APEX (CPX) Coin Dosyası

apex

Kripto piyasasına ilgi duyanlardansanız bu ismi kesin duymuşsunuzdur; çünkü projesi son zamanlarda büyük ilgi görüyor. Peki nedir bu APEX?

APEX tüketici verilerinin gücünü tüketiciye geri vermek istiyor. Tüketicilerin verilerini doğrudan paraya çevirme ve veri toplama gücünü merkezi güçlerden uzaklaştırma ve bunları blockchaine yerleştirme fırsatı vermek istiyorlar.

Genel Bakış

Tüketici verilerinin toplanma şekli, Şartlar ve Koşullar‘ı kabul ettiğinizde bu verileri sizden alan büyük merkezi şirketlerdir.

Örneğin, gibi bir sosyal ağ sitesine kaydolduğunuzda, kullanım şartlarını kabul etmeniz gerekir. Bu, Facebook aktiviteleriniz hakkında bilgi toplamasına izin verdiğiniz anlamına gelir.

Benzer şekilde, kişisel bilgilerinizi isteyen bir web sitesine kaydolduğunuzda, bu verilere sahip olma haklarınızdan feragat etmenizi isterler. Bu genellikle kitlesel olarak toplanır ve kar amacıyla üçüncü taraflara satılır.

Mevcut koleksiyon yöntemleri sadece tüketiciler için bir sorun değil, aynı zamanda verilerin alıcıları için de endişe kaynağıdır. Bu verinin nereden geldiği konusunda genellikle çok az gözetim vardır.

Ayrıca, kişisel verilerin toplanması söz konusu olduğunda daha katı yasalar getirecek şekilde düzenlenmiş düzenlemeler bulunmaktadır. Örneğin, 25 Mayıs’ta kişisel verilerin satışına ve toplanmasına sınırlamalar getiren GDPR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) yürürlüğe girmiştir.

APEX, tüketici odaklı verinin temel akışını ve yapısını değiştirmeyi amaçlamaktadır. Tüketicilerin kendi verilerini doğrudan kendilerinin satmalarına olanak tanıyan bir Tüketici (B2C) platformunu oluşturuyorlar.

Teknik olarak, tüketiciler CPX cüzdan uygulamasını kullanacak ve orada Markalar ve işletmeler ile etkileşime girecek. Verilerinin yanı sıra kullanıldıkları ve satın alabilecekleri ürünler üzerinde tam kontrol sahibi olacaklar.

Verilerini belirli bir markaya sattıklarında, CPX tokenlarıyla ödüllendirilebilirler. Bu tokenlar, tüketicilerin ödülleri satın almasına veya açık pazarda exchange yoluyla satmalarına izin verecektir.

Daha önemlisi tüketici, verilerin nerede kullanıldığını tam olarak görebilecek ve işin nereden geldiğini görebilecektir.

Tüketici tarafındaysanız, tüketici uygulamasına sahipsiniz. Bu, tüketicilerin APEX ekosistemi ile etkileşime girmelerine ve verilerini kontrol etmelerine ve  nerede ve ne zaman kullanıldığını izlemelerine olanak tanıyan bir mobil uygulama olacaktır.

Hem de tüketicinin CPX tokenlarını kazanacağı yol da olacaktır. Ayrıca uygulamayı; etkileşim sağlamak istedikleri markaları bulmak ve belirli verilere erişmelerine izin vermek, belirli bir yolla etkileşimde bulunmalarını sağlamak için uygulamayı kullanabilirler.

Katılım açısından markalar, doğrudan mesajlaşma işlevselliği aracılığıyla ilgili tüketicilere bilgi ve teklifler gönderebilirler. Bu tüketiciler mesajı açtıklarında veya bir şekilde etkileşime geçtiğinde, yine tokenlarla ödüllendirilirler.

 

Potansiyel Endişeler

APEX’in kullanım durumu ile ilgili olarak birtakım endişeler mevcut. Öncelikle, değer aktarımı blockchainde merkezi olmayan bir şekilde gerçekleşse de, veriler hala merkezi bir bulut altyapısında muhafaza edilmektedir.

Bu,  korsanlardan ve kurumlardan güvenli olmasına rağmen, kullanıcı bilgilerinin merkezi bir konumda hâlâ mevcut olduğu anlamına gelir. Sistemin güvenmesi gereken merkezi bir hata noktası da vardır. Birçok insan, blockchain’de kullanıcı verilerini güvence altına almanın uzun vadede en güvenli seçenek olduğunu düşünmektedir.

Belirli işletmelerin hizmetleri kullanması için teşvikler konusunda bazı sorular da gündeme gelmiştir. Tüketici verileri yalnızca güvendikleri şirketlerle paylaşılmak isteniyorsa o zaman potansiyel bir veri kullanıcısı için bir bütün oluşturur.

Bu şirketlerin birçoğunun bu verileri satın almasının temel nedeni, henüz ürün ve hizmetlerinin farkında olmayan tüketiciler olmasıdır. Bu nedenle, sadece şirketi tanıyanların verilerini alırlarsa, bu kullanıcılara ulaşamayabilirler.

Sonuç

APEX ICO şüphesiz, nispeten güçlü bir kullanım durumu olan ilginç bir projedir. ICO’nun arkasında güçlü bir şirket ve ekibin bulunması, buna daha fazla ağırlık ve güven katmaktadır.

Dahası, çok sayıda şirket ile ilginç ortaklıkları bulunmaktadır. Blockchain teknolojisinin GDPR’yi uygulamak için en etkili yol olmayabilir olmasına rağmen, NEO ekosisteminin kullanımı, NEO’nun çeşitli teknolojik avantajları göz önünde bulundurulduğunda gerçekten güçlü bir faktördür.

Yatırım yapmaya değer mi?

Biz tavsiyesi veremeyiz, ancak merkezi olmayan bir kullanıcı veri pazarının geleceği olduğu görüşündeyseniz, APEX buna değer olabilir.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin