WanSwap Detaylı İnceleme ve Kullanım Rehberi – Likidite Havuzu

WanSwap

Nefes almaya başladığı ilk andan itibaren DeFi projesi olan, sessiz ama hummalı bir çalışma içerisinde olan artık tamamen komün yazılımcılarından oluşan bir geliştirici ekibine sahip WanSwap adından yepyeni bir projeye sahip.

İçerisinde WanChain ekibinden kimse olmayan, sadece WanChain’e gönül vermiş gönüllü yazılımcılar tarafından geliştirilen bir AMM (otomatik piyasa yapıcı) projesi olan WanSwap, Wanchain ağını kullanarak oldukça az aracı ücretlerine sahip ve WanChain’in zincirler arası transfer özelliğine sahip olduğundan dolayı piyasada büyük yankı uyandıracağa benziyor.

Peki Nedir bu WanSwap?

Yatırım yapılmalı mı?

Riskleri neler?

Bir önceki yazımızda siz değerli okurlarımız için WanSwap‘ı kullanarak nasıl Swap (Takas) işlemi yapabileceğinizi anlatmıştık.

Bu yazımızda ise sadece WanSwap üzerinden nasıl Pool yapısını kullanabileceğiniz anlatacağız. Swap kullanımı detaylarına buradan, farming kullanımı detaylarına buradan, Hive kullanımına ise buradan erişebilirsiniz.

Likidite Havuzu ile Staking

Üst menüdeki bir sonraki bölüm olan Pool ile birlikte WanSwap’a ekleyebilirsiniz.

Likidite havuzundaki fonlar herhangi bir kullanıcı (likidite sağlayıcıları) tarafından sağlanabilir. Likidite havuzuna para yatırarak, likidite sağlayıcıları havuzun belli bir miktarda payına sahip olur ve bu nedenle havuz tarafından oluşturulan alım satım ücretlerini toplayabilir.

Herhangi bir kullanıcı işlem ücreti kazanmak için WanSwap’e likidite sağlayabilir, bir işlem çifti oluşturabilir veya mevcut bir çifte likidite ekleyebilir.

Yani ekip tarafından projeye eklenecek bir sonraki proje için bireysel olarak yatırımcılar da istekte bulunabilir.

Aşağıdaki şekil likidite ekleme arayüzünü göstermektedir.

Kullanıcılar sadece birkaç tıklama ile istedikleri şekilde likidite sağlayıcı pozisyonuna geçebilirler. Daha sonra, likidite sağlayıcıları sağladıkları likidite karşılığında WSLP likidite tokenleri alır. Bu tokenler, havuzdaki hisselerini temsil eder ve fonları çekmek için veya ektra getiri sağlaması için bir sonraki sekme olan farming adımında kullanılır.

Şekilde yer alan ingilizce terimlerin açıklaması:

Select 1: Likidite sağlanacak işlem çiftinden ilk tokenı seçin

Select Token 2: Likidite sağlanacak işlem çiftinden ikinci tokenı seçin

Input amount to token 1: Likidite sağlanacak işlem çiftinden ilk token için miktar seçin

Token 2 amount is automatically calculated: Likidite sağlanacak işlem çiftinden ikinci token miktarı otomatik olarak hesaplanacaktır.

Click Supply: Supply butonuna tıklayın.

Tarım – Farming için WSLP tokenlarınızı yatırdığınızda, yatırılan likiditenin ayrıntıları havuz sekmesinde görünmez.

Şimdi verileri girin. Her şey doğruysa, sağlanan likiditenizin ayrıntılarını göreceksiniz. Havuz sekmesine eklemek için Manage This Pool butonunu tıklayın.

WanSwap uygulaması üzerinden Farming kullanımı için gerekli detaylara bu yazımızdan erişebilirsiniz.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin