DragonChain, 2014 yılında Disney tarafından geliştirilen blockchain temelli bir şirkettir. “Disney Özel Blockchain Platformu” olarak başlayan proje daha sonra 2016 yılında açık kaynak yazılım olarak piyasaya sürülmüştür.
DragonChain şu anda kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor ancak platform tamamen devreye girdikten sonra ticari bir işletme (DragonChain Inc.) olarak piyasaya çıkacak.
DragonChain ne yapar?
Genel anlamda, DragonChain’in amacı, şirketlerin blockchaini kendi iş uygulamalarına hızla ve kolayca dahil etmelerine yardımcı olmaktır. Birçok şirket, bir blockchain üzerinden müşterilere hizmet etmenin getirdiği avantajlardan dolayı bu geçişi yapmakla ilgilenebilir – işlemler için artan verimlilik ve güvenlik, potansiyel dolandırıcılık ve sahtekarlıkları ortadan kaldırarak maliyetlerin düşürülmesi vs.
Daha özel olarak, DragonChain, şirketlerin blockchain uygulamalarını kolay, özel ve güvenli bir şekilde kullanmaya başlamalarını sağlayan sunucuya açık olmayan ekosistemi sunuyor. İşletmelere Java, C ++ ve Python için kullandıkları geliştirme yığınıyla uyumlu bir “anahtar teslimi” ürün sunmayı hedefliyorlar. Bu, işletmelerin artık ortak programlama dillerini kullanarak kendi akıllı sözleşmelerini (DragonChain platformunda) yapabilecekleri anlamına geliyor.
DragonChain ekosisteminin niteliklerinin tam bir listesine bakmak için DRGN teknik incelemesine başvuracağız:
Sunucu olmayan sistem ve akıllı sözleşmeler
Akıllı sözleşmeler için kurulan dil desteği (Java, Python, Node, C #, Go, vb.)
Ölçeklenebilir – Amazon AWS ve Google dağıtımları
Güvenli – İş verilerinin korunması ve işlemleri
Gelişmiş currency uygulamaları
Akıllı sözleşme arşivleri
Currency Agnostik
Daha ayrıntılı olarak ele alınacak olan bu önemli özellikler, işletmelerin merkezi olmayan uygulamalarını kolayca çalıştırma ortamını oluşturan öğelerdir. Özellikler, düşük geliştirme maliyetleri, şirket projeleri için daha hızlı pazarlama, bu projeler için daha yüksek ölçeklenebilirlik ve önemli ölçüde artan güvenlik seviyeleri sağlamak için birlikte çalışır.
DragonChain nasıl çalışır?
DRGN ekosistemi üç temel bileşenden oluşur:
1) DragonChain Platformu
Platform, DragonChain’in iş istemci verilerini depolayan ve güvence altına alan arka planı olarak düşünülebilir. Geliştiricilerin Akıllı Sözleşmeleri ortak programlama dillerinde oluşturup depolayabildiği yer burasıdır. Ayrıca, Amazon Web Hizmetlerine (isteğe bağlı bulut bilgi işlem platformlarını sağlayan Amazon.com’un bir yan kuruluşu) erişim platforma dahildir.
2) DragonChain Crowd-Scaled Incubator (Kalabalık Ölçekli İnkübatör)
Crowd-Scaled Incubator, şirketlerin DragonChain’in standartlaşmış sürecini izleyerek blockchain projelerini kolayca geliştirebilecekleri yer.
Kuluçka makinesinin “kalabalık ölçekli” yönü, şirket projelerine büyük fayda sağlamaya yöneliktir. Bu, bir işletme blockchain projesini kuluçka odasında geliştirdikten sonra, dünyanın dört bir yanından gelen insanlardan / yatırımcılardan oluşan bir kalabalık tarafından gözden geçirilebilir ve ölçeklendirilebilir demektir. Başarılı olursa, inkübasyon süreci, bir müşterinin gelişmekte olan bir projeye maruz kalabilmesi için gerekli kaynakları büyük ölçüde azaltmak için çalışır.
Sonuçlar açısından, kalabalık ölçekli inkübatör, ticari projelerin piyasaya sürülmesine ve pazar değerinin çok daha hızlı üretime başlamasına izin vermeyi amaçlıyor. DragonChain’in web sitesinde, ticari platform ve inkübasyon sürecini başlatmak isteyen işletmelerden şu anda başvuruda bulunduklarını görebilirsiniz.
DragonChain şu anda kuluçka süresi altında 5 projeye sahip: Look Lateral – Liquid Art, Seed2You, LifeID, IDPay, and ClevX.
3) DragonChain Pazaryeri
Son olarak DragonChain Marketplace, müşteri şirketlerine yönelik bir destek sistemidir. Burada, kripto, pazarlama ve yazılım geliştirme gibi konularda doğrulanmış “Subject Matter Experts” bir havuzuna erişebilirler. Marketplace aynı zamanda DragonChain müşterilerinin önceden geliştirilmiş akıllı sözleşmelerin kütüphanesine eriştikleri yerdir.
Bu 3 bileşen (platform, kuluçka makinesi ve pazar) birlikte DragonChain ekosistemini oluşturuyor. Ekosistem, her hizmet bileşeni için kredi olarak kullanılmak üzere mikro lisansa sahip bir token olan Dragon Coin (DRGN) tarafından sağlanmaktadır.
DragonChain’i diğerlerinden ayıran nedir?
Temel olarak, DragonChain, gerçek dünya iş kullanımı vakalarında gerçekten güvenli ve ölçeklenebilir blockchain uygulamaları yaratmayı kısıtlayan mevcut platformların sorununu çözmeyi amaçlıyor.
Örneğin Ethereum, müşterilere Dapps ve Akıllı Sözleşmeler çalıştıran bir ekosistem sağlıyor. DragonChain benzer bir amaca hizmet eder, ancak Bitcoin ve Ethereum protokollerinden daha güvenli olacak şekilde tasarlanmıştır.
DragonChain’in teknik belgesi, blockchainler tarafından önerilen güvenlik düzeyini vurgulamak için bir nokta oluşturuyor. DRGN platformunda beş standartlaştırılmış uzlaşma düzeyi sistemi bulunmaktadır. Güvenlik, bir blok için doğrulama seviyesi arttıkça artar. Burada beş seviye vardır:
1) İşletme (Onay) Doğrulama
2) İşletme (Doğrulama) Doğrulaması
3) Ağ Çeşitliliği Doğrulaması
4) Dış Ortağın (Noter) Doğrulaması
5) Genel Kontrol Noktası Doğrulaması
Bu katmanlı güvenlik formu, ortak blockchain modeline başka bir boyut katmak için çalışır. DragonChain, fikir birliği modelinin seviyelerini bir “blockchain blockchaini” olarak düşünmeyi öneriyor.
DragonChain hangi Endüstrileri hedef alıyor?
Blockchain, geleneksel sözleşmeleri ve ödeme sistemlerini daha güvenli bir süreçle değiştirmeyi amaçladığından şu anda sahtecilik / dolandırıcılıktan endişe duyan endüstrilerin yararlanma potansiyeli yüksektir. Bu, örneğin gayrimenkul veya kanunlarla uğraşan şirketlerin, DragonChain’in ekosistemindeki Akıllı Sözleşmeler yoluyla dolandırıcılıktaki önemli kayıpları kaldıracakları anlamına geliyor.
Bir başka potansiyel kullanım durumu oyun endüstrisinde bulunmaktadır. 75 milyondan fazla kullanıcısı olan FlowPlay, oyuncuların sanal öğeleri güvenli bir şekilde satın alabilmeleri için DragonChain tokenları kullanmak istiyor. Bu, sanal mallar için ilk güvene dayalı olmayan pazar oluşturacak ve meşruluğu garanti edecektir.
Platformun daha sezgisel kullanım durumları arasında denetim, rezervasyon / rezervasyon ve oylama sistemleri bulunmaktadır. Tam bir liste görmek için, Disney tarafından hazırlanan bu sayfaya başvurun.
DragonChain Takımı’nda kim var?
DragonChain ekibi, Joe Roets CEO ve Şef Mimar olmak üzere sekiz üyeden oluşuyor. DRGN platformunun gelişimine tam zamanlı olarak katılmak için ayrılmadan önce Disney’de çalıştı. Joe Roets, Coinbase ve Overstock’daki projelere katılımıyla da dikkat çekiyor.
Ekibin geri kalanı dört temel geliştiriciden ve üç iş / pazarlama uzmanından oluşur. Her üye hakkında daha fazla bilgi ve katılımları DragonChain web sitesinde mevcuttur.
Ek olarak, ekibin arkasında güçlü bir danışman panosu vardır. Jeff Garzik, muhtemelen blockchain teknolojisi açısından en deneyimli danışmanıdır. Bitcoin ağında yerleşik bir ikon görevi görerek Bloch zinciri şirketi Bloq’u kurdu. Bir başka önemli danışman Ed Fries’tir; Microsoft’un oyun kurucularından ve Xbox’un kurucularından VP’si.
Token Dağıtımı
Toplam Tedarik: 433.494.437 DRGN
Dolaşan Besleme: 238.421.940 DRGN
DRGN tokenlar 2 Ekim 2017’de ICO’da .0663 USD olarak teklif edildi ve 2018 Ocak ayına kadar 4 ABD Doları’nı aştı.
Genel tokenlar toplam tokenların % 55’ini oluştururken geri kalan% 45’i buna göre dağıtılır:
Dragon Slumber Score
DragonChain,coinleri Dragon Slumber Score formunda tutanlara fayda sağlar. Dragon Slumber Scorene kadar yüksek olursa sahip olduğunuz daha çok DRGN coin ve daha uzun süre tuttuğunuz coinler o kadar fazla olur.
Daha yüksek bir Slumber Score sizi aşağıdaki avantajlardan daha fazla ödüllendirir:
Herkes: İleride şirket ICO’ları için ikramiyeler
İşletme Sahipleri: DragonChain pazarında mevcut akıllı sözleşmelerin yanı sıra DragonChain’in gelecekte sunmayı planladığı diğer teknoloji biçimleri indirimleri
DragonChain’i Nereden Satın Alabilirim?
Aşağıdaki borsalarda satın alabilirsiniz:
KuCoin
EtherDelta
CoinExchange
Gate.io
Tidex
Bancor Network
Token Store
DRGN, Binance gibi daha büyük borsalar tarafından benimsenirse, bu listedeki borsaların birçoğu, nadirdir ve potansiyel fiyat atlamalarına yer bırakır. Bu listedeki borsalardan KuCoin, DRGN için en yüksek işlem hacmine büyük bir farkla sahip. Bu durumda KuCoin’i kullanmak DRGN işlemlerinizin işlenmesine ve daha hızlı yerine getirilmesine izin verecektir.
DragonChain’i Nerede Depolar?
DRGN, bir ERC-20 token olduğundan, onu nereye saklayacağınız konusunda, ERC-20 uyumlu bir cüzdan seçenekleri bulunmakta. Tokenlar bir çevrimiçi ERC-20 cüzdan içine saklarsanız, DragonChain MyEtherWallet veya “MEW” kullanmanızı önerir.
DRGN coinleri depolamak için daha güvenli ve çevrimdışı bir yöntem arıyorsanız, Trezor veya Ledger Nano S gibi bir donanım cüzdan kullanmaya dikkat etmelisiniz. Her iki cüzdan da DRGN de dahil olmak üzere tüm ERC-20 tokenları destekliyor.
Son düşünceler…
DragonChain’in platformu, katmanlı güvenlik özelliği ile kripto dünyasında bir niş oluşturuyor. 5 katmanlı güvenlik modeli, ticari zincir bloğuna entegrasyonu kolaylaştırma hedefine büyük bir itibar kazandırmaktadır.
Ayrıca, DragonChain, platformun ölçeklenebilirliği nedeniyle Ethereum’a karşı güçlü bir rakip olarak görülüyor; Ethereum’un kötüye kullandığı bir konudur. Finansal açıdan DragonChain Ethereum’a rakip olursa, DRGN Market Cap’da büyüme için yeterli alan bulur. Ethereum’un pazar payı şu an DragonChain’in 120 katı üzerindedir.
Ocak 2018 itibariyle DragonChain ekibi, platformun geliştirilmesi ve finansman sağlamaya başlamıştır. Tam tarih şu anda habersiz olmasına rağmen, DRGN platformunun bu yıl tamamen başlaması bekleniyor.