelli işletmeleri ve bunların faaliyetlerini tasdik eden ve düzenleyen bir Malta Dijital Yenilik Makamının planları açıklandı. Gazete, kuruluşun ilk coin tekliflerini denetleyecek bir çerçeve oluşturacağını da belirtti.

Malta’nın Yöneticilerinden de Destek

Ülkenin başbakanlarından Joseph Muscat cuma günü, ““Welcome to #Malta @binance,”  tweetini attı. “Blockchain tabanlı işyerlerinin düzenlenmesinde küresel trailblazörler olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Zhao geçtiğimiz günlerde Malta hükümetinin, kripto işlerine elverişli bir tasarıyı incelemeye davet edildiğini söyledi. Mekanı, son 24 saat içinde dünyanın en üst sıradaki borsalarından biri oldu ve Coinmarketcap.com’a göre yaklaşık 1,7 milyar dolarlık işlem görüyor.

Binance ayrıca önümüzdeki aylarda merkezi olmayan bir değişim başlatmayı planlıyor, Zhao bu ay bu konuyla ilgili Bloomberg‘e açıklama yaptı. Yaklaşık 10 takımın gelişimi üzerinde çalışıyor, ancak teknolojinin şu anda firmanın mevcut merkezi değişiminin yerini almak için çok yavaş olduğunu söyledi.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin