Binance Borsasının Hacklenmesi, Bitcoin ve Kripto para Analizi 7 Mart

Kriptosferin en azından bunaltıcı olmadığını söyleyebiliriz. Pozitif ve Negatif uçlarda sallanıyor. Bugün bir dizi talihsiz olayla karşılaşıldı,buna katkı sağlayan ortak gelişimsel özellikleri şöyle sıralayabiliriz.

Japonya’dan Haberler

Bugün Japonya, Financial Service Agency’nin müşteri koruma ve kara para aklama önlemlerine uymayan birimi takaslarına karşı harekete geçeceğini açıkladı. FSA’in süresiz olarak birkaç borsayı kapatma ihtimali var gibi gözüküyor. Bu potansiyel olarak cezalandırıcı eylemin, tüketicileri korumak için uygun prosedürleri oluşturmak açısından borsalara zaman tanınması da muhtemel. Hedeflenecek borsalar bilinmiyor; ancak bu haber şimdiden yatırımcıları sarsmış ve piyasanın keskin düşüşüne katkıda bulunmuş gözüküyor.

Daha fazla bilgi için burayı inceleyebilirsiniz.

SEC Basın Açıklaması

SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) yasalara uymayan dijital para platformları hakkında yeni bir bildiri yayınladı. Borsalar ICO’dan yeni çıkan coinlerin ve federal menkul kıymet yasaları uyarınca menkul kıymetler olarak kabul edilen diğer kripto paraların alım satım işlemlerinin yapılması için ortak bir alan haline geldi. Bu yüzden koruma altında olmak isteyen borsalar SEC ile uyum sağlamak durumundalar. Bu durum Ocak ayında Dijital paralar hakkında yapılan SEC açıklamaları ile örtüşmekte.

Bu durum aynı zamanda yatırımlarını koruma altında tutmak isteyen yatırımcıların SEC ile uyum içerisinde çalışan borsalarda işlemlerini yapmaları gerektiği anlamına geliyor. Zira tüm borsalar SEC sürecine uyamayabilir, bu yüzden de bir çok borsa “güvenli olmayan borsa” statüsüne geçer.

SEC’ten yapılan bir başka açıklama da yatırımcıların yatırımlarını yaptıkları ve SEC süreçlerine uyguğunu düşündükleri borsaların bir çoğu aslında SEC destekli değil. Aslında çok az sayıda borsanın SEC destekli olduğu da belirtiliyor. Bu da şu anda kripto para yatırımcılarının bir çoğunun aslında yasa dışı işlem yaptıkları anlamına geliyor.

Bundan sonraki dönemlerde SEC tarafından daha somut adımların atılması bekleniyor. Kullanıcıların daha dikkatli alış-veriş yapmaları isteniyor, bu yüzden de merkezsiz borsaların kullanımının artacağı düşünülüyor.

SEC tarafından yapılan açıklamaya buradan erişebilirsiniz.

$400MM Dolarlık BTC Satışı

Mt.Gox sitesinin hacklenmesi ve çok sayıda BTC’nin çalınmasından kaynaklı kripto para piyasasındaki büyük buhranın yankıları hala daha sürmekte. Son zamanlardaki Bitcoin düşüşüne sebep olarak bu durum gösteriliyor. Bugün Nobuaki Kobayashi tarafından paylaşılan belgeler de yaklaşık 400 milyon dolarlık Bitcoin ve satışının gerçekleştiğini kanıtlıyor. Ancak tabiki de bu satış bir anda olmamış, geçtiğimiz 2 ay boyunca düzenli olarak yapılmış. Buradan ilgili habere erişebilirsiniz.

Binance Hacklendi mi?

Hayır. Ancak Binance’in açtığı API’leri kullanan bazı yazılımların hacklenerek yüklü miktarda VIA coin alınıp satıldığı, ve bu durumdan sadece bu yazılımları kullananların etkilendiği söyleniyor. Bir çok kullanıcı hesaplarındaki kripto paraların bir anda yok oludğu, yerlerine VIA coin geldiği, ya da tamamen yok oldukları yönünde tweetler attılar. Sosyal medyada çıkan bu haberlerden sonra Binance ekibi tarafından da bir açıklama yapıldı.

“Bazı kullanıcıların hesaplarındaki problemden haberdarız ve incelemelerimizi sürdürüyoruz. Lütfen sabırlı olun, mümkün olan en kısa sürede gerekli açıklamayı yapacağız.”

Ancak olayın yaşandığı saat 5 sularından ancak 1 saat 20 dakika sonra Binance üzerinden herhangi bir coin çekilmesi işlemleri durduruldu.

Tüm bu haberlerin üst üste gelmesinden dolayı piyasada bir anda panik havası oluştu. Diğer borsalardaki yatırımcıların da kripto paralarını panik satışı ile elden çıkarmaları ile birlikte öncelikle Bitcoin, ardından neredeyse tüm altcoinler bir anda fiyat kırlımına gitti.

Kaynak: https://t.me/CryptoExpertSignals

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin