KeepKey Cüzdan İncelemesi

kripto-para-cüzdan

Kendi bankanıza sahip olmak bir çok avantajı birlikte getirir. Ancak hiç dezavantajı da yok değil. Bunlardan en çok dikkat çekeni; saklanan fonlarınızdan tamamen sizin sorumlu olmanız. Bu nedenle, bir Bitcoin veya kripto sahibi olarak temel güvenlik  kurallarını bilmeniz gerekir. Soğuk depo, kriptoların depolanması için en güvenli yol olarak kabul edilir; çünkü özel anahtar hiçbir zaman internete maruz kalmaz. Önde gelen donanım cüzdanları Trezor, ve Ledger Nano S dir. Bu yazımızda KeepKey cüzdanı inceliyoruz.

KeepKey Nedir?

KeepKey Bitcoin cüzdanı, Bitcoin ve diğer birimi biçimlerini güvenli bir şekilde saklamak için yaygın kullanılan donanım cüzdanlarından biridir. Ledger Nano S ve Trezor gibi cüzdanlar arasında pazarda yerini almayı başarmış, ve oldukça başarılı çalışan bir cüzdan olarak kullanıcı sayısını her geçen gün artırmaktadır.

KeepKey diğer iki ile rekabet edebilmek için görece daha uygun bir fiyat ile sunulmakta ve benzer rakipleri ile benzer işlevleri sunar. Oldukça basit ve sade bir tasarıma sahip olmakla birlikte kullanım rahatlığı da göz önünde tutulmuştur.

KeepKey Özellikleri

KeepKey Cüzdan Ekranı

Güçlü Güvenlik ve Kolay Kullanım

Geliştirici ekibin ısrarla üzerinde durduğu ve bundan kaynaklı oldukça fazla sayıda kullanıcısı bulunan KeepKey, neredeyse bir banka düzeyinde güvenlik önlemi almıştır.

Özellikle blockchain alanında gerçekleşen hack olayları göz önüne alındığında bu seviyede güvenli bir donanım cüzdanına sahip olmak çok aranan bir özellik oluyor.

Güvenlik seviyesinin yüksek olması bir yana, KeepKey oldukça kolay bir kullanım da sunmaktadır.

Bilgisayar ile çok az vakit geçirmiş birisi bile kolaylıkla KeepKey cüzdanını kullanabilir. Kullanım için tek yapılması gereken bilgisayarınızın USB portu aracılığı ile cüzdanınızı bağlamak ve kurulumu gerçekleştirmek. Cüzdan kurulumu sırasında Google Chrome eklentisi indirmeniz isteniyor, ve cüzdanınızı bu eklenti üzerinden kullanabiliyorsunuz.

Cüzdanınızı Kaybetseniz Dahi Yatırımınız Güvende

Kurtarma Kelimeleri

Herhangi bir şekilde cüzdanınıza erişimini kaybedebilirsiniz. Çalınabilir, ya da bir yerlerde unutabilirsiniz. Daha kötü bir senaryoda aşırı sıcak ya da soğuk ortamlarda devrelerini yakabilirsiniz.

Cihazınızı kurduğunuz anda sizden bir kurtarma ifadesi (kelimeler) istenecektir. Bu ifadeyi kaybetmediğiniz sürece herhangi bir KeepKey cihaz üzerinden kripto paralarınıza erişebilirsiniz.

Virüslerden Çekinmenize Gerek Yok

Virüs ya da herhangi bir kötü amaçlı yazılımdan etkilenebilmek için zaafiyeti olan bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor olmak gerekir. Geliştirici ekip bu sorunun önüne geçebilmek için gömülü bir sistem kullanmakta, ve virüs saldırılarından korunabilmektedir.

Uyumluluk

KeepKey Windows ve MacOS ile uyumludur

KeepKey cüzdanlar Windows ve MacOS sistemlerde çalışabilmektedir.

Ayrıca Bitcoin’den ayrı olarak Litecoin, Ethereum, Dogecoin ve Namecoin gibi diğer kripto paralarınızı da cihazınızda güvenle saklayabilirsiniz.

Donanım Özellikleri

  • Alüminyum dış kap
  • USB HID arayüzü
  • micro-USB – USB dönüştürücü ile kullanılmakta
  • ARM Cortex M3 CPU
  • TRNG güvenlikli
  • 256×64 3.12” OLED Ekran
  • 38mmx93.5mmx12.2mm ebatlarında

Şirket

KeepKey Bitcoin cüzdanı aynı adı taşıyan şirket tarafından geliştiriliyor. Darin Stanchfield tarafından kurulan şirketin tek ürünü KeepKey cüzdanı. Şirketin merkezi Bothell, Washington’da bulunmaktadır.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin