Telegram Open Network (TON) ICO İncelemesi

170 Milyon kullanıcıya ek olarak her gün ortalama 500.000 kullanıcının katıldığı mobil mesajlaşma uygulaması kendi platformu ve kripto parasını çıkarmaya hazırlanıyor. Ekip şu günlerde vaadedilen projeyi gerçekleştirmek ve ICO sürecini iyi bir şekilde atlatabilmek için oldukça yoğun mesai harcamakta.

Telegram ICO sürecini sizler için inceledik. Keyifli okumalar.

Telegram Open Network (TON)

Eski Telegram çalışanı Anton Rozenberg’in Facebook’ta bir video paylaşması ile gün yüzüne çıkan süreç, “Telegram Açık Ağı” olarak adlandırılıyor. 170 Milyon adet kullanıcısına her gün ortalama 500.000 adet daha kullanıcı katmayı sorunsuz şekilde başarabilen Telegram, mesajlaşma uygulaması ile kazandığı değerleri bir blockchain altyapısı ile de taçlandırmak istiyor.

Bu proje sayesinde Telegram uygulaması üzerinden para transferi yapabilmek mümkün olabilecek. Anton Rozenberg’in çıkarılacak olan için kısa özeti ise şu şekilde:

Bu, baskıcı devletlerin, vatandaşlarının parası üzerindeki kontrolünü kısıtlamak için kullanılabilir

TON’un para birimi “Gram” olarak adlandırılması bekleniyor ve bu platform, diğer popüler mesajlaşma uygulamalarının bir çoğuyla entegre bir şekilde çalışabilmesi planlanıyor.

Toplamda 5 Milyar adet üretilecek olan Gram tokenların 1 tanesinin 10 cent olarak satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Toplam GRAM tokenlarının %44’ünün ICO aşamasına çıkacağı düşünülüyor.

TON merkezi olmayan bir süper bilgisayar ve değer transfer sistemi olarak lanse ediliyor. Mümkün olabilecek en kısa transfer süresi ile birlikte maksimum güvenliği kombinleyecek olan TON’un kripto para dünyası için geliştirilmiş VISA/Mastercard olması amaçlanıyor. Ekibin en büyük dayanağı ise Telegram ürününün geliştirilmesi ve yönetilmesi sürecinde öğrendikleri yüksek ölçeklenebilirlik ile blockchain ağlarının yönetimini kolaylaştırmak.

Yoğunlaşılan bir diğer konu ise tüm telegram kullanıcılarının coin’lerini taşıyabilecekleri cüzdanlarını otomatikman oluşturmak, ve tüm kullanıcılarına bu hizmeti ücretsiz sağlamak.

Daha çok yeni sayılabilecek olan 2013 doğumlu Telegram’ı diğer mesajlaşma uygulamalarından ayıran en önemli özelliği mesaj şifreleme özelliğini oldukça yoğun bir şekilde kullanması.

Bloomberg verilerine göre Telegram, İran internet trafiğinin %40’ını oluşturuyor. Bu da baskıcı rejime sahip topluluklarda Telegram’ın daha çok tercih edildiği gözler önüne seriyor. Telegram’ın şifreleme özelliği olduğu için, yazışmaların okunması ve bulunması pek mümkün olmuyor.

TON için hazırlanmış whitepaper’a buradan erişebilirsiniz.

Telegram Open Netowrk ICO’sunun 2018 yılının ilk çeyreğinde duyurularının yapılarak satışlarının gerçekleştirmesi bekleniyor. Ancak henüz net bir açıklama yapılmış olmasa da 2021 yılında The Open Network adını verdikleri platformun kullanılabilir hale geleceğinin bilgisi paylaşıldı.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin