Bosch Şirketinden IOTA Atağı

Bosch-iota

Yılın sonuna yaklaştığımız bu günlerde birimleri etrafında dönen haberler kesilecek gibi durmuyor.

Bitcoin belirli bir oranda stabilize kitle edinmiş gibi duruyor fakat Ethereum, ZCash, Ripple ve Litecoin gibi diğer para birimleri de azımsanmayacak şekilde dikkat çekiyor. Kahve makinesi önündeki sohbetleri artık sıradan bir hal almaya başladı.

Dijital para birimleri hakkında herkes farklı bir görüş belirtiyor ama kesin olan tek şey var; 2018’de durumun ne olacağını kimse bilmiyor.

Bununla birlikte, mevcut finansal ekosistemin kripto para birimlerini gözardı etmediği, onlara önem verdiği yadsınamaz bir gerçektir.

G20 ulusları grubu da kripto para birimlerine seyirci kalmıyor.  Fransa’nın emriyle G20, 2018 yılının Nisan ayında”bitcoin sorunları” hakkında görüşeceklerini duyurdular.

Bütün bu gelişmeler ışığında son zamanların en çok dikkat çeken haberini aldık.

Bosch Grubunun kurumsal sermayecisi olan Robert Bosch, önemli miktarda IOTA token aldığı için, ortaklık dedikoduları dolaşmaya başladı.

RBVC (Bosch şirketi), dünyanın en büyük kripto para birimlerinde biri olan  tokenlarını satın alarak aslında stratejik bir adım attı. Blockchain teknolojisi olan IOTA, makinelerin birbirleriyle güvenli şekilde veri ve para transferini sağlar.

IOTA Vakfı, Almanya’da bulunan, blockchain teknolojisine odaklanmış kâr amacı gütmeyen bir vakıftır.

2015 yılında kurulan IOTA protokolü, Internet for Things için açık kaynaklı bir dağıtılmış protokolüdür ve ölçeklenebilir makine bazlı ödemeler ile sensörlerin güvenli veri aktarımını sağlar.

Bunu yaparken, RBVC, IOTA ile olan işbirliğini yoğunlaştırmak ve Bosch’un küresel ekosistemine ve kilit ortaklara daha da yakınlaştırmak için teknolojinin olgunlaşmasına yardımcı olmak istiyor.

IOTA teknolojisi halihazırda 10 milyar dolardan fazla işlem yapılmasına olanak tanıdı.

Yapılan Yorumlar ve Açıklamalar…

“Dağıtılmış defteri teknolojisi yarının endüstrisinde önemli bir rol oynayacak. Otomotiv ve IOT endüstrisinde DLT’nin benimsenmesini sağlayan öncülerden biriyiz.”

RBVC Genel Müdürü Dr. Ingo Ramesohl “IOTA’nın simgesi olan RBVC’nin ilk token yatırımı olan bu yatırım, bu heyecan verici teknolojinin sanayileşmesini keşfetmek için IOTA Vakfı ile yakından çalışmamıza yardımcı olacaktır” dedi.

IOTA vakfı ayrıca, RBVC’nin Ortağı olan Dr. Hongquan Jiang’ın IOTA’nın danışmanlık kuruluna katılacağını ve bu iki organizasyonu daha da kaynaştıracak bir görüşme olduğunu duyurdu.

“IoT alanındaki iletişimi, güvenliği ve ödemeyi güvenle yapan makine için potansiyel olarak standart temel teknoloji haline gelebilecek IOTA teknolojisi hakkında çok heyecanlıyım.”

Dr Jiang, “Bosch ile IOTA Vakfı arasında iyi bir sinerji olacak ve yakın gelecekte bu teknolojinin daha fazla endüstriyel alan edinmesini sabırsızlıkla bekliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Anlaşılan RBVC ve IOTA için bu sadece bir simge anlaşması değil; bundan çok daha fazlasını vaat ediyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin