Binance Coin (BNB) İncelemesi

 

Binance Coin Nedir?

Binance Coin, platformunun birimidir. Binance ise, sadece para birimlerine özel bir ticaret platformudur. Binance kelimesi binary (ikili) ve finance (finans) kelimelerinden gelmektedir.

Böylelikle, Binance adı yalnızca kripto para birimlerinin birbirine karşı işlem görebileceğini göstermektedir. Bu platformda kripto para birimleri ve başka birimler arasında ticaret yapmak mümkün değildir. Platform çok kısa sürede büyük bir başarı sağladı ve Çin merkezli Dünya pazarında yoğunlaştı. Kripto paranın şu an 180-218 milyon USD arasında bir piyasa değeri var,  ve bu miktarın 18-35 milyonu günlük ticaret hacmini oluşturuyor.

Nasıl Çalışır?

Binance, Ethereum’dan gelen ERC 20 standardını kullanmaktadır. BNB şu şekilde dağıtılmaktadır: Coin’lerin %50’si ICO’ya, % 40’ı ekibe,% 10’u da ”Melek” yatırımcılara satılmaktadır. (Melek yatırımcılar aynı anda çok sayıda coin satın alan yatırımcılardır.) BNB, Binance platformundaki ödemelerde kullanılabilir. Bu ödemelere ticaret ücretleri, işlem ücretleri, liste ücretleri ve diğer ücretler de dahildir.

Ödeme BTC, ETH ya da NEO gibi coinler yerine BNB üzerinden yapıldığında Binance büyük indirimler sağlamaktadır.

Kullanımın ilk yılında tüm ücretlerde %50 indirim, ikinci yılda %25 indirim, üçüncü yılda %12.5 indirim, dördüncü yılda ise %6.75 indirim imkanı var. Bu sistem kullanıcıları BNB satın almaya ve BNB platformunda alışveriş yapmaya teşvik etmek için kullanılmaktadır.

Gelecekte Binance üzerinden ticaret yapmayı planlıyorsanız, kendinize bir iyilik yapın ve önce bir miktar BNB (Binance coin) satın alın. Bunun iki yararı var: Ticaret ücretleriniz, ticaret yaptığınız paralardan ziyade BNB’de ödenir ve ikincisi, yalnızca ticaret ücretinin yarısını ödersiniz! Kullanmadığınız BNB’yi de satabilirsiniz.

Buna ek olarak, Binance, 2018 yılının ilk çeyreğinde 100 milyon BNB’yi yakılmak (sistemden çıkarmak) üzere geri alacağı bir geri alım planı açıkladı. Bu, kalan paraların değerini artırmak için devalüe edildiği anlamına gelir. Bu geri alım, piyasada kalan miktarı azaltarak paranın değerini arttıracak ve yatırımcılara fayda sağlayacak.

Binance Platformu

Daha önce de belirtildiği gibi, platform üzerinde yalnızca kripto birimleri  işlem görebilir. Bitcoin, Ethereum ve Bitcoin Cash’e ek olarak, ticaret platformu QTUM Madeni Para, NEO Para veya Iconomi ve neredeyse 50 yeni para, site üzerinden kullanılabilir. (neredeyse her gün yenileri eklenmektedir).

Asya’dan çok sayıda kripto para biriminin işlem görmesi şaşırtıcı. Fakat bu durumun açık bir nedeni var; bu neden de, BNB’nin Çin merkezli olması. Platform kısa bir süre önce “Aylık Topluluk Parası” kampanyasını başlattı. Bu kampanya kullanıcılara her ay hangi coin’in işlem ücreti alınmadan işlem yapılacağını seçme hakkı veriyor.

Binance platformu hakkındaki teknik veriler hala bilinmiyor. Binance platformu, yalnızca kullanıcıların kripto para birimlerini bağımsız olarak kaydetmesi ve ticaret edebilmesini sağlayan coin’ler ile ticaret yapıyor. Web sitesi aynı zamanda ICO’ları da tutma olanağı sunuyor. Her işlem, BNB’de ödenebilecek küçük bir ücret karşılığında gerçekleştirilebilir. Platform Çin’de aktif olduğundan dolayı web sitesi birçok dile çevrilebilir ama yurt dışından yapılan işlemler biraz zaman alabilir.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin