VeChain (VEN)

vechain

VeChain (yakında Thor olacak), “şeffaf bilgi akışı, verimli işbirliği ve yüksek hızdaki değer transferi sağlamak için trust-free ve dağıtılmış bir iş ekosistemi” kurma misyonuyla çalışan bir kuruluşudur.

Proje iki yılı aşkın bir süredir var. Lüks ürünler, tarım, lojistik, gıda / ilaç ve hükümetler de dahil olmak üzere birçok çeşitli oluşum hali hazırda VeChain blockchain teknolojisini kullanmaktadır.

VeChain’in yapabildikleri oldukça fazladır. Teknolojiyi kullanarak, bir tedarik zinciri boyunca öğeleri izleyebilir, malların özgünlüğünü ve kalitesini sağlayabilir, aynı zamanda gıda ürünlerinin kalite kontrolünü de sürdürebilirsiniz.

VeChain nasıl çalışır?

VeChain öncelikle bir tedarik zinciri şirketi olarak başladı ancak son zamanlarda bir DApp platformuna dönüşmeyi planladığını açıkladı.

Tedarik Zinciri Güveni

VeChain, öğeleri izlemek için bir blockchain teknolojisi ve kendi bünyesinde üretilen smart chip karışımını kullanıyor. Smart chips; NFC chips, RFID izleyiciler veya QR kodları gibi farklı IoT öğelerinde uygulanabilir.

Bu proje, en ilginç teknoloji gibi gözükmese de sektörler arasında ürün kalitesinin sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bir örnek olarak lüks eşya sektörüne bakalım.

Lüks eşya sanayii, sahte ürünlerle işleniyor – 450 milyar doların üzerinde. Üretim ve dağıtım sırasında birkaç kez el değiştiren bir Louis Vuitton çantası gibi bir öge için dağıtım zincirindeki insanlara güvenmeniz gerekiyor.

VeChain, diğer blockchain şirketleri gibi, bu güven ihtiyacını ortadan kaldırır. Sürecin her aşamasında, neyin olması gerektiğini garanti etmek için her bir öğenin üzerindeki akıllı çipi tarayabilirsiniz. Blockchain değiştirilemeyen bir defter yazısı olduğundan, doğru bilgi aldığından emin olabilirsiniz.

Hâlâ eksik olmasına rağmen, bu teknolojinin kısa sürede tüketicilerin elinde olacağını varsaymak abartmak sayılmaz. Yakında, telefonunuzdan hızlı tarama yaparak herhangi bir stanttan alacağınız güneş gözlüğünün özgünlüğünü kontrol edebileceksiniz.

Tedarik zinciri lojistiği

VeChain, sahte korumanın ötesinde, basitleştirilmiş ürün takibi yoluyla lojistik sistemlerini de geliştirir. Lojistik karmaşıktır ve çoğu zaman işletmeler arasında değişen birkaç ayrı sistem içerir. Bu nedenle, tedarik zincirindeki ürünleri izleme büyük bir acı olabilir. Veriler manuel olarak veya işlemler arasında geçiş yapılırken bu özellikle geçerlidir.

VeChain’i kullanarak, ilişkili tüm verileri almak için öğenin smart chipini taramanız yeterlidir. Bu, işletmelere her zaman güncel bilgi ve her bir öğenin doğru bir hesap vermesini sağlar.

VeChain, IoT cihazlarıyla entegrasyon yaparak kalite kontrolünde de yardımcı olur. Bu, gıda ve tarım endüstrisinde özellikle birkaç derece bir sıcaklık değişikliği gibi bir şeyin tüm ürün partisini mahvedebileceği durumlarda yararlıdır.

VeChain Thor

VeChain, 2017 yılı sonunda, VeChain Thor’a bir şube değişikliği planlarını 26 Şubat 2018’de planladığını açıkladı. VeChain Thor şirketi tedarik zincirinin ötesinde Ethereum’a benzer Kurumsal DApp çözümlerine taşıyacak. Yeni platform iki farklı belirteç kullanacak:

  1. VeChain Belgeleri (VET)
  2. Thor Power (THOR)

VeChain Belgeleri (VET)

VET, şirketler tarafından, blockchain ticari faaliyetleri yürütmek için akıllı para birimi olarak kullanılmaktadır. Daha fazla mesleki eğitim gören işletmeler, yeni VeChain Thor blockchaininde daha fazla önceliğe ve daha fazla haklara sahip olacak.

Thor Power (THOR)

VET sahiplerine, akıllı sözleşmeleri gerçekleştirmek ve blockchainde uygulamalar çalıştırmak için THOR verilecektir. Bu, NEO’nun sahipleri için GAS üretme biçimine benzer.

VET sahipleri için THOR’un temel üretim oranı:

0.00042 THOR per per day

Minimum oran bu ve VeChain Vakfı ağ kullanımına bağlı olarak yeniden ayarlamak için oy kullanmaya başlayacaktır.

Nodes

VeChain Thor, blockchaini ekosistemini korumak için nodes noktalarına güveniyor. Nodes, şebekeyi korumak için ödül olarak THOR alır. Vade tarihlerine ve tuttuğu VET miktarına göre farklılaştırılan dört notes çeşidi vardır:

Strength Nodes- 10 günlük olgunluk dönemi (en az 10,000 VET)

Thunder Nodes- 20 günlük olgunluk dönemi (en az 50.000 VET)

Mjolnir Masternodes- 30 günlük olgunluk dönemi (minimum 150,000 VET)

Thrudheim Masternodes – 12/21/17 olgunluk başlangıç ​​tarihi (minimum 250,000 VET)

101 otorite nodes (Thrudheim) ekonomik nodesla aynı ödülleri alır ve ayrıca blockchain işlemleriyle tüketilen tüm THOR’un% 30’unu alır. THOR’un kalan% 70’i yanacak.

Bir nodes haline gelmek için gereken VET miktarı gözünüzü korkutmasın. Tuttuğunuz miktar ne olursa olsun THOR ödülünü almaya devam edersiniz.

VeChain ekibi

VeChain, Çin’in en büyük blockchain şirketlerinden biri olan BitSe’nin yan kuruluşu olarak başladı. Singapur merkezli ekip 150’den fazla üyeye sahiptir ve üst düzey yöneticileri arasında sayısız yetenekler bulunmaktadır.

Takım

Sunny Lu, ekibin CEO’su olarak görev yapıyor. Lu’nun kariyerinin büyük çoğunluğunu IT ve Bilgi Sistemi projeleri kapsamında birkaç lüks markaya yöneltti. En göze çarpan, Louis Vuitton China’ın CIO görevini yapmıştır.

Yönetim ekibinin diğer üyeleri arasında BT güvencesinde 17 yıllık tecrübeye sahip olan CFO Jie Zhang ve Fenbushi Capital’in kurucusu olan Danışman Bo Shen bulunmaktadır.

Ortaklıklar

Takım, PwC ve DNV GL olmak üzere en dikkat çekici iki firmayla ortaklık kurmakla meşguldü. VeChain, PwC kuluçka programının bir parçasıdır ve şirketin dünya genelindeki geniş müşteri ağına erişimini sağlar.

DNV GL, petrol ve gaz, enerji, denizcilik ve yenilenebilir şirketlere hizmet sağlayan 20 milyar dolarlık bir şirkettir. DNV GL ile stratejik ortaklık, VeChain’in kapısını çok sayıda potansiyel müşteriye açma anlamına gelmekte.

Belki de en önemlisi, Çin hükümeti VeChain’i Gui’an hükümetinin blockchain teknoloji ortağı olarak seçti. Bu büyük bir başarı olarak görülmekte.

Rakipler

Tedarik zinciri kulvarında, Waltonchain ve Modum, VeChain’e benzer şekilde blockchain teknolojisini kullanıyor. Bununla birlikte, lojistik büyük bir endüstridir. Moreso, her üç şirket de doğrudan rekabeti önlemeye yardımcı olan farklı nichese odaklanmış görünüyor.

Ethereum, Cardano, EOS ve NEO gibi rakiplerin fiyatlarında yükselişle birlikte, kurumsal DApp platformlarındaki ilgi son zamanlarda arttı. VeChain henüz Thor’u serbest bırakmamış olsa da, çok sayıda ortaklık bunları daha yüksek piyasa projeleri arasında sağlamlaştırmaya yardımcı olmaya hazır.

Trading

VeChain, Ağustos 2017 sonunda 0.25 $ (~ 0.00005 BTC) civarında işlem görmeye başladı. O zamandan beri, fiyat Ekim 2017 başında ki yükselişle birlikte nispeten stabil kaldı.

Aralık 2017 ortasında başlayarak fiyat hızla tırmanıyor ve son zamanlarda 5.68 USD (~ 0.00038 BTC) seviyesine geriledi. Fiyat artışı, VeChain THOR’un yeniden duyurulmasının yanı sıra daha fazla ortaklığın haberi tarafından yönlendirildi.

Yeni ortakların kurumsal DApp platformunu kullanmaya başlamasından dolayı fiyatın yükselmeye devam etmesi şaşırtıcı değildir.

VEN (VET) nereden alınır

VEN’i (yakında VET) satın almak için önerilen yer, Bitcoin veya Ethereum karşılığında Binance’tir. Halihazırda ikisine de sahip değilseniz, onları GDAX veya Gemini’dan ABD doları kullanarak satın alabilirsiniz.

CoinMarketCap‘te VEN’in bulunduğu borsaların tam listesini de görebilirsiniz.

VEN’i (VET) nerede saklanır

Şu anda, VEN’i depolamanın tek yolu ERC20 desteğiyle bir cüzdan içerisindedir. MyEtherWallet, yüksek düzeyde topluluk güvencesi ile popüler bir çevrimiçi seçenektir.

Fazladan bir güvenlik katmanı için Ledger Nano S gibi bir donanım cüzdan kullanmalısınız. Bu çevrimdışı cüzdan, fonlarınızı saklamak için MyEtherWallet ile birlikte çalışır.

Yakında VEN tokenlar otomatik olarak VET olur. Ekip bu konuda daha fazla bilgi yayınlamadı, ancak büyük olasılıkla değişikliğe katılmak için herhangi bir şey yapmak zorunda kalmayacaksınız. Bununla birlikte, THOR ödülleri almak için yeni VET’i resmi bir VeChain cüzdanına aktarmanız gerekebilir. Cüzdanın 2018 in ikinci çeyreğinde piyasaya çıkması planlanıyor.

Sonuç olarak…

VeChain, sektördeki en köklü blockchain şirketlerinden biridir. Hedefleri müşterilerinin yalnızca işlevsel bir ürünü kullanmaları değil, aynı zamanda sektörde geniş tecrübeye sahip bir ekibe sahip olmalarını sağlamaktır.

PwC ve Çin hükümeti gibi devlerle ortaklık kurduklarında, müşterilerini büyütmek konusunda bir problem yaşamazlardı. Bazı insanlar, kurumsal DApp alanına kaymalarını sorabilir, ancak belirli iş ihtiyaçlarına daha sağlam bir blokaj çözümü arayan müşteriler için yararlı olacağı düşünülmektedir.

VeChain şu andaki hızına devam ederse, VET’i 2018 yılının en iyilerinden biri olarak görmek şaşırtıcı olmaz.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin