WanLabs’den Yeni Bir Merkezsiz Uygulama, Instant Cross

wanchain

Wanchain’in misyonu, üzerine eklediği blokzincirlerinin birbirleri ile konuşabilmesini, ve kullanıcıların bu ağlar arası işlemleri kolaylıkla yapabilmesini sağlamaktır. Bununla birlikte, izole blok zincirleri arasındaki merkezsiz doğrudan köprüler, doğaları gereği başlangıç ​​ve hedef zincirlerine bağlıdır. Bu köprüleri geçmek her iki uçta da işlemleri tetikler; bu işlemler ise her zincirin benzersiz özelliklerine tabi olan işlemlerdir. WanLabs‘ın son geliştirmesi Instant Cross ile artık bu işlemler ücretsiz olacak.

Örneğin, Wanchain’in merkezi olmayan Ethereum – doğrudan köprüsünü geçerken, hem Ethereum hem de Wanchain akıllı sözleşme işlemleri gereklidir. Wanchain üzerinde akıllı sözleşmeleri yürütmek için gereken ücretler önemsiz olsa da (yok denecek kadar az olmasından dolayı), Ethereum akıllı sözleşmeleri, Katman-2(Layer 2) çözümlerinin sağladığı servislerden dolayı bir hayli yüksektir.

Anlık Çapraz – Instant Cross

Instant Cross, Wanchain ekosistemine katılan en yeni merkezsiz uygulama, yani dApp. WanLend‘in arkasındaki ekip olan WanLabs Ltd tarafından bağımsız olarak geliştirilen yarı merkezsiz bir çapraz zincir çözümüdür. Instant Cross, bir kullanıcı zincirler arası bir işlemi her tetiklediğinde tokenları kilitlemek ve basmak için akıllı sözleşmeler kullanmak yerine, bunun yerine cüzdanlar arasındaki temel işlemlere dayanarak varlıkları zincirler arası aktarmak için gereken gaz ücretlerini azaltır.

Cüzdandan cüzdana işlemler için gaz ücretleri, akıllı sözleşmeleri yürütmek için gereken gaz ücretlerinin bir kısmı olduğundan, bu yöntem daha uygun maliyetlidir. Bu, Instant Cross‘u ücretleri en aza indirirken yalnızca küçük miktarlarda tokenları zincirler arası aktarmak isteyen kullanıcılar için özellikle uygun hale getirir.

 

Instant Cross WAN Ağına Neler Getiriyor?

1- Daha Az İşlem Ücreti

2- Daha Hızlı Transfer

3- Daha Hızlı Entegrasyonu

Instant Cross Nasıl Çalışıyor?

Kullanıcı Instant Cross ile bir işlem yaptığında, sistem otomatik olarak bir deposit – para yatırma adresi oluşturuyor. Ardından kullanıcı işlemi tamamlamak için listelenen tutarı bu adrese transfer etmeli.

 

Bir Instant Cross işlemini tamamlamak için gereken Depozito Tutarı, bir kullanıcının zincirler arası transfer etmek istediği miktarın ve benzersiz bir tanımlama kodunun toplamıdır. Başka bir deyişle, bir kullanıcı Ethereum‘dan Wanchain‘e 1 ETH göndermek isterse, 1 ETH‘den biraz daha fazlasını yatırması gerekir (ör. 1.00000952 ETH). Instant Cross, farklı kullanıcıların işlemlerini izlemek için bu benzersiz tanımlama kodunu kullanır. Böylelikle tüm işlemler güvenlik çerçevesi sınırları içerisinde gerçekleştirilir.

Kullanıcı göndermek istediği miktarı yatırılacak olan adrese aktardıktan sonra, Instant Cross zincirler arası bot işlemi otomatik olarak izler ve ardından zincirler arası varlıkları kullanıcının alıcı adresine gönderir.

Gönderilecek olan token/coin, Wanchain’in merkezi olmayan doğrudan köprüleri tarafından desteklenen bir varlıksa, zincirler arası bot, önceden hazırlanmış bir varlık havuzundan çekecektir. Gönderilecek olan token/coin, Wanchain’in merkezi olmayan doğrudan köprüleri tarafından desteklenmeyen bir varlıksa, zincirler arası bot, varlığı kullanıcı için hedef zincirde basacaktır – ile.

Instant Cross şu anda BTC, ETH, USDT ve USDC‘yi destekliyor ve yakında eklenecek daha fazla token da (🐶) var. 

Bu makale Wanchain medium adresinden çeviridir.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin