Phoenix’de Geçen Hafta Neler Oldu?

PHB

Yeni yılın başlangıcından bu yana Phoenix ekibinin hummalı çalışmaları ile birlikte projede müthiş değişiklikler oldu. L2 Kontrol Paneli lansmanı, AlphaNet duyurusu ve daha fazlası…

Phoenix Katman 2

Phoenix Katman 2 (L2), veri ve uygulamaları için zincir üzerinde gizlilik ve yapay zeka modelleri sağlayan bir hesaplama katmanı ve altyapısı olarak çalışıyor. Bu altyapı aynı zamanda Web3’ün gelecekteki gelişimi için çok önemli olan zincir üstü veri hesaplamasını ve yapay zeka desteğini sağlamak için gereken ölçeklendirmeyi de sağlıyor. Phoenix Katman 1 blok zincirinin bir uzantısı olan L2;

  • Gizliliğin etkinleştirildiği veri analitiği ve Yapay Zeka (AI) için verimli bir hesaplama katmanı olarak görev yapıyor
  • Protokol bazında bir köprü görevi görerek bir blok zinciri ile Yapay Zeka modülleri arasındaki bağlantıyı sağlıyor

Hesaplama Kredisi (Computation Credits – CCD)

Katman 2 Hesaplama Kredisi (CCD), Phoenix in Katman 2 düzeyindeki servislerinin (MPC, AI/FL vb.) kullanılabilmesini sağlayan bir tokendir. CCD tokenin alınabilmesi sadece cüzdandan PHB takası ya da direkt olarak fiat (USD, TRY, EUR vb.) ödeme yöntemleri iledir. Takas işleminden sonra PHB’leriniz özel olarak hazırlanmış bir kontrata gönderilerek düzenli aralıklarla yakılmaya başlar. Takası yapılan PHB’ler tekrar geri alınamaz.

Yani bir başka deyişle, PHB’lerinizi CCD ile takas ettikten sonra CCD’lerinizi PHB ile tekrar takas edemezsiniz.

Katman 2 Kontrol Paneli

Katman 2 kontrol paneli, Phoenix servislerini çok daha kolay bir grafik arayüzü ile kullanmanıza olanak sağlayan bir paneldir. Kullanıcıların ilk kez bu paneli kullanacakları zaman bir kullanıcı hesabı oluşturmaları gerekiyor. 

Hesabını oluşturan kullanıcılar, iki yöntem ile birlikte bu hesaplarına PHB’lerini gönderebilirler;

  • Doğrudan ağını kullanarak. BSC ağındaki PHB’lerinizi Phoenix aracılığı ile hesabınıza gönderebilirsiniz. Bu işlem ile birlikte BSC ağında yer alan PHB’leriniz otomatik olarak PHB Mainnet‘ine taşınacaktır. Şu aşamada, bu işlevi tek yönlü olarak kabul edebilirsiniz. Yani BSC ağından Mainnet’e taşımış olduğunuz tokenlarınızı tekrar BSC ağına taşıyamazsınız.
  • FIAT paralar ile satın alarak. L2 Kontrol paneli aynı zamanda kripto yatırımcısı olmayan kişilerin de Phoenix servislerinden faydalanabilmesini sağlıyor. 160’dan fazla ülkede işlevi olan Alchemy Pay ile yapılan anlaşma ile birlikte, kullanıcılar USD, TRY, EUR gibi FIAT paralar ile direkt olarak PHB alabilir. Alchemy Pay‘in sağlamış olduğu API ile birlikte Phoenix Katman 2 Kontrol Paneli hem kripto hem de FIAT aracısı konumuna da yerleşmiş oluyor.

Katman 2 Servisleri ve Özellikleri

L2 kullanım senaryolarının spektrumu, Web3 uygulamalarını dönüştürme yeteneğine sahiptir:

– Çok Partili Hesaplama – Multi-Party Computation (MPC)
– Federe Öğrenim – Federated Learning (Merkezi Olmayan Yapay Zeka)
– Zincir Üzerinde Veri Analitiği
Web3 için Takviyeli Öğrenme – Reinforcement Learning (Derin Öğrenme)

Yukarıdaki özellikler yavaş yavaş kullanıma sunulacak, ihtiyaç dahilinde yenileri eklenecek ve tüm özellikler düzenli olarak iyileştirilecektir. Buradaki amaç, temel kullanıcılardan gelişmiş kurumsal kullanıma kadar bu hizmetlere erişimi kolaylaştırmaktır. AlphaNet, hem PHB yatırımcıları hem de diğer ortak çalışılan firmalar için harika bir hizmet örneği. AlphaNet, zincir üzerinden yapay zeka değerlemeleri ve öngörüleri ile birlikte sinyaller ve stratejiler konusunda oldukça geniş yelpazede bir hizmet sunuyor.

Phoenix Geliştirici Ekibi ile AMA

Phoenix geliştirici ekibine sorularınızı bu formu doldurarak gönderebilirsiniz! Ekip, sizlerden gelen soruları inceleyecek ve önümüzdeki haftalarda bir makale yayınlayacak.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin