Phantasma ICO İncelemesi ve SOUL Token Analizi

soul

Phantasma ICO ve SOUL Token, kullanıcılar için gizliliği ve güvenliği temel almak üzere tasarlanan blockchainde merkezi olmayan bir içerik dağıtım sistemi sunuyor. , desantralizasyonun akranlar arasında bilgi güvenliğine çok ihtiyaç duyulan bir değer getirdiğini belirtiyor. Özellikle her türden içerik paylaşımına yönelik olarak kendi protokollerini oluşturduğunu öne sürüyor.

Phantasma ekibinin ana mesajı, bilgi paylaşımı için merkezi hizmetlere duyulan güvenin, bireyler ve kuruluşlar için bir takım tehlikeler doğurmasıdır. Dahası, büyüyen veri ekosistemi de güvenli bir şekilde veri alışverişi için bir yol gerektirmektedir. Phantasma, ürünlerini bu konulara bir çözüm olarak görüyor.

Phantasma ICO

Phantasma hem içerik depolama için bir platform hem de akıllı sözleşmeler yoluyla mesaj göndermek için bir protokol sağlar. Protokolün nihai sonu, dapps üzerinde veri yönetimi için bir çerçeve sağlamaktır. Phantasma, e-postaların, doğrudan mesajların, dosyaların ve diğer verilerin blockchain üstüne aktarılması için protokol tasarlamıştır. Tüm ürünün mimarisi 5 ana bileşenden oluşmaktadır:

Blockchain: Phantasma başlangıçta NEO blockchain’in kendisi üzerinde başlatılacak. Ekip, cross-chain birlikte çalışabilirliği için NEOX’u benimsemeyi amaçlamakta ve sonunda Phantasma’yı kendi blockchainine yerleştirecektir. Ekip, bunun ağ için maksimum verime ulaşmanın en iyi yolu olduğunu öne sürmekte.

Akıllı Sözleşmeler (Smart Contracts): Phantasma akıllı sözleşmesinin temel işlevi mesajlaşma protokolüdür. sistemi ayrıca içerik depolama ve token işlemlerini ağ için yakıt olarak ele alır.

Yazılım Geliştirme Kiti (Software Development Kit): Ekip, bir SDK’yı serbest bırakmayı amaçlamaktadır; böylece herkes, Phantasma’yı kullanarak kendi uygulamalarını geliştirebilir. SDK, ekosistemin genişletilmesi için kritik bir bileşendir.

Relay Nodes: Veri alışverişi görevini merkezi olmayan bir şekilde düzgün bir şekilde ele alabilecek bir mimari oluşturmak için, relay nodes ve tüm Phantasma uygulamaları arasında kendi off-chain katmanında bulunacaktır. Bir off-chain katmanın dahil edilmesi hedefi, şifrelenmiş içeriğin daha hızlı dağıtılmasını kolaylaştırmaktır.

Distributed Content Storage: The Phantasma Data Filesystem (PDFS), Phantasma dapps için depolama arka uç olarak hizmet verecek merkezi olmayan bir veri sistemidir. Kullanıcılar ,  PDFS nodeslarını çalıştırarak ağa katkıda bulunabilir.

Temel yardımcı token SOUL olarak adlandırılır. Phantasma NEO blockchain üzerine kurulduğundan, SOUL başlangıçta bir NEP-5 token olarak yayınlanacaktır. Phantasma kullanıcıları, değiştikleri veriyi ve depolama alanının yaratılması / yenilenmesi için ödeme yapmak için tokenlere ihtiyaç duyarlar. Geliştiriciler ve katkıda bulunanlar, depolama ve ağ hizmetleri sağlamak için SOUL alırlar ve nodelar ağın onaylanmasındaki rollerinden ötürü ödüllendirilir.

Phantasma ICO Takımı

Sergio Flores (Kurucu ve Mühendis): Sergio, bir geliştiricidir. Yaklaşık yirmi yıldır programlamayla uğraşmaktadır.

Miguel Ferreira (Kurucu ve Mühendis): Phantasma web sitesine göre, Miguel Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans derecesine sahiptir ve deneyimli bir blockchain geliştiricisidir.

Alexandre Paixão (Pazarlama Müdürü): Alexandre, Phantasma ekibine katılmadan önce 6 yıllık pazarlama tecrübesine sahipti. Öncelikli odak noktası oyun endüstrisidir.  ISCTE Business School’dan Pazarlama alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Sérgio Pereira da Silva (İşletme ve Finans): Sergio, finans ve muhasebe alanlarında güçlü bir geçmişe sahiptir. Portekizli blockchain mühendislik şirketi SyncData ile 2 yıl çalışmıştır.

Phantasma ICO; Güçlü Yönleri ve Fırsatları

Mevcut sistemlerle birlikte çalışabilirlik, 2019’da ürün geliştirme yol haritasının daha sonraki aşamaları için temel bir odak noktasıdır. NEO ekosisteminin dışına çıkarak, Phantasma’nın, farklı protokollerdeki veri kümeleri arasında veri işlemek için benimsenmesi daha iyi bir şansa sahiptir.

Bir örnek olarak e-posta istemcisini kullanarak, Phantasma, standart e-posta adresleriyle uyumlu olacak posta kutularını nihayetinde kullanmayı planlamaktadır ve bu nedenle blockchain dışındaki e-posta sistemleriyle iletişim kurabilmektedir.

Bunun olası bir dezavantajı ise, muhtemelen, blockchain dışındaki e-posta sistemleriyle değiştirilen herhangi bir bilginin merkezi sunucularda saklanacağı ve böylece merkezi olmayan bir e-posta istemcisi oluşturma amacının ortadan kaldırılacağıdır.

Yalnızca veri bankaları arasında şifreli veri alışverişi için bir araç olarak, Phantasma daha fazlasını vaat ediyor. Ekip, geliştiricilerin, dağıtılmış bir eğlence içerik ağı ve merkezi olmayan bir e-ticaret platformu gibi Phantasma üzerine kurmaya ikna edebilecekleri, ürünlerine ilişkin olası kullanım durumlarını saymaktadır.

Ekip geliştiriciler için bir SDK hazırladıkça, herhangi bir sayıda dapp’in ortaya çıkma potansiyeli vardır. Bununla birlikte, bu tür platformları inşa etme teşviki, Phantasma’nın geliştirici topluluğu içindeki ilk başarısına ve başlangıç ​​çizgisinden daha geniş bir şifreleme alanına dayanacaktır.

Promosyon, geliştiricilerin ilgisini artırmak için bir pazarlama kampanyasıyla gerçekleşecektir. Platformun piyasaya sürülmesinden sonra, Phantasma toplumdaki destekçiler aracılığıyla organik pazarlamayı teşvik etmenin yanı sıra 3. parti dapp’lerin geliştirilmesi için teşvik edilen bir program uygulayacak.

 

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin