Venezuela’dan Kripto Para Hamlesi: Petro

Maduro-Venezuela-Petrodolar

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, Washington yönetiminin finansal ablukası ile mücadele edebilmek için olarak kripto para basacaklarını açıkladı.Devlet televizyonundan yapılan yayında Maduro, “petro” adını verecekleri kripto paranın Venezuela’nın altın, maden rezervleri ve petrol kaynakları ile besleneceğini söyledi.

Henüz petro’nun ne zaman basılacağı ya da fiyatının ne olacağı konusunda net bir bilgi yok. Ancak Maduro “Bu, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için yeni uluslararası finansman modellerine ilerlememizi sağlayacak. 21. yüzyıl geldi!” ifadelerini kararlı bir şekilde kullanıyor.

Venezuela‘nın muhalefeti temsil eden milletvekilleri ise durumu “ kongre desteğini almalı” şeklinde eleştirdi.

 

venezuela-kripto-para-kullanacak

Borçlarımıza Petro Ödeyecek

Venezuela ekonomisi 2014 yılından beri yüzde 35 küçüldü. Bu küçülmenin Amerika’da 1929 Büyük Buhran dönemindekinden çok daha büyük bir küçülme olduğu belirtiliyor. Nicolás Maduro ise geçen ay 120 Milyar Dolar‘ı aşan dış borcun yeniden yapılandırılması gerektiğini açıklamıştı.

Ancak yönetim, yabancı kredi kuruluşlarına borç ödemek mi, yoksa ilaç ve gıda sıkıntısı yaşayan halkına yardım etmek mi sorusunun cevabını henüz bulabilmiş değil.

Görsel Kaynak: namibiadailynews

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin