Komodo Dosyası: 2

komodo

Merkezi Olmayan İlk Madeni Paralar (ICO’lar)

Komodo ekibi ayrıca merkezi olmayan ICO hizmetleri sunmaya başladı. Platformu’nu kullanarak kendi blockchaininizi başlatabilir ve ICO’yu zenginleştirebilirsiniz.

Komodo’nun pazarlama kanallarına, temel teknolojiye ve danışmanlara da erişebilirsiniz.

Tek seferde tek bir merkezi olmayan ICO’ya ev sahipliği yapıyorlar, bu nedenle ortaklıklar oldukça seçicidir. İlk ICO, bir e-bankacılık platformu olan Monaize‘le birlikte hareket etmiştir.

Komodo ekibi Birkaç mahremiyet odaklı projeyle ilgili trend olduğu gibi, ekip üyelerinin çoğunluğu da anonim kalmayı seçti. 30+ kişilik ekip, JL777 takma adı altında çalışan bir geliştirici tarafından yönetiliyor. JL777 daha önce NXT projesinde çalışmış ve geliştirme zinciri becerileri nedeniyle block topluluğunda övgüyle karşılanmıştır.

2014’te JL777, merkezi olmayan bir geliştirme ekibi topluluğu olan SuperNET‘i kurdu. Topluluğun amacı; ”daha önce merkezileştirilmiş çevrimiçi hizmetlerin merkezi olmayan bir şekilde yayınlanmasına odaklanan birleşik bir teknoloji platformu yaratmak“.

Komodo Platformu, SuperNET’in bir parçasıdır.

Komodo’nun Zcash‘tan aldığı ana özellik, Jumblr’da kullanılan zk-SNARK gizlilik teknolojisidir.

Komodo her açıdan rekabetle karşı karşıyadır. Monero, Dash ve tabii Zcash ile rekabet eder.

ICO’larla ilgili olarak Ethereum en büyük rakiptir. ,Waves ve NEO gibi diğer coinler de bu kalabalık gözlem alanındadır. JL777’nin önceki projesi olan NXT ICO lansmanlarında da uzmanlaşmıştır. Merkezi olmayan ICO’lar sunan ilk kişi olduğu için Komodo benzersizdir.

Son olarak, merkezi olmayan borsalar (DEX) de giderek daha rekabetçi hale geliyor. EtherDelta ve BitShares bu sektörde iki büyük oyuncuyken, Waves de DEX’e sahip.

KMD (Komodo) token ticareti

Faiz

Bir KMD simgesi sahibi olarak, her yıl tuttuğunuz tokenlara % 5’e kadar faiz gelir. Normal bir “Proof-of-Stake” sisteminin tersine, ilginizi çekebilmek için cüzdanınızı çevrimiçi tutmaya gerek yoktur. İlginizi talep etmek ve yıllık maksimumu sıfırlamak için yapmanız gereken tek şey, tokenlarınızı başka bir adresine aktarmaktır.

200 milyon KMD’nin tüm kaynağı arındırıldığında, faiz ödülleri kaybolacak. Ekip, bunun 2031’de olacağını düşünüyor.

Ticari

Komodo Platform ICO’su 2016 yılı sonunda gerçekleşti ve ekip 2 milyon doları geçti. ICO sayesinde, 90 milyon KMD tokens yatırımcılara dağıtıldı ve gelecek 10 milyonluk bir gelişme ve pazarlama için ekip tutuldu.

Geriye kalan 100 milyon tokens, madencileri dPoW sisteminde ödüllendirmek için kullanılır.

KMD fiyatı üç kat arttı. İlk artış, Haziran 2017’de gerçekleşti ve ilk defa Komodo sunumu ile çakıştı. Bu sunum, ekibin platformun genel vizyonunu kapsadığı Amsterdam’daki SuperNET toplantısının bir parçasıydı.

Bir sonraki fiyat artışı Eylül 2017’nin başlangıcındaydı. Gelecekte yapılan bir duyuruda pazarlama övgüsü, bu yükselişin nedenini tetikledi. Komodo’nun ilk yerelleşmiş ICO (dICO) için Monaize ile ortak olacağı açıklandıktan sonra, fiyat düştü ve 2.00 $ (~ 0.0005 BTC) civarında istikrara kavuştu.

Bu ay, KMD çoğu diğer alternatif paraların gördüğü fiyat artışını yaşadı ve en yüksek değeri olan 12.89 $ ‘a yükseldi.

Gelecekteki DICO ortaklığı duyuruları ve geliştirme yol haritası kazanımları fiyatı daha da artırabilir.

KMD nereden alınır

Bitcoin‘i KMD için Bittrex veya Binance üzerinde ticaret yapabilirsiniz. Bu platformlarda ticaret yapmak için önce Bitcoin’in ticaret yapması gerekir. Gemini’da Bitcoin’i satın alabilir ve daha sonra para transfer ederek KMD’yi elde edebilirsiniz.

KMD’nin nerede saklanacağı

KMD’nizi depolamak için sayısız seçeneğiniz var:

  • Komut Satırı Arabirimi (CLI) cüzdan
  • Agama cüzdanı
  • Komodo kağıt cüzdan
  • Senjist Nano S

Komodo ekibinin sunduğu cüzdanlardan biri olan CLI cüzdan en istikrarlısıdır. M-cüzdan, komut satırından çalıştırıldığından, bu aracı kullanırken rahat değilseniz, farklı bir seçenek seçmelisiniz.

Komodo ayrıca Agama cüzdanını da sunuyor. Bazı kullanıcılar daha önce bu cüzdanla ilgili sorunları bildirmiş ancak en yeni sürümde düzeltilmiş gibi görünüyor. Agama cüzdanı Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde mevcuttur.

Ek güvenlik için KMD’nizi bir kağıt cüzdan kullanarak saklayabilirsiniz. Bir kağıt cüzdan, fonlarınızı çevrimdışı ve kötü niyetli bilgisayar korsanlarının erişemeyeceği yerlerde tutar.

Başka büyük bir cüzdan seçeneği, Nano S.. Bu, birden fazla para saklayabilen bir donanım cüzdan. Her ne kadar diğer cüzdanlardan daha pahalı olsa da, mevcut en güvenli depolama araçlarından biridir.

Sonuç

Komodo Platformu, merkezi olmayan ICO’lar, benzersiz bir konsensüs algoritması ve hatta merkezi olmayan bir değişimi içeren büyük ölçekli bir projedir. Böyle büyük bir kapsamda projenin yolda ne kadar başarılı olacağını tahmin etmek zor.

Takım yine de geldikleri konuma sağlam şekilde ilerledi, Komodo ekosistemini sürekli geliştirdi.

Hazırladıkları her şeyi başarabilirlerse, Komodo’nun büyük bir isim haline gelmesinin yakın bir tarihte olacağını söylemek mümkün.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin