0x Dosyası

0x

0x Protokolü nedir?

0x’i kolayca telaffuz edebileceğiniz gibi kolayca tarif de edebilirsiniz. Ethereum blockchainindeki ERC20 tokenlerini işlemenizi sağlayan açık, sınırsız, geniş açık protokoldur.

Geliştiricilerin ana kullanımla birlikte, Exchange uygulamaları oluşturmak için 0x protokolünü kullanabilirler. 0x.js, yalnızca protokolle etkileşimde bulunmak için bir Javascript kütüphanesidir.

Perde arkasında kim var?

Bu protokolün kurucularından Will Warren ve Amir Bandeali, CEO ve CTO. Onlarla birlikte, bu proje mühendisleri, yazılım mühendisleri, grafik tasarımcıları, strateji uzmanları ve benzerlerinden oluşur. Ayrıca, 0X platformlarının düzgün tasarımını ve çok sayıda seçeneği açıklayan SF’de kuruldu.

 

0x protokolü, bu projede geniş bir yelpazeyi açıklayan Pantera, Jen Advisors, Blockchain Capital ve Fintech Blockchain Group tarafından finanse edilmektedir.

Kodlayan bir aracı, Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’nda araştırma görevlisi ve DRW ve Chopper Ticaret’in eski bir tüccarı olan Amir, yüksek vizyonlu kişileri birbirine bağlayan ve onların ERC20 tokenlerı ile güvenli bir şekilde ticaret yapmalarını sağlayan projeyi yarattı. Ethereum blockchaini.

Amaçları

Warren ve Amir, dünyayı Ethereum blockchain’in etrafında dolaşmayı hayal ettiler ve varlıkların dijital oyun öğelerinden stoklara, altın ve fiat para birimlerine kadar herşeye sahip olmasını sağladı. Tonlarca farklı tipte tokenları ve iyileştirme fırsatlarını hayal ettiler. 2020 yılına kadar binlerce varlığın tokenıze edilip Ethereum blockchain’e aktarılmasının büyük bir olasılık olduğunu biliyor muydunuz? Evet, gelecekte, tüm cross-blockchain çözümleri kripto paranın serbestçe hareket etmesine ve sınırsız olarak blockchainler arasında hareket etmesine izin verecektir. Bir oyuncu inşa etmekle ilgilenen insanların birbirleriyle bağlantı kurabilecekleri bir form oluşturdular.

Merkezi ve merkezi olmayan borsaları ayıran nedir?

Merkezi birimi değişimi en yaygın olanıdır ve tek bir varlık tarafından yönetilirken, hırsızlığa karşı korunmasızlık sorununu çözmek için merkezi olmayan alışverişler geliştirilmiştir. Merkezi borsaların kullanıcıları, paralarını paranın üzerinde bir miktar kontrol altında tutarken, paralarını para ve borsalarınızı yönetmenin riskli bir yolu olan Coinbase gibi parayla yatırmak zorundadırlar. Düşündüğünüz zaman, merkezi olmayan değişimlerin merkezileştirilmiş olanlardan çok daha yavaş, fakat daha güvenli olduğu sonucuna varırsınız.

Peki bu bedava mı?

Evet! 0x ücretsizdir, ancak birisi protokolle merkezi olmayan bir değişim oluşturmayı tercih ederse, ücret alabilirler. Ancak temel olarak blockchain bağımlılığını azaltmaya çalışıyorlar. Size güvenilir değişim, paylaşımlı likidite, açık kaynak, basit ve temiz bir platform sunarken, istedikleri ücret buna değecektir. Verdiğinizden daha fazlasını alacağınıza emin olabilirsiniz.

Başka neler yarattılar?

0x bir yana, 0x protokolünü kullanan consumer facing product 0x OTC ‘ye merhaba deyin.Bir ek katman olmadan Ethereum tokenlarını değiştirmesini ve karşı tarafla doğrudan bağlantı kurmasını sağlar. Siparişlerinizi nasıl gönderebileceğiniz konusunda bir sınırınız yoktur, old-school bir kalem ve kağıt, e-posta, sosyal medya vb. Nedeni oldukça açık; çünkü blockchain teknolojisi ile aktarılır.

Tokenlara yeniden dönersek…

0x’in bir başka benzersiz ve mükemmel yönü, Relayer’in işlem ücretlerini ödemek için kullanılan ZRX olarak adlandırdıkları Ethereum tokendır. Toplam ZRX temini 1.000.000.000, dolaşımda ise 473.207.599 ZRX!. ZRX token, aynı zamanda, zaman içinde değiştirilecek ve geliştirilecek olan temel akıllı kontrasta izin veren 0x protokolü güncelleme mekanizması üzerinde merkezi olmayan yönetişim için de kullanılır. Token lansmanı 15 Ağustos 2017’de, yani oldukça yakın bir zamanda sunuldu. Tokenların yüzde 50’si lansman sırasında serbest bırakıldı, yüzde 15’i 0’da kaldı, bunu yüzde 15’e yükselen geliştirici fonu, yüzde 10’u kurucu zaman tarafından kabul edildi. Danışmanlar ve erken destekçiler tarafından yüzde 10 payı bulunmakta.

Nereden Alınır?

Herhangi bir döviz karşılığında doğrudan satın alınamaz. Bölgeniz için en iyi BTC alışverişini seçebilir ve orada BTC satın alabilir, ardından borsalarda ADT için işlem yapabilirsiniz.

Tavsiyemiz,  ülkeniz için mevcut olup olmadığını ve satın alınabilirliği her zaman kontrol etmenizi sağlayan. en güvenli ve en iyi şekilde düzenlenmiş bitcoin değişim platformu Coinbase. Coinbase’in kabul edilebilir ücretleri ve limitleri vardır ve BTC’yi satın almak için lider bir platformdur.

Coinbase ülkenizi desteklemiyorsa, Cex.io‘yu kullanın. Bu platform, Coinbase le hemen hemen aynıdır. Coinmama da kripto para satın almak için yasal bir platformdur.

Coinleri saklamanızın en iyi ve en güvenli yolu, resmi bir coin cüzdanını indirmek ve (destekleniyorsa) bir donanım cüzdanında saklamaktır – önerimiz yalnızca Gidip veya Trezor Cüzdan veya KeepKey satın almaktır, bunlar en güvenli seçeneklerdir .

Son birkaç kelime

Herkes 0x protokolü, merkezi olmayan borsaların içerdiği kusurların birçoğuna etkili bir şekilde sahip olan güzel bir adım ve kripto dünyasına katkılarından bahsediyor. Birçok kişi protokolü yazarken, protokol hakkında yazarken ve konuşurken, 0x’ın çabucak büyümemesi imkansız gibi. Protokolün pazarlanması, kullanımı kolaylığı ve protokolün kullanılabilirliği gibi avantajları sayesinde kolay kolay yok olmayacağa benziyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin