Steam Bitcoin’i Ödeme Yöntemlerinden Çıkardı

steam-bitcoin-kabul-etmeyecek
steam-bitcoin-kabul-etmeyecek

Steam Kullanıcıları 2016’nın Mayıs ayından beri yapabiliyordu. Ancak işlem ücretlerindeki yüksek oran ve transfer problemleri sebebiyle Steam artık kabul etmeyeceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük Bilgisayar Oyun platformu Steam, 5 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren bir platform. Her geçen gün daha da büyüyen platform, kullanıcılarına farklı yöntemleri sunabilmek için 2016’nın Mayıs ayında artık Bitcoin ile ödeme alacağını duyurmuştu.

Ancak Steam Bitcoin ile ödeme yapılmasına izin verdiğinde 1 Bitcoin’in değeri $450 idi. Şimdilerde ise 1 Bitcoin $15.000 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Önceleri $0.20 dolarlarda olan işlem ücreti ise bu yükselişle birlikte $20 dolar olmuş ve hatırı sayılır oranda yükseliş göstermiş oldu.

Transfer Problemleri Yaşanıyor

Ethereum gibi Bitcoin‘de geçtiğimiz günlerde transferlerde bloklanmalar yaşadı. Bu durum ise stabil olmayan durumdaki Bitcoin’in yüklü miktardaki transferler sebebi ile beklenenden daha yüksek işlem ücretlerini almasına sebebiyet verdi.

Ani değişimler sonucunda Steam Platformundan alışveriş yapan müşterilerin işlemlerini ksıa sürede tamamlayamamsı durumunda mağdur olduklarını belirtilirken, “Müşterilerimizin mağduriyetlerini gidermek için gelen ilk ücreti iade ediyoruz ve yeni fiyattan tekrar ödeme istiyoruz. Bu durum da tekrar işlem ücreti ödeme zorunluluğunu beraberinde getiriyor.” şeklinde bir açıklama yapıldı.

Ayrıca Steam Platformunun önümüzdeki dönemlerde Bitcoin’in daha stabil olması halinde tekrar gündemlerine Bitcoin ile ödeme yöntemini getirebilecekleri düşünülüyor.

Görsel Kaynak: Google

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin