ICON: Hyperconnect the World

icon

Web sitesine göre, projesi (ICX) “dünyanın en büyük merkezi olmayan ağlarından birini inşa ederek” “Dünyayı Hyperconnect”lemek istiyor.

Bunu yapmak için ekip, çeşitli blokchainlerin akıllı sözleşmelerle birbirleriyle etkileşime girmesine izin verecek büyük bir platform oluşturuyor. “ICON’un ICON Cumhuriyetindeki döngüleri.” ICON’un amacı finansal, güvenlik, sigorta, sağlık, eğitim ve ticaret endüstrilerinden ve ötesine geçen oyuncuların tek bir ağda bir arada yaşayabileceği, işlem yapabileceği bir platform sağlamaktır.

ICON iki yıldır geliştirilmekte. Dayli Financial Group, Koreli bir Fintech şirketi tarafından kurulmuştur ve değeri yaklaşık 4 milyar dolardır. Aynı zamanda popüler Kore exchange i olan Coinone’un sahibidir.

Hadi ayrıntısına inelim…

ICX Nasıl çalışır

ICON, döngüsel platformunu kullanarak, bir topluluk ekosistemini ICON Cumhuriyeti vasıtasıyla bağlar. Adından da anlaşılacağı üzere ICON Cumhuriyeti, bağımsız bir blockchain birimlerinin federasyonunun yönetim başkanı olarak işlev görür. Bu nedenle, her ICON topluluğu bir devletin temsil ettiği ICON Cumhuriyeti’ni birleşmiş milletler olarak resmetti.

Topluluklar, ICON Cumhuriyetini destekleyen loop-chain tabanlı blokckchain olan Nexus’a bağlanan topluluk temsilcileri (C Repler) aracılığıyla Republic ile bağlantılıdır. C Reps, topluluklar için Nexus ve diğer topluluklarla ICON Cumhuriyeti aracılığıyla etkileşimde bulunmak için Portallar olarak görev yapıyor. ICON kullanan blockchainler, platformun merkezi olmayan exchange’i (DEX) kullanarak para alışverişi yapabilir.

Topluluklar

Basitçe belirtmek gerekirse, ICON Community, kendi yönetim sistemine sahip bireysel bir blockchain veya protokoldür, Community Nodes (C-Nodes) her toplumun altyapısını oluşturur. C-Nodes, kendi topluluklarının blockchain yönetiminden ve sürdürülmesinden sorumludur. Her topluluk, kendi kurallarına ve kendi fikir birliği algoritmasına göre çalışır; yani, ICON’un kendi topluluk üyelerinin programlarını ICON Cumhuriyeti dışında nasıl yürüdüğü üzerinde hiçbir kontrolü yoktur.

Citizen Nodes, ortalama bir kişinin ICON ağına bağlanması için ağ geçitleridir. Topluluk üyeleri bu nodesları ICON’un altyapısı üzerine kurulmuş olan DAPP’leri oluşturmak için kullanabilir ancak yerel blockchain genelinde veya ICON Cumhuriyetinde hiçbir idari gücü yoktur.

Community Representatives (C-Reps) kendi toplulukları için seçilmiş yetkililer olarak görev yapmaktadır. Her topluluk kendi temsilcisini seçer ve her C-Rep, ICON Cumhuriyeti içinde işlem doğrulama ve benzeri konulardan sorumludur. DPoS sistemindeki delegeler gibi (bkz. Ark), C Reps, ICON’un yerel para birimi olan ICX şeklinde telafi edilir.

ICON Cumhuriyeti

Loopchain tarafından desteklenen ICON Cumhuriyeti, ICON’un platformunda bir arada yaşayan bireysel toplulukları barındıracak bir merkezdir. Daha önce belirtildiği gibi, C-Reps her topluluğu cumhuriyete bağlar.

Ayrı topluluklar kendi fikir birliği mekanizmalarını izleyebilirken, ICON Republic Loop Fault Tolerance (LF) uzlaşma algoritması ile çalışır. LFT, DPoS gibi çok işlev görür; burada C-Reps, ICON’un daha büyük hükümetindeki kendi toplulukları için delege olarak görev yapar. Temsilciler olarak C-Rep temsilcileri ICON Republic’ın para birimi ihracı ve ödül politikası üzerinde oy verme sorumluluğunu üstlenirler, ICON’un DEX’indeki işlem tutarsızlıklarını çözerler ve ağ bütünlüğünü korurlar. Yine ICON Republic, sadece ICON toplulukları için bir iletişim kanalı olarak işlev görmektedir ve yönetim sistemini ve onu oluşturan C-Rep’lerin kongresinde bireysel blockchain üzerinde hiçbir kontrol bulunmamaktadır.

ICON’s DEX

ICON, kendine ait merkezi olmayan borsasını denetler. Bu DEX, ICON topluluklarının ICON Republic vasıtasıyla gerçek zamanlı olarak değer değişimi yapabilmesi için her bir blockchain topluluğu için döviz rezervlerini ayarlar. Bu yolla DEX, ICON Toplulukları için ICON Republic’e bağlanacak başka bir ağ geçidi oluşturarak C-Rep portallarını tamamlar.

Ancak, C-Rep’lerde olduğu gibi, yönetişime odaklanmak yerine, DEX’in odak noktası değer ve para birimi aktarımıdır. Döviz, Republic’e bağlı blockchainler arasındaki işlemleri ve ticareti mümkün kılar. DEX’in rezervi, bu işlemler için A.I. analiz modeli. Ayrıca, ICON’un coini ICX, bu exchange için aracılık para birimi olarak kullanılacaktır.

Ek özellikler

A. I. ve IISS: ICON, rezerv değerlerini ve döviz kurlarını yönetmek için yapay zekayı uygular ancak aynı zamanda A.I. ağın Incentives Scoring System (IISS) hesaplamak için DAVinCI finansal çözüm A.I.’den yola çıkarak, IISS, ağa katkılarından dolayı bir düğümün ICX ödülünü belirlemekle sorumludur. ICON teknik belgesine göre, IISS aşağıdaki faktörlere dayalı olarak ödülleri hesaplar: “nodes 1) donmuş ICX, 2) C-Rep durumu, 3) ICX değişim hacmi, 4) tüm topluluğun ICX değişim hacmi , 5) ICX hacmi DEX aracılığıyla bir tane de olsa böyle bir ticarete konu “dedi.” DEX ile topluluk üyeleri, ICON’un rezerve ettiği dövizleri, Bittrex, Binance veya Bitfinex gibi halka açık exchange’leri kullanmadan ticaret yapabilir.

DAPP’ler: Ethereum’da olduğu gibi, herkes, Nexus Genel Kanalı aracılığıyla merkezi olmayan uygulamaları (DAPP’ler) oluşturmak için ICON’u kullanabilir. Bu uygulamalar daha sonra ICON’un DAPP mağazasında listelenir ve Citizen Node olan herkes bu uygulamaları indirebilir ve kullanabilir.

İşlem Geçmişi

ICON’un ICO’su Ekim’de sona ermiş ve borsalar aynı ayın sonlarında listelemeye başlamıştır. Şu an Coin Market Cap genel sıralamada 25. Sırada yer alıyor.

Aralık ayına girme momentumu, ilk büyük exchangei olan Binance’da listelenmesinin ardından oldu. Habere göre,coinleri 7.30 dolara, ICO fiyatının 10 katından fazla bir seviyeye getirdi.

Nereden Satın Alınır

Binance ICON’un ticaret piyasasına hakim, ICONwallet’i 24 saatlik hacmin sadece% 90’ından fazlasını oluşturuyor. Bu ticaretin% 73.44’ü BTC’de, diğer% 15.89’u ETD’de gerçekleşti. ICON’un diğer alışverişi olan OKEX, kendi ETH ve BTC işlem çiftlerine ve 24 saatlik birimin sadece% 0,05’lik bir USDT çifti ile birlikte bulunuyor.

Nerede Saklanır

ICON’un coini bir ERC20 tokenı olduğundan, Meta Mask, Ledger Nano S, My Ether wallet vb. Gibi herhangi bir Ethereum uyumlu cüzdan destekleyecektir. Ekip, kendi web, yazılım ve Android cüzdanını 2018’in 1. çeyreğinde başlatmayı planlıyor.

 Takım ve Yenilikler

ICON’un ekibi, A.I., mühendislik, blockchain ve pazarlama endüstrisi genelinde 39 kişidir. Danışmanları, kariyerini teknolojik yenilik üzerine kuran Don Tapscott, Kanada iş idarecisi Jason Best, Forbes’un en iyi 10 çapraz organizatörü arasında yer alıyor.

Yakın gelecekte, ekip ICON’un temel özelliklerinin çoğunu çalıştırmak istiyor. 2018 yılının ilk çeyreğinde, DEX’in yedek havuzlarını büyük birimlerine genişletmek ve daha fazla blockchain topluluğunu ağlarına entegre etmek de planlarına dahil. Ayrıca C-Rep kanalları, genel kanallar ve A.I. gibi zorunlu altyapıyı içerecek ICON V2’yi de başlatmaya çalışıyorlar.

Sonuç olarak…

ICON, gerçek dünyada kağıt üzerinde olduğu gibi işlev görürse, bu ağ, blockchainle birlikte çalışabilirliğini açan ve bu hizmetleri mevcut endüstrilere bağlayan iskelet anahtarı olabilir. Projenin teknik incelemesi, ICON’un sağlık, eğitim, iş, sigorta, sermaye piyasaları vb. dahil olmak üzere kurulu sanayilere nasıl uyacağını ortaya koyuyor.

ICON’un DEX, kullanıcılara geleneksel alışveriş bölgelerine alternatif olarak potansiyel olarak daha güvenli, kapsamlı bir alternatif sunacak. Ekip ICON’un çekirdek cüzdanını piyasaya sunduğunda, yatırımcılar ve meraklılar ICON yazılımlarından, weblerinden veya mobil cüzdanlarından alışveriş yapmak zorunda kalmadan doğrudan ticaret yapabilecekler.

Her şey planlandığı gibi giderse, ICON gerçek dünyadaki kripto para birimlerini benimsemek ve blockchainin eski işletmeler, kuruluşlar ve pazarlara resmi entegrasyonunun ayrılmaz bir parçası olabilir.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin