IBM ve Blockchain’e Dayalı Patenti

IBM

IBM kısa bir süre önce blockchain tabanlı güvenli bir sistem için bir aldı. Patent başvurusu, 2 Ekim Salı günü ABD Patent ve Marka Ofisi-Patent and U.S Trademark Office (USPTO) web sitesinde yayınlandı.

IBM tarafından sağlanan ayrıntılı bir açıklamaya göre, bir monitör, “aygıtların hiçbirinin birbirinden haberdar olmadığı” bir sisteme kolayca girilebiliyor ve hackerlar geçmişi temizleyebiliyor.
Bununla birlikte, bir sisteminde, böyle bir durumda senkronize monitörlerin fikir birliği olmayacağı gibi saldırıya uğramış bir monitör hemen bulunabilir. Dosyalamada, “Belirli bir etkinlik veya işlem için alınan bilgiler farklıysa, bir monitörün güvenliği ihlal edilmiş olabilir,” uyarısı veriyor.
Monitör sistemlerinde blockchain teknolojisinin kullanılması, “daha ​​az savunmasız” bir ağ oluşturmaya ve IMB ülkelerine daha fazla güvenlik sağlamaya yardımcı olacaktır.

Eylül ayı ortasında IBM, güvenlik alanında bir başka blockchain patenti aldı. Cointelegraph’taki habere göre, patent başvurusu, yüksek risk durumunda dronların gizlilik kuralları ile ilgiliydi.
Daha sonra eylül ayında IBM, başka bir patent daha aldı. Autonomous Decentralized Peer-to-Peer Telemetry (ADEPT) ortamının bir parçasını oluşturan ağ aygıtlarının bağımsız olarak kendi kendine hizmetine yönelik bir patent.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin