Kenya’da İlginç Bitcoin Tutuklaması

Kenya polisi, yerel ticaret platformu LocalBitcoins’den para çalma iddiasıyla Bitcoin brokeri Emma Kariuki, Stanley Mumo ve Timothy Gachehe adlı üç kişiyi tutukladı. Fonların, I&M Bank’den “BADASS20” takma adını kullanan bir kişi tarafından Safaricom Pay Bill hesabından çalındığı bildirildi.

Yerel medya Kenyan Wall Street‘ten bir rapora göre, isimsiz hırsız, finansal kuruluşlardan 10.2 milyon KEH’si (yaklaşık 100.000 ABD Doları) çaldı ve parayı LocalBitcoins değişimiyle Bitcoin satın almak için kullandı.

Yerel polis, tutuklanan Bitcoin tüccarlarına ait olanlar da dahil olmak üzere, çalınan parayı çeşitli hesaplarında izleyebildi. Polis soruşturması sırasında tüccarlar, isimsiz hırsızın Bitcoin’i satın almak için kullandıkları paranın çalındığının farkında olmadığını ve yalnızca “normal” bir ticaret faaliyeti yaptıklarını iddia ettiler.

Geçerli savunmalarına rağmen, Kenya Bankacılık Dolandırıcılık Soruşturma Birimi (BFIU) tüccarları tutukladı ve banka hesaplarını dondurdu. Ancak brokerlar kefaletle yapabildiler ve sonunda serbest bırakıldılar. Ocak 2018’deki tam duruşma öncesinde Aralık 2017’de bir ön duruşmaya katılmaları planlanıyor.

Kenya’da Kripto ticareti durumu

Kenya’daki dijital para birimi peer-to-peer (P2P) pazarı, vatandaşlara 2015’te ülkenin tarafından verilen “Bitcoin ve diğer sanal para birimleriyle işlem yapmaktan kaçının” uyarısına rağmen gelişiyor.

Kripto para birimleri içeren bankacılık dolandırıcılığına ilişkin bu son durumun yerel sanal para piyasası üzerinde can sıkıcı bir etkisi olması bekleniyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin