ABD’deki İnsanların %8’i, TR’deki İnsanların ise %18’i Kripto Sahibi

kripto-para-cüzdan

ING Bank tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’deki insanların yüzde 18’i ABD’de ki insanların da %18 i kendi cryptolarına sahip.

ING BANK ANKETLERİNİN SONUCUNA GÖRE AVRUPALILARIN %35’İ BITCOININ ONLINE PARA HARCAMALARININ GELECEĞİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

“Cracking the Code on Cryptocurrency”, her bir ülkedeki binlerce katılımcıyı, Bitcoin gibi dijital para birimlerinin ve paramız için ne anlama gelebileceği konusundaki tutumlarını anlamak için araştırdı.

Amsterdam merkezli bir Hollanda bankacılık ve finans hizmetleri şirketi olan ING Bank, her ülkenin birimleri hakkında ne düşündüğünü ve tüketici harcamalarında ve yatırımlarında rolünün ne olacağını anlamak için 15 ülkede toplam 14.828 katılımcıyla bir anket gerçekleştirdi.

ING’nin tüketici ekonomisi ekibindeki davranış bilimci Jessica Exton, Avrupa’daki yüzde otuz beşlik oranının Bitcoin’in çevrimiçi harcamaların geleceği olduğunu kabul ederken, katılımcıların yüzde 32’si para biriminin yatırımın geleceği olduğunu düşünüyor.  Bir diğer yüzde 29, asla kripto para birimine yatırım yapmayacaklarını belirtti.

Riskle ilgili olarak, insanların % 30’u dijital paraları hisselere göre daha riskli bulurken, diğer %70’i aksini belirtti.

Bitcoin’in çevrimiçi harcamaların geleceği olup olmadığı konusunda, Türkiye’de ankete katılanların çoğunluğu (yüzde 53) bunu kabul etti. Türkiye’yi yüzde 43 ile Romanya izledi. Anket, Amerikalıların yüzde 31’inin, İngilizlerin yüzde 25’inin, Avustralyalıların yüzde 18’inin ve Hollandalıların yüzde 17’sinin bu görüşte olduğunu saptadı.

Raporda, ayrıca Türk ve Rumenler arasında medya ve teknolojiye daha fazla maruz kalan genç profesyonel insanlara yönelik potansiyel bir önyargıya işaret edildi. Bununla birlikte, Türkiye’nin yaklaşık beşte biri (%18) Avrupa’nın yüzde dokuzu ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yüzde sekizi, Avustralya’nın yüzde yedisi ve İngiltere’nin yüzde altısında kriptopara birimleri olduğunu belirtiyor.

Daha fazla sayıda katılımcı, gelecekte kripto paraya sahip olma fikrine sıcak bakıyor. Bu durum da  Avrupalıların % 25’ine Avustralyalıların % 15’ine ve Amerikalıların% 21’ine karşılık geliyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin