Bluzelle (BLZ) Coin İncelemesi

blz

Bluzelle veri depolama ve yönetimi için yeni bir standart belirlemek istiyor. Blockchain yeni bir çevrimiçi, merkezi olmayan altyapının tuğlalarını döşerken, merkezi teknoloji bu yeni çağdaki deneyimi destekleyecek kadar yeterli olmayacaktır. En azından öyle düşünüyor ve ekibi bu geleceğe inşa edilmesine yardımcı olmak için kendi rolünü üstleniyor.

Bluzelle’nin merkezi olmayan veritabanının yeni internet için yeni bir standart belirleyeceğini düşünüyorlar. Bluzelle ile, geliştiriciler ve tüketiciler, uygulamaları için dağıtılmış ağdaki verileri saklayabilir ve mevcut hizmetlerden daha esnek ve güvenli bir model sunar. Hedefi veri depolama olsa da, aslında Siacoin veya Filecoin ile rekabet etmiyor. Teorik olarak Bluzelle, yeni nesil interneti oluşturmak için Sia, Substratum, iExec ve Golem gibi programların yanında çalışacak.

Bluzelle nasıl çalışır?

Özünde, Bluzelle’in ekosistemi,  depolama alanını sunacak ek bilgi işlem kaynaklarına sahip sağlayıcılara veritabanı alanı kiralamak isteyen tüketicileri bir araya getiriyor. Bu veri deposunu kullanarak, dApp ve uygulama geliştiricileri, gerektiğinde güvenilir veriye erişerek ve verilerini güvenli bir platformda saklayarak ürünlerini optimize edebilirler. Sağlayıcılar, bu depolamayı sağlamak için tazminat olarak BLZ ve BNT (Bluzelle’nin ağındaki iki belirteç) kazanabilirler.

Swarms

Geleneksel blockchainin nodesları gibi, Bluzelle’in swarmları da tüm platformun belkemiğidir. Swarm protokolü, verilerin depolanmasından sorumlu olan bir düğüm ağıdır. Singleton metaswarm, tüm swarmın çerçevesini belirtmek için kullanılan bir tanımlayıcıdır ya da projenin beyaz kağıdı açıkladığı gibi, “tüm swarmların sembolik bir gruplandırmasıdır”.

Karma ve Governance

Kötü oyuncuları kontrol altında tutmak için Bluzelle, tüm düğüm operatörleri için bir Karma Dizini sunuyor. Bir operatör herhangi bir sebepten dolayı kötü davranırsa, Karma Endeksi bu davranışı düşürecek ve yansıtacaktır. Daha düşük Karma’ya sahip olanlar ceza, kısıtlama veya daha az sorumluluk alacaklar ve bireylerin birden fazla düğümü çalıştırmasına izin verildiklerinden, onların Karma çalıştırdıkları her düğüm için geçerlidir.

Tokens

Bluzelle iki , ERC20 token BLZ ve ağ token BNT özellikleri taşır. İki tane olması gereksiz gibi görünse de, mantık gayet güzel. BLZ tokenı, Bluzelle’i iki protokolü birleştirerek Ethereum ağına bağlar.  Bluzelle ekibi, Ethereum’un tıkanıklık sorunları (CryptoKitties’e bakarak) nedeniyle ağlarında ödeme yapmak için bir ERC20 tokenı kullanmak istemedi. BNT, daha sonra Bluzelle’in ağındaki ödemeler için kullanılacaktır ve Bluzelle Token Gateway’i kullanarak bunları BLZ için değiştirebilirsiniz.

Bluzelle Nereden Alınır

Binance, Bluzelle’i listeleyen ilk exchange oldu ve dünyanın en popüler exchangelerinden biri olduğunu düşünüyor ayrıca işlem hacminin çoğunu içeriyor. Orada ETH, BTC veya BNB için satın alabilirsiniz, veya ETH on Gate.io ve IDEX için satın alabilirsiniz.

Bluzelle nerede saklanır

BLZ bir ERC20 jetonudur. BLZ’yi saklamak için MyEtherWallet veya MyCrypto’yu kullanabilir veya veya Trezor ile yönetebilirsiniz. Meta Maski veya Parity’yi de kontrol edebilirsiniz.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin