Mainframe (MFT) ICO İncelemesi

Mainframe merkezsiz ve güvenli P2P bir mesajlaşma uygulaması olarak görev yapacak. Bir servisi olan MFT, node kurulumuna izin veriyor.


Mainframe bir çok kullanıcının muzdarip olduğu kişisel verilerin korunması üzerine yoğunlaşmış, ve , WeChat gibi sektörün büyük mesajlaşma uygulamalarının göz ardı ettiği problemler üzerine yoğunlaşarak kullanıcılarına güvenli bir internet ortamı sağlamak için çalışıyor.


Mainframe Hakkında

Mainframe internetin kötü kullanıma açık olduğunun ve kişisel verilerin istenmeyen kişilerin eline geçtiğinde ne gibi zararları olabileceği üzerine kapsamlı bir çalışma yaparak destekçileri ile birlikte dünyanın en güvenli mesajlaşma uygulamasını geliştirmek üzerine çalışıyor..

Mainframe Yeniliği

Mainframe’in halihazırda çalışan bir uygulaması mevcut. ekibi web uygulamaları, masaüstü ve mobil aplikasyon uygulamaları üzerinde çalışmalar yapmaya devam ediyorlar. Slack, Google Hangout ve Whatsapp gibi uygulamalarda olmayan kişisel veriyi koruma üzerine çalışamlarını tamamlayıp sürekli olarak uygulamalarına güncelleme girmekteler. Yandaki giyhub linkini tıklayarak ekibin çalışmalarına göz gezdirebilirsiniz.

Satış Tarihi Belirsiz

Hedeflenen Yatırım Miktarı $18 200 000

WEBSITE

WHITEPAPER

Sosyal Ağ Linkleri

ICO Puanlaması

Beklenti Risk ROI Puanı CH Puanı
YÜKSEK NORMAL NORMAL YÜKSEK

 

 SATIŞ TARİHİ: BELİRSİZ

  • SembolMFT
  • Coin Tipi: ERC20
  • ICO TokenFiyatı: 1 MFT = 0.000006 ETH
  • Hedef Yatırım: 18,200,000 USD (30,000 ETH)
  • Toplam Token Sayısı: 10,000,000
  • Satış İçin Ayrılan Miktar50%
  • Min/Max Katılım: Belirsiz / Belirsiz
  • Bounty/Bonus: %10
  • PRE-ICO Bonus: %10
  • Kabul Edilecek Coin TipiETH
  • Test-Net: Mayıs 2018
 
Token’lar Nisan 2018 tarihinde dağıtılacak.
 
Mainframe Analizi

İnternet günümüzde insanları birbirine bağlayan en önemli unsur olarak görev yapmaktadır. Zaman ve mekan farkı gözetmeksizin sevdikleriniz ile yazışabilir, sesli arama yapabilir, görüntü yollayabilir ve alabilirsiniz. Ancak son dönemlerde bir çok kez karşımıza çıkan hacking olayları, insanların internete olan güvenini sarstı ve bu yüzden de internet konusunda bir çok kişide çekinceler ortaya çıktı. Özellikle kişisel verilerin korunması konusunda hassas davranan ülkeler bir çok uygulamaya ve web sitesine erişimleri kapatmış durumda. Ancak ne kadar yasak koyulursa koyulsun, hackerlar bir şekilde internet kullanıcılarının kişisel verilerine erişmenin bir yolunu buluyorlar.

İnternetsiz Bir Hayat?

Yıllar boyunca internet kullanımı insan yaşamının merkezine oturmuş ve neredeyse yaşamın her yerinde kendine kullanım alanı bulmuştur. Özellikle hastaneler, okullar, bankalar, devletler ve bireysel kullanıcıların hemen hemen her gün dakikalardan öteye geçerek saatlerce internet kullanması, günlük hayattaki iletişim ve zaman problemini mümkün olan en düşük seviyeye indirerek büyük kolaylık sağlamaktadır.

Tüm bu kullanım alanları göz önüne alındığında kişisel, devlet sırrı ve şirket bilgileri gibi verilere erişilebilir olması internetin aslında ne kadar da tehlikeli bir hal alabileceği konusunu gözler önüne seriyor.

Mainframe (MFT) Ne Yapacak?

Bu durumun önüne geçmek ve güvenli internet kullanımı üzerine yoğunlaşmak için Mainframe yepyeni bir proje geliştiriyor. Güvenli bir mesajlaşma uygulaması olan Mainframe göz ardı edilmiş tüm problemleri çözerek kullanıcılarının birbirleri ile güvenli bir şekilde ve hackerlardan korkmadan iletişime geçebilmeleri için çalışlıyor. Mainframe 5 ana madde üzerine yoğunlaşıyor.

  • Yüksek seviyeli kripto algoritmaları kullanarak kullanıcılar arası (P2P) mesajlaşmaları olabilecek en güvenli hale getirecek.
    Bu da demek oluyor ki bir çoklarına göre şu anda kullanılan mesajlaşma uygulamalarının önüne geçerek hem şirketlerde proje detayları, hem de kişisel yazışmalarda özel verilerin gizliliği Mainframe uygulaması ile sağlanabilecek. Yani Mainframe kısaca, Whatsapp, Telegram, WeChat, Slack vb. uygulamaların göz ardı ettikleri problemleri çözerek piyasaya girmeye hazırlanan merkezsiz bir uygulama.
  • Mainframe Dark Routing, yani karanlıkta yönlendirme olarak çevirebileceğimiz bir yöntem uygulayacak. Merkezsiz bir platform oluşturmayı amaçlayan mainframe node kurulumuna izin vererek platformun destekçilerine MFT tokenlarından dağıtarak ödüllendirme yöntemini uygulayacak. Yani kullanıcıların oluşturduğu nodelar hem sahiplerine bir getiri sağlayacak, hem de dark routing işlemleri için görev alarak sinyallerin hackerlar tarafından izlenemez olması için göre almış olacak. Bu sayede hackerların bir sinyali takip etmeleri için harcamaları gereken eforu neredeyse imkansıza yakın hale geirerek kişisel verilerin korunmasını sağlayacak.
  • P2P yani kullanıcılar arasında direk iletişime izin verecek olan sistem merkezsiz olmasından dolayı istenildiğinde kapatılması ya da sansürlenmesi gibi tehditleri daha baştan yok edecek. Bu sayede kullanıcıların güvenlikleri sağlanırken aynı zamanda bir kişiye ya da kuruma olan bağlılıklar yok edilecek. Örnek vermek gerekirse yarın ani bir karar ile whatsapp kapatılabilir, ancak Mainframe kurulan node’lar sayesinde böyle bir tehditle hiçbir zaman karşı karşıya kalmayacak.
  • Node kurulumu sağlayan kullanıcılar MFT tokenlar ile ödüllendirilecek. Yani kurulan node’lar yaakta olduğu sürece sahiplerine gelir sağlayacak. Sistemi besleyecek olan bu node’ların kurulması için gerekli olan token sayısı ve diğer tüm bilgiler gelecek zamanlarda Mainframe ekibi tarafından açıklanacak.
  • Mainframe projesi istenilen her türlü sistem üzerinde çalışabilir olacak şekilde tasarlanıyor. Bir çok paltformda, uygulamada, işletim siteminde ve birden fazla blockchain sistemi üzerinde çalışabilir olması Mainframe ekibinin kullanıcılarının karşılaşabileceği problemleri en aza indirerek mümkün olan her alanda kullanıcılarına destek sağlayacakları anlamına geliyor.

Mainframe ile İnternet Daha Güvenli

Londra merkezli olan şirket, slack, Google Hangouts, Skype ve daha bir çok büyük uygulamayı iyi analiz ederek bu uygulamaların eksikliklerini tamamlama yönünde büyük adımlar atıyor. Direk iletişim ve Grup Chat özellikleri üzerine yaptıkları geliştirmeler ile bir çok farklı özellikler eklenmiş. Özellikle şirket içi konuşmalar için bir kişiye iş atanması, yapılan işin takip edilmesi gibi önemli geliştirmeler de yer alıyor. Halihazırda çalışan uygulamalarının olması ise ICO sürecindeki ROI yani yatırımın geri dönüş riskini oldukça stabil hale getiriyor. Yatırımcılar için cazip hale gelmesindeki en büyük sebeplerden birisi de zaten riskin az olması olarak gösterilebilir.

Proof of Being Bilgilendirme Linki.

Proof of Freedom Bilgilendirme Linki.

Görsel Kaynak: icodrops

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin