Gate.io Kripto Para Borsası Detaylı Kullanım Rehberi

Yeni kurulan borsalarının listesi gün geçtikçe artıyor. Günümüzün aktif ve popüler borsalarının mükemmel olmaması ve zaman zaman çeşitli sorunlarla mücadele etmesi ile birlikte, yeni rakipler he geçen gün artıyor ve en mütevazı müşterileri bile tatmin edecek çözümler üretmeye çalışıyorlar. Piyasaya hâlihazırda hakim olan borsalara alternatif olarak konumlanan ve CoinMarketCap verilerine göre 18. sırada yer alan bir alternatif de Gate.io.

Gate.io borsası tıpkı Binance gibi 2017 yılında faaliyetlerine başladı ve şu anda Virginia, Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Gate Technology Inc. şirketine ait bir girişim. Web sitelerinde şu anda İngilizce ve Çince dil seçenekleri mevcut. Ancak Gate.io web sitesi Amerika Birleşik Devletlerinde yer alan bir şirkete ait olmasına rağmen yasal zorunlulukları tam olarak karşılayamaması gereği kendi anavatanının sınırları içerisinde faailet gösterememektedir.

Yerel finansal otoriteler tarafından gözetilen bu denetim eksikliği, kripto-para birimi dünyasında alışılmadık bir şey değildir, ancak bu gibi durumlar sebebiyle Gate.io potansiyel müşteri kaybı yaşamaktadır.

Gate.io yasal problemlerle boğuşmasından dolayı Amerika Birleşik Devletlerinde faaliyet gösteremese de CoinMarketCap listesinde 18. sıraya çıkmış ve her geçen gün daha fazla kişiye hizmet vermektedir.

Kayıt Aşaması

Kayıt aşaması oldukça basit bir süreç ile ilerletilmektedir. Basitçe new user signup yani yeni kullanıcı kaydı bağlantısına tıkladığınızda borsanın Kullanıcı Kayıt ekranına yönlendiriliyorsunuz.

Kayıt ekranından işlemlerinizi onaylamak için kullanacağınız kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi, hesap şifrenizi ve fon şifrenizi girmeniz istenecektir. Kayıt sayfası, aynı ise bir hesap oluşturmanıza izin vermediğinden, hesabınız ve fonlarınız için farklı şifreler kullandığınızdan emin olun. Bundan sonra, Captcha’yı doldurmanız ve Kullanıcı Sözleşmesi kutusunu işaretlemeniz gerekecektir. Tüm bölümleri doğru bir şekilde doldurduysanız, hesap oluştur butonuna tıklayarak hesabınızı oluşturabilirsiniz. Ardından belirtmiş olduğunuz e-posta adresinize yönlendirilecek olan kayıt e-postası linkine tıklayarak hesabınızı aktif edebilirsiniz.

Alış-Satış İşlemleri

Anasayfada yer alan coinlerin yanındaki trade butonuna tıklayarak yeni açılan menüden istediğiniz para birimini bulabilir ve alış-satış için tasarlanmış olan yeni bir sayfada işlem yapmaya başlayabilirsiniz.

Sol tarafta bulunan sütundan istediğiniz coin’i seçerek bu coinler ile alım-satım yapabileceğiniz diğer coinleri görüntüleyebilirsiniz.

Ortadaki bölüm, seçtiğiniz coinin grafiğini gösterir. Altında ise trendleri ve alım-satım yapabilmeniz için ayarlanmış fiyat kutucuklarını içerir. Aynı zamanda grafik üzerindeki küçük dişli çarka tıklayarak grafiği yorumlamanıza yardımcı olacak MACD, RSI gibi araçlara ulaşabilirsiniz.

Sağ tarafta bulunan sütunda ise alım-satım için borsada şimdiye kadar gerçekleşmiş olan emirleri, ve bundan sonra gerçekleşmesi beklenen, yani diğer yatırımcıların hareketlerini izleyebileceğiniz bir alan yer almaktadır.

Sitede Yer Alan Coinler

Gate.io toplamda 50’den fazla coini listelemiş ve ksıa aralıklarla yeni coinler listelemeye devam etmektedir. Ayrıca 250’den fazla para <->kripto para değişimini destekleyen bir ağa sahiptir.

İşlem Ücretleri

Gate.io‘daki ücretler yukarıda gösterildiği gibidir. Para yatırma ücretleri yokken, para çekme ücretleri her para birimi için ayrı ayrı hesaplanır. Bu ücretler, BTC’de gösterilen aylık işlem hacmine göre ayarlanan VIP kullanıcılarına bağlıdır.

Ne kadar para çekmek istediğinizden bağımsız olarak çoğu kripto para çekimi için sizden bir ücret tahsil edilir. Para çekmek istediğinizde paranın minimum / maksimum çekme limiti size para çekme ekranı üzerinden size yansıtılır. 24 saatlik günlük limit coinden coine değişmektedir. Ancak limitiniz size yetersiz geldiğinde ise destek ekibi ile iletişime geçebilir ve limitinizi artırabilirsiniz.

Gate.io Borsası Özellikleri

Gate.io borsası mevcut borsaların sevilen ve kullanışlı özelliklerini alarak bir çok konuda tartışmaya yer vermemiş ve kolay kullanılabilir hale gelmiştir. Ayrıca fonksiyonalite, düşük işlem ücreti, güvenlik ve müşteri hizmetleri ile çok önemli adımlar atmış, ve sıralamasındaki yerini sağlamlaştırmıştır.

 

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin