BULGARİSTAN’IN BİTCOİN ŞANSI

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdikleri operasyonlarla yüklü miktarda ele geçiren Emniyeti, elindeki Bitcoinlerin şu an ki değerinin 3 milyar euroyu aştığı belirtildi.

Bitcoin çeşitli şekillerde gündem yaratmaya devam ediyor. Bu sefer de Bitcoinin fiyat artışı Bulgaristan’a yaradı.

Bulgar Emniyet Güçleri, geçtiğimiz aylarda bir organize suç örgütüne yönelik operasyon başlattı.Yetkililerine göre, suç örgütü ithalat yaparken gerekli gümrük ücretlerini ödememek adına Bulgaristan gümrüklerindeki bilgisayarları ele geçirdi. Çete üyelerinin, gümrük görevlilerine rüşvet vererek, virüs içeren bir dosyayı bilgisayarlara yüklettikleri ve gümrük sisteminin içine sızdıkları belirlendi.

Çete Bulgaristanla sınırlı kalmadı. Çetenin Makedonya, Yunanistan, Romanya ve Sırbistan’da da bağlantıları bulunduğu  tespit edildi. örgüte yönelik düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Polis, birçok elektronik eşya ve dökümana el koydu. Polisin el koydukları arasında 213 bin 519 Bitcoin de vardı. Ele geçirildiği dönemde, Bitcoin’lerin toplam değeri yaklaşık 500 milyon dolardı. aradan geçen zamanda Bitcoin’de yaşanan yükseliş değeri katlandı.

bulgar-bitcoin

Bulgaristan Ne Yapacak?

10 Aralık 2017’de Bitcoin fiyatı 15 bin 850 dolara ulaştı ve Bulgaristan’ın elindeki Bitcoinlerin değeri 3 milyar doları aştı!. Bulgaristan’ın Bitcoinleri elinden çıkarıp çıkarmayacağı hala belirsiz. Fakat bu rakam Bulgaristan’ın borcunun büyük kısmını kapatabilecek düzeyde.

Bulgar Emniyet Güçleri denetlenme ve takip edilme güçlüğü dolayısıyla para biriminin tercih edildiğini düşünüyor.

 

Görsel Kaynak: Google

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin