Ferrum’un UniFyre Geliştirmeleri Ne Kadar Önemli?

ferrum-network-unifyre

Ferrum Network son dönemde UniFyre Cüzdan ile birlikte birçok yeniliğe imza attı. DeFi sesleri ile yankılanan kriptopara piyasası ise yeniden canlanırken ise usul usul çalışmalarına devam ederek tüm kriptopara yatırımcılarının rahatlıkla kullanabileceği özelliklerini neredeyse gün aşırı duyuruyor.

Peki bu özellikler kriptopara dünyasındaki yatırımcıları nasıl etkileyecek?

Ferrum Network Türkiye ekibi ile siz değerli okurlarımız için inceledik.

Keyifli okumalar.

UniFyre Cüzdan

UniFyre cüzdan Ferrum Network ekibinin hummalı çalışmalar sonucunda çıkardığı kullanımı kolay ve oldukça büyük kitlelere hitap eden cüzdanı.

Cüzdan geliştirmeleri sırasında özellikle önyüz tasarımları, şimdiye kadarki süreçte en çok kullanılan cüzdanların tasarımları da dikkate alınarak işlenmiş. Yani yeni bir kullanıcının UniFyre cüzdan’ı ilk açtığında kolaylıkla adapte olabilmesi ve direkt olarak kullanmaya başlayabilmesi için özel bir çalışma yapılmış.

Cüzdan aynı zamanda birçok yenilik ile birlikte kriptopara yatırımcısı olmayan kişilerin bile kolaylıkla para transferi yapabilmesi üzerine önemli özelliklere sahip.

LinkDrop

LinkDrop basitçe kriptopara transferinin bu piyasa ile hiç ilgisi olmayan bir kişinin bile kolaylıkal kullanabilmesi için geliştirilmiş bir özellik.

Şu yazımızda özelliğini detaylıca inceledik, dilerseniz detaylı yazıyı okuyabilirsiniz. Ancak basitçe özetlemek gerekirse LinkDrop, UniFyre cüzdan üzerinden oluşturulan bir transfer linkini herhangi bir platform üzerinden belirlediğiniz bir kişiye göndererek kolaylıkla para transferi yapabilmenizi sağlıyor.

Örnek vermek gerekirse 1000 FRM göndermek istediğiniz bir arkadaşlınız var, ancak kriptopara piyasasına dair herhangi bir bilgiye sahip değil. Yapmanız gereken tek şey, kendi UniFyre cüzdanınızı açarak 1000 FRM transferi için bir link oluşturmanız, ve bu linki mail, telegram, SMS, Whatsapp gibi dilediğin iz herhangi bir platform üzerinden arkadaşınıza gmndermeniz.

LinkDrop neden çok önemli?

Kriptopara piyasasnının en büyük problemlerinden birisi yeteri kadar fazla kişiye erişememesi. Bu problemin en büyük kaynağı ise literatürde average joe olarak da geçen ortalama bir kişinin bu piyasayı anlaması ve kullanmaya başlaması tahmin edilenden çok daha uzun sürüyor.

LinkDrop ise tüm bu arada kalmışlıkları yok ederek herhangi bir kişinin kriptopara ile ödeme yapabilmesini ya da alabilmesini sağlıyor.

Bir başka deyişle, LinkDrop özelliği kriptopara piyasasına akan para miktarını artıracaktır.

PoolDrop

LinkDrop özelliği kişiden kişiye gerçekleştirilen transferler için geçerli iken, özelliği topluluklar için geçerli bir transfer yöntemi.

Yine PoolDrop ile ilgili detaylı incelemeye buradan erişebilirsiniz,  ancak basitçe açıklamak gerekirse PoolDrop için yine LinkDrop gibi bir link oluşturarak kişi başına düşecek olan miktarı ayarlayabilir ve bir topluluğa gönderdiğiniz link üzerinden gönderdiğiniz coin ya da token’ların ne kadarının çekildiğini görebilirsiniz.

PoolDrop Özelliği Neden Önemli?

PoolDrop’un en çok kullanılabileceği alanlar olarak özellikle toplu sözleşmeler ve bounty olarak da bilinen görevlerin tamamlanması sonucu ödül olarak gödnerilecek olan tokenların dağıtımı gibi durumlar örnek verilebilir.

Bir başka deyişle PoolDrop, kriptopara piyasasının tümünde dönen paranın çok daha kolay bir noktadan başka bir noktaya aktarılmasını sağlayacaktır.

UniSwap

UniSwap LinkDrop ve PoolDrop’a göre çok daha yeni bir teknolojik atılım olarak göze çarpıyor. Genel anlamda OTC işlemlerin olmazsa olmazı olmak için hedeflenmiş bir geliştirme. 

Basitçe tokenların karşılıklı değerlerinin birbirleri ile çapraz değiş-tokuşların yapılabilmesi amacını taşıyor.

UniSwap Neden Önemli?

Kriptopara piyasasındaki OTC işlemlerin oranı azımsanmayacak kadar fazla. Özellikle Amerika ve Çin’de yaşayan kişilerin kriptopara alım satımlarının çoğunlukla ICO, IEO gibi platformlar üzerinden olamaması, regülasyonlardan dolayı yasaklanan işlemlerin artışı gibi sebepler bu bölgelerde yaşayan kişiler OTC üzerinden yapılan işlemlere yönlendi.

Öyle ki Switcheo.Exchange gibi borsalar da sadece OTC için ayrı bölmeler geliştirerek kullanıcılarına sunmaya başladı.

UniSwap geliştirmesi önemli OTC işlemlerin merkezine oturduğu taktirde birçok firmanın kendi OTC platformlarını geliştirmeleri yerine Ferrum ile entegrasyona gitmesi sonucu problemi direkt olarak çözüme kavuşturmalarını sağlayacak.

Henüz çok yeni olan bu geliştirmelerin elbette ki kendini bulması ve hakettiği değere erişmesi uzun zaman alacaktır, ancak çok genç bir kriptopara piyasası olduğunu düşündüğümüzde şu an atılan bu küçük adımların Ferrum’u gelecekte ne kadar önemli noktalara taşıyacağı aşikar.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin