WanSwap Detaylı İnceleme ve Kullanım Rehberi – Swap

WanSwap

Nefes almaya başladığı ilk andan itibaren DeFi projesi olan, sessiz ama hummalı bir çalışma içerisinde olan artık tamamen komün yazılımcılarından oluşan bir geliştirici ekibine sahip adından yepyeni bir projeye sahip.

İçerisinde WanChain ekibinden kimse olmayan, sadece WanChain’e gönül vermiş gönüllü yazılımcılar tarafından geliştirilen bir AMM (otomatik piyasa yapıcı) projesi olan WanSwap, Wanchain ağını kullanarak oldukça az aracı ücretlerine sahip ve WanChain’in zincirler arası transfer özelliğine sahip olduğundan dolayı piyasada büyük yankı uyandıracağa benziyor.

Peki Nedir bu WanSwap?

Yatırım yapılmalı mı?

Riskleri neler?

Başlamadan önce, WanMask tarayıcı eklentisinin kurulu ve cüzdan kurulumunuzun olması gerekiyor.

Başlamak için WanSwap adresine giderek cüzdanınızı bağlayın.

Not: Son güncellemeler ile birlikte Wanchain Light Wallet ile birlikte herhangi bir WanMask kurulumu yapmadan da WanSwap uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun için Wanchain Light Wallet içerisindeki Dapp sekmesinden WanSwap’ı seçmeniz yeterlidir.

Bu yazımızda sadece WanSwap üzerinden nasıl Swap – Takas işlemi yapabileceğinizi anlatacağız. Pool kullanımı detaylarına buradan, farming kullanımı detaylarına buradan, Hive kullanımına ise buradan erişebilirsiniz.

Kullanıcı Arayüzü

Web sayfası, arayüzüyle açılıyor.

Buradan üst menüdeki diğer özelliklere gidebilirsiniz. Özellikler makalenin sonraki bölümünde açıklanacaktır.

Token Swap (Takas)

Token swap, bir tokenı diğeriyle takas etmenize izin verir.

Ancak AMM sistemlerinde Binance ya da KuCoin gibi geleneksel borsalarda olduğu gibi herhangi bir emir girmeniz ve bu emri başkasının doldurmasını beklemenize gerek yoktur.

Bunun yerine likidite havuzuyla ticaret yaparsınız. Bu nedenle, Wanchain’in yüksek hızı ve düşük ücretleri sayesinde tokenlerinizi neredeyse anında alabilirsiniz. 

Şekilde yer alan ingilizce terimlerin açıklaması:

Enter the amount you want to sell: Satmak istediğiniz miktarı girin

Click to select one token you want to sell: Satmak istediğiniz tokenı seçin

The amount you can buy. This will be automatically calculated: Sattığınız token karşılığında alabileceğiniz miktar. Bu miktar otomatik olarak hesaplanacaktır.

Select a token you want to buy: Almak istediğiniz tokenı seçin

Click Swap and wait for transaction: Swap butonuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.

Alt kısımda, işlemle ilgili daha fazla ayrıntı görebilirsiniz.

Burada her zaman alacağınız asgari tutarı, havuzdaki fiyat etkisini, LP (Liquidity Pool) ücretini ve size ticaretiniz için en iyi fiyatı sağlayacak rotayı görebilirsiniz.

Swap butonuna basmadan önce aşağıda çıkacak uyarıda fiyat etkisi yüksekse, ilk başta daha küçük bir miktar koymak isteyebilirsiniz.

İşleme hazır olduğunuzda, Swap butonunu tıklayın ve talimatları izleyin.

İşlemlerinizi yaparken oldukça dikkatli olmanızı ve mümkünse soru işareti şeklinde belirtilen ibareleri tıklayarak içeriklerini okumanızı tavsiye ediyoruz.

WanSwap uygulaması üzerinden Pool kullanımı için gerekli detaylara bu yazımızdan erişebilirsiniz.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin