Binance Hacklendi mi?

Dünyanın en büyük kripto borsası bugün saat 5 gibi çok sayıda kullanıcı tarafından hack söylentileri ile karşı karşıya kaldı. Kullanıcıların hesaplarına girdiklerinde tüm altcoinlerinin satıldığı ya da ortadan kaybolduğu gibi problemlere dair sosyal medya üzerinden yüzlerce tweet atıldı.

Hack olayının yaşanmasından yaklaşık 1 saat 20 dakika sonra ise Binance üzerinden coinlerin çekilmesi durduruldu. “Withdraw” işlemlerini tamamen kapatan Binance Reddit üzerinden bir açıklama yayınladı.

Binance Reddit Üzerinden Açıklama Yaptı

Binance’nin Reddit’den yaptığı açıklamaya göre sadece kullanan kişilerin etkilendiği yazıyor. Yani sadece al-sat işlemleri için bot kullanan kullanıcıların etkilendiğinden bahsediliyor. Ancak sadece API kullanan yatırımcıların mı yoksa tüm yatırımcıların mı etkilendiğine dair net bilgi henüz kullanıcılar tarafından doğrulanmadı. Çünkü sosyal medyada dolaşan söylentilere göre sadece mobil uygulama kullanan ya da bot kullanmadığı halde hesabında bu sorunu yaşayanlar varmış.

Bazı kişiler hesaplarında bulunan tüm coinlerin satılıp VIA coin alındığını, bazıları ise hepsinin satılıp Bitcoin kaldığını söylüyor. Bu durum da aslında hackerların hesapları boşaltmak yerine pump-dump uygulayarak kazanç sağladıkları yönünde bir sonuç ortaya çıkarıyor.

Şu anda Binance hesaplarından herhangi bir coin çekme işlemi yapılamadığından yapılacak en doğru şeyin hesaba giriş yapmamak ve Binance ekibinin problem hakkında detayları paylaşması ve problemi çözmesini beklemek olduğu söyleniyor.

Aşağıda Binance Ekibi tarafından yapılan İngilizce açıklamayı bulabilirsiniz:

BINANCE ANNOUNCEMENT

Regarding Unauthorized Market Sells

We are investigating reports of some users having issues with their funds. Our team is aware and investigating the issue as we speak.

As of this moment, the only confirmed victims have registered API keys (to use with trading bots or otherwise). There is no evidence of the Binance being compromised.

Please remain patient and we will provide an update as quickly as possible.

Edit: Withdrawals are temporarily disabled at this time.

Conclusion : Apparently there are no hackers and this was a fake FUD.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin