Çin Hükümetinden Kripto Piyasaya Bir Yasak Daha

Çin Banka

21 Ağustos tarihinde WeChat üzerinden ve ile ilgili haber yapan bir grup Tencent tarafından engellendi. Yapılan açıklamaya göre söz konusu grup Çin Hükümetinin dayattığı yönetmeliklere aykırı olarak ICO’lar hakkında bilgi paylaşımında ve yönlendirmelerde bulunduğundan bu yola başvuruldu. Yasak ve düzenlemelere uymayan kişilerin hapsi istendi.

Pekin’in Chaoyang bölgesinden yayınlanan bir bildirgeye göre tanıtım faaliyetlerini yürütmek için her türlü girişim yasaklanmıştır.

Dahası, People’s Daily’den yapılan açıklamaya göre Jiangsu İl Halkı hükümetinin mali çalışma bürosunun internet finansal riskleri için sanal para birimleri ve ICO’lara yönelik özel düzeltme hedefini genişlettiğini bildirdi. Bütün bu meseleler Çin hükümetinin ICO ve kripto para ticaretine yönelik sert tutumunu yansıtıyor.

Oteller, ofis binaları ve alışveriş merkezlerinde kripto ile ilgili olayları yasaklayan resmi hükümet yayını

Çin hükümetinin tarafından yapılan açıklamaya göre, hükümet tarafından kripto paralara uygulanacak olan blokajla ilgili medyayı denetlemek ve düzenlemek için daha fazla adım atılacak. Huobi News ve Huobi Research Institute, Jinse.com, BiShiJie News Flash, DeepChain, TokenClub, CoinDaily, Wujie Blockchain ve Dapao gibi bir grup kripto ve blockchain ile ilgili haber kaynaklarının engellendiği bildirildi. Engellenmeyen bazı hesaplar da içeriklerini değiştirerek kendi kendini kontrol etmeye başladı. Çin hükümeti, denetim otoriteleriyle yakın ilişki içinde olan kişilerin verdiği bilgiye göre, bazı kripto para ve blockchain habercileri WeMedia APP’nin düzenlenmesi ve denetlenmesi için harekete geçecek.

WeChat gruplarında daha sıkı kontrol

Geçen yılın ikinci yarısında piyasadaki kripto paraların fiyatının artmasıyla birlikte çok sayıda kripto para ve blokchain ile ilgili WeChat grupları ortaya türemişti. Bazıları kripto para ticareti hakkında yanlış haberler yaparak yatırımcıların zarar görmelerine sebep oluyordu. Belirlenen bu grupların özel bir denetim altına alınması ve kripto para yatırımcılarının çıkarlarının korunması da ban sebepleri arasında yer alıyor.

Belirlenen düzenlemeler sonucu, yaklaşık 2,000 WeChat hesabı Mart-Nisan ayları arasındaki süreçte bloke edildi.

Çin’deki yerel yönetimler ayrıca ICO ve kripto para ticareti ile ilgili faaliyetleri de yasaklamışlardı. Jiangsu eyaletinin hedefleri arasında ICO’lar, kampüs kredileri ve nakit kredileri ile birlikte her türlü kripto para ticareti yapan kurum ve kişilerin blokaj politikasından etkileneceği belirtiliyor.

Son olarak Pekin Chaoyang bölgesinde önde gelen bir grup finansal ve sosyal risk önleme ve kontrolü, kripto paraların tanıtımını yasaklayan, alışveriş merkezlerinin, otellerin, misafirhanelerin, ofis binalarının ve diğer yerlerin kripto para birimi tanıtımının yapılmaması gerektiğini belirten bir bildiri yayınladı. Ayrıca halka yapılan bir çağrı ile herhangi bir şekilde yasaklı durumlar ile karşılaşan kişilerin bu durumu yetkililere bildirmesi istendi. Ypaılan çağrı sonucu bazı firmalar şirketlerinde çalışan belli başlı kişilerin bir süre önce kripto para birimleri ve ICO’lar ile ilgilendiğini belirterek kimi yatırımcıların yakalanmasına sebep oldu.

CH

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin