Mt. Gox Rehabilitasyon Hamlesi

mt.gox

Geçersiz Bitcoin exchangei olan Mt. Gox, resmi olarak 22 Haziran’da resmi olarak sivil işlemlerine girdiğini duyurdu.

Bir bildiri ve beraberindeki belgeler, avukat Nobuaki Kobayashi‘nin sivil rehabilitasyon mütevellisi olarak hareket edeceğini onaylıyor.
Kobayashi, geçtiğimiz yılın son çeyreğinden beri rezervlerinin büyük bölümünü 2013 Mt.Gox hackinin mağdurlarının kayıplarını karşılamak amacıyla sattı. Satışların piyasalarda göze çarpan bir etkiye sahip olduğu görülüyordu, Kobayashi’nin büyük borsalarda gerçekleştirdiği her bir işlemin ardından Bitcoin fiyatları hemen düşüşe geçti.

Kobayashi’nin açıklaması

“MTGOX varlıklarını yönetme – elden çıkarma gücü ve yetkisi hala bana aittir ve MTGOX varlıklarının yönetimi ve Tokyo Bölge Mahkemesinin denetimine bağlı olarak taleplerin soruşturulması için sivil rehabilitasyon işlemlerine başlayacağım.”

Ancak, iflas işlemlerinin şu anda sivil rehabilitasyonun bir parçası olarak durdurulmasından dolayı, Kobayashi, kullanıcılara, başlangıçta amaçlanan fiat para birimi yerine tazminat amaçlı başka bir bitcoin satamaz.
“… Bu konudaki 2 nolu rehabilitasyon çalışmasında, Bitcoin’lerin (“bitcoin taleplerinin”) iadesini talep edenler, sivil rehabilitasyon işlemlerinin başlamasından sonra da parasal taleplere dönüştürülmeyecek,” diye devam ediyor Kobayashi.

Mt. Gox, endüstrisinde korsanlıktan sonra kötüleşti, ardından 2014’te bir çöküş yaşandı ve bu öküş 473 milyon dolar değerinde müşteri parasının kaybıyla sonuçlandı – bu yılki $ 534 milyon Coincheck hackine kadar kripto tarihindeki en büyük fon kaybı olarak kayıtlara geçmişti.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin