ETC, BTC, STRAT, UTK, TNC, QSP Fiyat Analizi 20 Şubat

Büyük bir market düzenlenmesinin hala daha içierisinde olduğumuz süreç içerisinde dünyanın farklı yerlerinden gelen haberler ile birlikte piyasasında neler olacağını kestirmek oldukça zorlaştı. Zira borsa yatırımcılarının bile grafiklerin analiz edilmesinde zorlandığı bir dönemdeyiz. Tüm dünyadaki haberlerin direk olarak Bitcoin’i etkilemesi, dolaylı yoldan da altcoinleri etkilemesi sonucu zarara girmiş ya da giriyor olmak çok kolaylaştı.

Sizler için marketteki ETC, STRAT, BTC, UTK, TNC ve QSP coinlerinin analizlerini toparladık.

ETC – Ethereum Classic’in Durumu

ETC haberlerinden sonra ortalama 200.000 satoshi seviyelerinden 400.000 satoshi seviyelerine kadar tırmandı. Yani değerini yaklaşık olarak ikiye katladı. 5 Mart olarak tahmin edilen fork için zaman yaklaşırken ETC grafiğinde en azından bir kez daha yukarı yönlü dalgalanma hareketi bekleniyor. Ortalama beklenen fiyat 450.000 satoshi seviyelerinde. Ancak Bitcoin’in ani bir değer kaybı ya da değer kazancı tabiki de ETC grafiğinde de bir değişikliğe yol açacaktır.

Grafiği incelendiğinde 400.000 satoshi seviyeleri ana hedef olarak belirlenmişken bu seviyelerde stop-loss uygulayarak alım-satımlara devam edilmesinde fayda var.

Fork olayından sonra Callisto adında yeni bir coin üretilmiş olacak ve bu fork’u destekleyen borsalar ve/veya cüzdanlarda ne kadar ETC var ise o kadar da Callisto Coin gelecek.

Ancak belirtmekte fayda var ki bir önceki NXT coin’in büyük fork olayından hemen önce gerçekleşen devasa satış rakamlarında aşağı yönlü sürüklenişe kapılmamak için blok sayısı takip edilerek 3 ila 5 gün öncesine tekabül edecek şekilde satış gerçekleştirmek al-sat yapan kullanıcılar için değerlendirilmesi gereken bir karar.

STRAT’a Neler Oluyor

Stratis hala bir çok markette favori coinlerden birisi olarak öne çıkıyor. Ancak maalesef tüm altcoinler sıçrama yaparken Stratis satış duvarlarından kurtulamadı. Neredeyse 150.000 satoshi seviyelerine ulaştıktan sonra rahatlıkla 200.000 satoshi seviyesine çıkacak gibi göründüyse de market düzenlemesi Stratis’in grafiğinin ters yönde hareketine sebep oldu. Ancakyakın zamanda STRAT kullanılarak gerçekleştirilecek olan ICO projeleri olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bir sonraki boğa piyasasında STRAT güzel bir çıkış yakalayacak gibi görünüyor.

BTC’ye Ne Olacak?

Birçok haber kanalındaki ekspertlerin $3.000 – $5.000 dolaylarındaki düzenleme öngörülerinin gerçekleşmesi için çok büyük kararların alınması ve birçok yasal düzenlemenin Bitcoin‘in önüne çıkması gerektiği düşünülüyor. Daha önceki market düzenlemelerini göz önünde bulundurduğumuzda Çin, Kore, Hindistan ya da bazı Avrupa bankalarının düzenleme getirmesinden ziyade tamamen yasaklanması söz konusu olursa ancak o zaman bu seviyelerin görülebileceğine inananların sayısı oldukça fazla. Her ne kadar yeni yatırımcıların Bitcoin pazarına girmekten çekindiği gözlemlense de Mart ayının ortalarına doğru Bitcoin’in güzel bir ivme yakalamış olacağını düşünen ekspertler de mevcut.

Bitcoin’in düşeceğine sebep gösterilen haberlere göz atmak gerekirse;

Kore al-sat yapmak isteyen yatırımcıların kimliklerini onaylamarını istiyor.

Çoğu kişi bu durumun herhangi bir problem oluşturmayacağını düşünüyor.

Avrupa ve Amerika yakın gelecekte kripto paralara dair herhangi bir yasaklama getirmeyeceğini duyurdu. İki kıtadan gelen açıklamanın ortak tarafı ise bu yakın geleğin 2 yıl olduğu ibarelerini taşıyor. Yani şu anda Avrupa ve Amerika’da yaşayan yatırımcıların en az 2 sene daha kriptro para dünyasında önlerine bir engel çıkması beklenmiyor.

UTK, TNC, QSP ve daha fazlası

Projeleri çok beğenilen bu 3 altcoin şu sıralarda oldukça az market hacmine sahip. Her ne kadar ayı market sürecinden büyük etkilenmiş olsalar da uzun dönem coin tutucuların vazgeçilmezi olmaya adaylar. Özellikle UTK yani UTRUST projesine yatırımcılar oldukça iyimser yaklaşıyor. Şu andaki düşük fiyatından ötürü dönem dönem bir çok alım emri varken satış emirlerinin yavaş yavaş azaldığını göreceğimiz düşünülüyor.

Hiçbir bilgiyi yatırım tavsiyesi olarak almayınız. Fotoğraf google’dan alınmıştır.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin