Ferrum Network’ten Yeni Likidite Gelir Modeli

ferrum-network-unifyre

Ferrum Network nefes almaya başladığı andan itibaren blok zinciri teknolojisine yaptığı katkılar ile adından oldukça fazla söz ettirdi. 2.5 senelik hayatı boyunca oldukça hızlı bir şekilde fırsatları yakalayıp adapte olan Ferrum, bu konudaki yeteneğini bir kere daha sergiliyor.

Staking 1.0’ı duyurduğundan beri sistemine eklediği toplamda 20’den fazla projeyle birlikte milyonlarca dolar değerindeki pasif gelir hacmine sahip oldu.

Bu makalede Ferrum Network Türkiye ekibi ile birlikte Liquidity Staking’in arkasındaki temel kavramları siz değerli okurlarımız için açıklıyoruz. Ama önce:

Staking Temelleri: Geleneksel ve Bazlı

Likidite Staking, temelde tek bir kritik farkla geleneksel stake teknolojisinin gelişmiş bir versiyonudur.

Geleneksel stake etme mekanizması, stake edilen tokenların kilitlemelerine ve stake edilen süreye bağlı olarak aynı token ile ödül kazanılmasına olanak tanır. Bir başka deyişle yüksek getirili, merkezi olmayan bir tasarruf hesabı gibidir.

Örneğin, geleneksel stake etme ile, kişi 6 ay boyunca FRM üzerinden pasif gelir elde edebilir ve tam vade tarihinde FRM token olarak %30 ödül kazanabilir.

Likidite Staking, katılımcıların farklı tek bir token stake ederek farklı tokenlar kazanmalarına olanak sağlayan yeni bir teknoloji olarak Ferrum Network sistemindeki yerini alıyor.

Pasif Gelirin Yeni Dünyası

Bu teknolojiyle neler yapılabileceği konusunda yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başlamış olsak da, Likidite Staking teknolojisi tarafından mümkün kılınan üç farklı stake seçeneğine bakalım:

  • Uniswap tokenlarını stake etmek ve yerel tokenları kazanmak.
  • FRM’yi stake etmek ve farklı projelerden token kazanmak
  • FRM’yi stake etmek ve FRMx‘i kazanmak.

Uniswap Likidite Havuzunu Kullanmak

Uniswap likidite sağlayıcıları bir Uniswap havuzuna likidite (ETH + yerel tokenlar) yatırdığında, likidite tokenları olarak bilinen özel tokenlar sağlayıcının adresine basılır.

Bir işlem gerçekleştiğinde, işlem anında havuzdaki tüm LP(Liquditiy Pool – Likidite Havuzu)’lere orantılı olarak %0,3’lük bir prim dağıtılır. Bununla birlikte, temel likiditeyi ve likiditeleri kilitliyken tahakkuk eden ücretleri geri almak için LP’lerin likidite tokenlarını yakmaları gerekir.

Likidite havuzundan elde edilen gelirler sahipleri tarafından istenildiği şekilde kullanılabilinir. Herhangi bir kısıtlama yoktur.

Bu nedenle, Ferrum Network’ün teknolojisini kullanarak likidite sağlayıcıları aslında LP tokenlerini paylaşabilir ve bunu yaptıkları için ödüller kazanabilirler.

Bir proje için likidite havuzu sağlayıcıları bir akıllı kontrat aracılığı ile korunur. Bu durum likidite havuzlarının stake süresi boyunca likiditenin korunması yönünde aksiyon almalarını sağlar. Haliyle işlem aktivitesi de artar.

Bir proje likidite tokenı için büyük  ödüller sunmaya karar verirse, bu daha fazla kullanıcıyı havuza likidite eklemeye teşvik edecek ve bu da insanları daha fazla token almaya teşvik edecektir.

Çoklu Token Staking

Ferrum Network’un staking mekanizması tek bir token stake ederek farklı tokenlar şeklinde ödül kazanılmasına olanak sağlıyor. Sorulması gereken asıl soru ise şu: ödül olarak gelen tokenlar nereden geliyor?

Cevap ise basit: UniFyre cüzdanında listelenmek için ödenen ücretler kullanılıyor. Yani bir başka deyişle, Ferrum Network kazanımlarını yine yatırımcıları için harcıyor.

FRMx Staking

Son olarak, stake edilen tokenlar aracılığı ile ödül olarak FRMx kazanılabilecek. FRMx hakkındaki detaylı makale yakın zamanda siz değerli okurlarımız için sitemizde yer alacak.

Birincisi, FRM stake ederek farklı tokenlardan ödül kazanımı sağlayabilirsiniz. Böylelikle büyük satış baskısının da önüne geçilmiş oluyor.

İkinci olarak, türev tokenın değerinin birincil tokenın değerini büyük ölçüde aştığını varsayarsak, stake etme ödülleri bir FRM/FRMx stake çiftinde çok daha yüksek olabilir. FRMx’in düşük miktarı burada devreye giriyor.

Üçüncüsü, stake ödülleri ve stake edilen tokenlar günlük hayat kullanım özelliklerine sahip oldukça sürekli olarak alış gücü oluşturacak ve satış baskıları kırılarak yatırımcılarına çok daha fazla staking ve direkt kazanç sağlayaccaktır.

 

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin