Coinbase Kripto Alım-Satımını Durdurdu

Coinbase resmi web sitesi üzerinden, geçtiğimiz saatlerde yoğunluktan dolayı tüm alım satımları durdurduğunu bildirdi.

Amerika ve dünyanın en büyük borsalarından biri olan yaptığı açıklamada Bitcoin fiyatındaki yüksek değişim ve aşırı yoğunluktan kaynaklı olarak tüm alım satımları geçici olarak durduklarını bildirdi.

Coinbase: Verdiğimiz Rahatsızlıktan Ötürü Özür Diliyoruz

Yapılan açıklamaya göre, coin fiyatlarındaki anlık değişimler sonucu sistemlerinde oluşan sorunu çözmeye odaklanan Coinbase ekibi, bu durumu kullanıcılarına “Tüm alım satımları devre dışı bıraktık. Sorunu çözme üzerinde çalışıyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Geliştirici ekibin çalışmalarını tamamlamak için yoğun mesai kaydettiği, platformu en kısa sürede tekrar alım-satım işlemleri için aktif hale getireceği söyleniyor.

Son 24 saatlik dilimde ise Bitcoin’in fiyatı %44‘lük bir değer kaybı yaşayarak $10.400 seviyelerinde işlem görüyordu.

App Store’da en çok arananlar arasında bulunan Coinbase mobil uygulaması en son Bitcoin Cash’in de alım-satım işlemlerinin platform üzerinden yapılabileceğini açıklamış, alımlar başladıktan sonra 24 saat içerisinde ise durdurma kararı almıştı, ancak hala daha Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve alımı için dünyanın en büyük platformlarından birtisi olarak hizmet vermekte.

Bazı kaynaklara göre ise fiyatlarındaki yaşanan ani düşüş ile birlikte nakit tutmak isteyen bir çok borsa, işlemlerini belirli aralıklarla kullanıcılarına kapattı. Borsalara para aktarmak ya da çekmek isteyen kullanıcılar işlem yapamadı.

Gün içinde Türkiyenin en büyük iki borsası Paribu ve BtcTurk’e de erişimlerde sıkıntı yaşandı.

Perşembe günü de 15 dakikalık bir bakıma giren Coinbase son günlerdeki piyasa hareketliliğine dayanma konusunda sıkıntılar yaşıyor gibi görünüyor.

Kaynak: CNBC

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin