Efsane mi Gerçek mi? Yeni Başlayanlar için Bitcoin Hakkında 5 Önemli İpucu

Bitcoin güvenli mi?

Bitcoin yeterince hızlı mı?

Bankalar ve hükümetler Bitcoin’den korkuyor mu?

Kriptopara piyasasında görece yeni olan yatırımcıların etraftan duyarak geldikleri ve henüz yeterince bilgi sahibi olamadıkları dünyanın ilk kriptoparası Bitcoin, oldukça fazla sayıda efsaneye konu oluyor.

Siz değerli okuyucularımız için en çok merak edilen 5 efsaneyi inceledik.

O tren kaçtı! diyenler için kötü bir haberimiz var. Bitcoin ve blok zincirine girmek için hala çok geç değil! Kriptoda yeni gelenler için her zaman yer vardır.

Kısaca bir giriş cümlesi vermek gerekirse, öncelikle Bitcoin’in marketteki tek kriptopara olmadığını bilmeniz gerekiyor.

Bitcoin her şeyi başlatan şey olsa da, sadece rastgele birkaç isim vermek gerekirse, Cosmos, XRP ve Wanchain gibi yüksek dolaşımda birçok başka birimi (altcoin olarak da bilinir) var.

Genel olarak, kriptoyu çevreleyen, yeni başlayanları kolayca yanıltabilecek birçok yanlış bilgi var.

Bitcoin sadece uyuşturucu/ilaç almak için değiller!

Bitcoin, Dark Web günlerinin en yoğun olduğu günlerde MDMA satın almak için para birimi olarak popülerlik kazanmış olsa da, yalnızca yasa dışı maddeler satın almak için kullanılan bir para birimi değildir.

Günümüzde, Home Depot, Microsoft, AT&T, Expedia ve Whole Foods gibi popüler perakendecilerde ödeme yapmak için Bitcoin’i kullanabilirsiniz. Bitcoin’i Wikipedia gibi kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağış yapmak ve siyasi kampanyalar seçmek için de kullanabilirsiniz.

Kriptoparalar anında ödeme yöntemi olarak görev yapmazlar

Her para biriminin farklı bir işlem hızı vardır.

Örneğin, Ethereum (ETH) ödemeleri Bitcoin (BTC) ödemelerinden daha hızlı işler. Bununla birlikte, çoğu dijital para birimi ödemesi anlık değildir.

Bitcoin işlemleriniz için herhangi bir yerde birkaç dakikadan birkaç güne kadar sürebilir. Anlık olarak kullanılan blok zinciri ağının sıkışıklığına bağlı olarak kimi zaman bir kaç saniye içerisinde gerçekleşen işlemler sizi yanıltmasın.

Kriptoparalar tamamen vergilendirilebilir

Bitcoin merkezsiz olmasına ve tüm bu gizli karşıtı duyarlılığa sahip olmasına rağmen, yine de tamamen vergiye tabidir. Kripto para borsalarına (Coinbase veya Binance gibi) yatırım yaparak para kazanırsanız, kazancınız üzerinden nakde çevirmek ve gelir vergisi ödemek için vergi bilgilerinizi sağlamanız gerekir.

Ne yazık ki, dijital varlıklar hala çoğu ülke tarafından denetimlere ve hükümet denetimine tabi olan varlıklar olarak kabul ediliyor. 

Kriptopara transferi ücretsiz değil, ancak çoğu zaman çok ucuz

Blockchain geliştiricilerinin kripto ödemelerindeki tüm işlem ücretlerinden vazgeçmeleri gibi bir durum söz konusu değil. Bununla birlikte, çoğu kripto para birimi için, işleminizi işlemek ve doğrulamak için çalışan madencileri tazmin etmek için kullanılan her ödemede işlem ücretleri vardır.

Ücretler büyük ölçüde kullanılan para birimine ve ödemenizin aciliyetine bağlıdır. Genellikle, daha yüksek bir işlem ücreti öderseniz, madencileri ödemenizi daha hızlı işleme koymaya teşvik edebilirsiniz.

Bitcoin ile Ultra Zengin olmak o kadar da kolay değil

Kazara Bitcoin milyarderleri hakkındaki tüm hikayeleri duymuşsunuzdur, eminim. Bazı insanlar kesinlikle şanslı olsa da, kriptoya yatırım yapan herkesin milyonlar kazanması sanıldığı kadar kolay olmuyor.

Kripto para piyasasında çok fazla dalgalanma var – bu, piyasanın fırlayıp fırladıktan bir gün sonra çökebileceği anlamına geliyor. Kötü yatırımlarda tonlarca para kaybeden çok sayıda yatırımcı var, bu nedenle zor kazandığınız tüm parayı Bitcoin’e bir hevesle aktarmadan önce kendi araştırmanızı yaptığınızdan emin olun!

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin