Tronix (TRX) Dosyası

trx

Tronix (TRX), TRON’un resmi para birimidir ve blockchain ve peer-to-peer (p2p) ağ teknolojisinden yararlanan merkezi olmayan bir eğlence içerik paylaşım platformu olmayı hedeflemektedir. Kâr amacı gütmeyen Singapur merkezli bir vakıf tarafından kurulan Vakfı, şu anda 1 trilyon dolar değerindeki küresel eğlence endüstrisiyle uğraşmak istiyor.

Teknik incelemesine göre, “TRON’un ekip üyeleri; protokolün, küçük gruplar için kâr amaçlı bir araç olmaktan ziyade, insan için bir varlık olduğuna inanan Sir Tim Berners-Lee’nin takipçileridir.” Tim Berners-Lee, World Wide Web’in kurucusudur.

TRON’un açık, merkezi olmayan platformu ve dağıtılmış depolama teknolojisi, dijital içerik oluşturucuların Apple Store ve Store gibi aracıları dağıtmasına olanak tanıyacak. İçerik üreticileri bu nedenle doğrudan tüketicilerden fon alabilecekler.

Şu anda, birçok kullanıcı verisi ve trafik Google, Facebook, Amazon ve Snapchat gibi birkaç şirket tarafından kontrol ediliyor. TRON, verilerin sahipliğini tekrar oluşturucunun ellerine yerleştirerek bu denetimi azaltmaya çalışır.

TRON’un temel özellikleri

TRON, aşağıdaki özellikleri kullanarak “İnterneti İyileştirmek” istiyor:

  • Veri kurtarma: ücretsiz ve kontrolsüz veri
  • Kullanıcıların içerik yayılmasından dijital varlıkları alabileceği içerik ekosistemini etkinleştirme
  • Dijital varlıkların dağıtımı yapabilme özelliğine sahip Kişisel ICO
  • Dağıtılmış dijital varlıkların değişimi (oyunlar gibi) ve piyasa tahmini için alt yapı

TRX Nasıl Çalışır?

Bu, 2017’de Exodus ile başlayan ve en sonunda 2023’te Eternity’ye yol açan bir dizi aşamaya sahip uzun vadeli bir projedir. Aşağıda her bir aşamanın temel özellikler verilmiştir.

  1. Exodus: Peer-to-peer, depolama ve içerik için ücretsiz platform.
  2. Odyssey: İçerik oluşturma ve güçlendirmeyi teşvik etmek için ekonomik teşvikler devreye sokuldu
  3. Great Voyage: Bireysel ICO yetenekleri
  4. Apollo: İçerik üreticilerinin kişisel belirteçleri yayınlayabilme yeteneği (TRON 20 Token)

Adım 5 ve 6,  oyun endüstrisini desantralize etme yeteneğini daha da artırıyor. Geliştiricilerin oyun platformlarını serbestçe oluşturmalarına ve söz konusu oyunların kurulmasının ardından parasal teşviklere ulaşmalarına izin veriyorlar.

TRX Hakkında

TRX için ICO’nun tarihi 3 Ağustos 2017 ve 24 Ağustos 2017 arasındaydı.

TRON’un CEO’su ve kurucusu Justin Sun’ın Alibaba’nın kurucusu olan “bir sonraki Jack Ma” olduğu söyleniyor. Sun sadece 27’sinde son derece etkileyici bir özgeçmişe sahip.

Sun, 18 Aralık 2017’de, TRON Vakfı’nın 2020 yılının Ocak ayına kadar 34.2 milyar dolarlık token kilitlediğini duyurdu. Spekülatörler genellikle token kilitlerinin tokenların değerini artıracağına inanıyorlar.

TRX’i, ETH veya BTC için Liqui & Binance gibi exchange sitelerinde işlem yapma olanağına sahipsiniz. Yeni kullanıcılar Bitstamp veya Coinbase’de BTC veya ETH tokenlarını satın alabilir ve Binance’de ilgili cüzdanlarına yatırabilirler. Binance, düşük alım satım ücretleri için genellikle üst düzey bir işlem olarak kabul edilir.

TRX bir ERC-20 tokendır, böylece ve Trezor gibi Ethereum blockchain’i destekleyen donanım cüzdanlarında saklayabilirsiniz. Ayrıca MyEtherWallet (MEW) üzerinde de saklayabilirsiniz. Daha fazla cüzdan görmek için yazımızı okuyabilirsiniz. bkz.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin