2021’de Kriptopara Marketine Yön Verecek 10 Büyük Trend

otc-over-the-trading-nedir

Kriptopara yatırımcıları, sadece teknoloji için buradayımcılar, ilk sıçramada çıkıcamcılar, FUDcılar, FOMO severler…

Mutlu Yıllar!

Hem insanlık hem de kriptopara marketi için oldukça zorlu geçen 2020 sonunda bitti. 2021 senesi için güzel umutlar beslerken, siz değerli okurlarımız için yeni yılın kriptopara marketine büyük etkisi olacağı değerlendirilen 10 önemli trendi belirledik.

10. 2021 Stable Coinlerin yılı mı olacak?

Blockchain Capital‘e göre, dolaşımdaki stabilcoinlerin sayısı 2020’de %500 artarak dünyanın en çok kullanılan ödeme ağlarından biri olarak ünlerini pekiştirdi.

Şirket, ileriye baktığımızda, dolar destekli stabilcoinlerin değerinin 150 milyar doları aşacağına inanıyor… ve Libra‘nın (yeni adı ile DIEM) Tether ve USDC’nin yanındaki yerini alacağına inanıyor.

Stablecoinlerin 2021 yılında market hacmi olarak alacağı yer merak konusu.

9. NFT’ler kendi başlarına gelecek

Değiştirilemeyen olarak da Türkçe’leştirebileceğimiz non-fungible tokenlar, futbolcuları, sanatçıları ve hatta bazı yapımcıları ve eserlerini temsil etmeleri ile ünlü. 

Üst düzey futbol takımları ve Doctor Who’nun yapımcıları da dahil olmak üzere dünyanın en büyük markalarından bazıları, hevesli oyunculara NFT’lerini sunuyor.

2021, NFT‘lerin niş bir alt sektör olarak imajlarından sıyrılıp kitlelerin kucakladığı bir varlık sınıfı haline geldiği yıl mı olacak?

Kim bilir? Belki de en çok x PSG ya da Juventus token ile gelir?

8. DeFi’in Büyümesi devam edecek

2020, yönetim/idari tokenları için tartışmalı bir yıl olsa da, DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer esnekliğini korudu.

Kullanıcı sayıları son aylarda arttı ve bu eğilimin 2021’e kadar devam etmesi bekleniyor.

İnovasyon devam ettikçe ve yeni ürünler piyasaya çıktıkça, uzmanlar ayrıca DeFi‘nin sektörü geride tutan bazı zorluklarla kolaylıkla başa çıkabileceğine inanıyor.

7. Yönetmelik, düzenleme, düzenleme, ve daha çok düzenleme

Regülasyonlar

2021, regülasyon cephesinde acı tatlı bir yıl olarak şekillenecek.

Kripto sektörünün piyasa değeri büyümeye devam ederken, merkez bankaları ve hükümetler bu alana yenilenmiş bir aciliyetle bakacaklar.

Bu iyi bir şey olabilir – dijital varlıkları meşrulaştırmak ve girişimcilere çok ihtiyaç duyulan netliği sağlamak – ancak aynı zamanda kriptoya karşı daha düşmanca davranan ülkelerde cezalandırmaya da neden olabilir.

Bunlardan biri, hükümetin ticarete bir kez daha açık bir yasak getirmeyi planladığına dair söylentilerin dönmeye devam ettiği Hindistan.

Diğer yandan Çin merkez bankasının elle tutulur aksiyonlarının yanında Avrupa ve bazı Amerikan Eyaletlerinin de aldığı kimi aksiyonlar kriptopara yatırımcılarını oldukça heycanlandırıyor.

6. Halka arzlarda bir telaş

Coinbase’in coin/token listeleme stratejisi hakkında çok sayıda spekülasyon mevcut. Ancak halka arzı konusundaki düşünceler ve tahminlemeler her şeyin önüne geçiyor.

Son haftalarda, Messari‘den yapılan analiz, borsanın 28 milyar dolarlık bir değerleme ile sonuçlanabileceğini öne sürdü.

Coinbase’in “su sıcak, siz de gelsenize” demesi durumunda 2021 senesi içerisinde daha çok sayıda blok zinciri projesinin halka arzına dair haberler göreceğiz gibi.

5. Ethereum için büyük bir yıl

Ethereum, 2021’de birden fazla cephede manşetlere çıkacak gibi görünüyor. Üstüne üstlük, bu cepheler sadece DeFi ve NFT’lerin temelini oluşturan blok zinciri projesi olması ile kısıtlı da değil.

Artık resmi olarak Eth2 üzerinde çalışmalar başladı ve topluluğu bu güncellemenin nasıl ilerlediğini görmek için gergin bir bekleyişte olacak.

İşler sorunsuz olacak mı yoksa daha fazla gecikme mi göreceğiz?

Dünyanın en büyük ikinci kriptopara birimi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.432 $ ‘a geri dönebilir mi – ve 2.000 $ veya hatta 9.000 $’ a yükselişin coşkulu tahminleri gerçeğe dönüşecek mi?

Göreceğiz…

4. Dijital Yuan: Geliyor mu?

Çin, birkaç büyük şehirde denemeler yaparak, son 12 ayda Dijital Yuan’ı adım adım ilerletiyor.

Pekin, 2022 Kış Olimpiyatlarına kadar Dijital Yuan’ın sahada olması için canla başla çalıştıklarını, ve ülke genelinde kullanımının çok büyük ses getireceği beklentisi içerisinde olduklarını söyledi.

3. Ripple için sancılı bir yıl olacak

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Komisyonu tarafından XRP tokenlerinin satışı ile ilgili açılan dava ile hala sarsılıyor.

Şirket 2021’e meydan okuyan bir ruh halinde başlıyor ve sonuna kadar savaşmadan pes etmeyeceğini belirtti.

Ancak XRP’yi listelemeden çıkaran bir dizi büyük borsa var, ve hali hazırdaki SEC davaları oldukça uzun sürerken – 2021 XRP zorlu bir mücadele olacak gibi görünüyor.

Ripple ve SEC ilk olarak Şubat ayında bir ön duruşmada karşı karşıya gelecek. Bu davaların geçmişte nasıl gittiğine bağlı olarak, bu sadece uzun bir sürecin başlangıcı olacak gibi görünüyor.

2. PayPal’ın varlığı hissedilecek

PayPal’ın yeni kripto hizmeti – Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash‘in satın alınmasına, satılmasına ve cüzdanda bulundurulmasına izin veriyor.

Şimdiye dek PayPal kullanan büyük müşteri kitlesi, böylelikle kriptopara alım satımı için kendilerine oldukça güzel bir kapı bulmuş oldular.

ABD’de kullanıma sunulmasının ardından Mizuho Securities tarafından yapılan erken araştırmalar, ankete katılan PayPal kullanıcılarının %20’sinin kripto özelliğini kullandığını gösterdi.

Uluslararası düzeyde benzer bir benimseme, şüphesiz sektöre şok dalgaları gönderecek ve bildiğimiz anlamda ödemeler dünyasını sarsacaktır.

1. Birçok tahmin yanlış olacaktır

Ve bir uyarı notuyla bitiriyoruz.

Her yıl, çoğu gerçeklikle hiçbir benzerlik taşımayan yüzlerce kişi farklı fiyat analizleri ile tahminlerde bulunuluyor.

Bu yıl kripto sektörüne hakim olacak en büyük hikayelerden bazıları henüz ortaya çıkmadı bile. Konuya ilişkin örnek: Ocak 2020’ye döndüğümüzde, çoğumuz DeFi’yi duymamıştık.

2021 çılgın bir yolculuk olacak.

Kaynak: coinmarketcap

 

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin