Waves Nedir?

Waves, kullanıcılarının kendi ICO’larını oluşturmasına izin veren, merkezi olmayan bir blockchain platformudur. Çeşitli uluslarası para birimlerinin de transferi uyumlu ağ geçidi operatörleri aracılığıyla WAVES blok zincirinde muhafaza edilebilir. Bu da kullanıcıların bir çok farklı şekilde coin almalarına olanak tanır.

Platformun borsa uygulamasına buradan, whitepaper’ına buradan erişebilirsiniz.

Waves’i diğer birimlerinden ayıran özellikleri nelerdir?

Waves Hızlıdır

Waves diğer para birimlerine oranla oldukça hızlı transfer imkanı sağlamaktadır. Özellikle son dönemlerde bitcoin transferi için harcanan ortalama 1-2 saatlik transfer zamanını birkaç dakikaya indirgeyebilen bir teknolojiye sahiptir.

WavesDex

Merkezi olmayan kripto paraların (Bitcoin, Ethereum vs.) merkezi sistemlerle oluşturulmuş borsalarda saklanabiliyor olması beraberinde oldukça büyük riskleri de getirmektedir. Son dönemde özellikle güvenlik zaafiyetleri taşıyan borsaların Bitcoin çaldırması veya Hacker saldırıları yüzünden işlem görememe gibi haberleri bir çok kanalda yer aldı. Daha da vahim olan durum ise, bir gün basit bir karar ile yatırımınızı yaptığınız coin’lerin listelerinden çıkarıldığını açıklayabilirler, ya da aniden borsalarını kapatma kararı aldıklarını duyurabilirler.

 

Waves Platformu ise kendi üzerinde çalışan hızlı ve güvenilir borsa hizmeti sunmaktadır(WavesDex). Üstelik bir merkeze sahip olan borsaların aksine Waves Borsasındaki kripto paralarınız sizin cüzdanınızda saklanır. Yani bir başka deyişle kripto paralarınız saklamak için kullandığınız cüzdanınız aynı zamanda borsa olarak görev yapar. Waves Platform üzerinde çalışan merkezi olmayan borsa yukarıda bahsedilen hiçbir problem ile karşı karşıya kalmamanız için geliştirilmiştir.

Yeni Kripto Para üretimi

Yaklaşık 1 dakikalık bir süre içerisinde, 1 Waves ödeyerek kendi kripto para biriminizi oluşturabilirsiniz. Bu üretimi yaparken isim, adet ve hatta ondalık kesir sayısına bile karar verebilirsiniz. Bu yüzden yeni nesil ICO’ların kullanabileceği iyi bir taban sunmaktadır.

Waves Geliştirici Ekibi

#1 Sasha Ivanov – CEO

#2 Martin Spodymek – Head Community Manager

# 3 Alexey Kiselev – Back End Developer

#4 Sergey Ishchenko – Front End Developer

Geliştirici ekibinin tam listesine buradan erişebilirsiniz.

Ayrıca Telegram üzerinde önemli etkinlik ve haberlerinin paylaşıldığı bir grup da bulunuyor, buradan gruba katılabilirsiniz.

Platformun komünitisinin ayrıca bir Wiki sayfası da bulunmakta.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin