Matrix AI Network (MAN)

matrix-ai-network-incelemesi

En basit  ve anlaşılır şekilde anlatacak olursak; Matrix AI Network yani MAN yapay zekayı kullanarak daha kolay, daha hızlı ve daha güvenli blockchain yaratma amacındadır.

MAN’ e göre, 4 ana kripto problemi vardır ve Man piyasaya bu 4 ana sorunu çözme amacıyla girmiştir:

-kripto paralar çok yavaş işliyorlar.
-Akıllı sözleşmelerin programlanması zor.
-Kod ve akıllı sözleşmelerdeki hatalar önemli finansal sorunlara neden oluyor.
-Blockchainleri yönetmek ve güncellemek, kriptoların değerini düşüren forklarla sonuçlanıyor.

MAN Çözümleri

Matrix, öncelikli olarak kripto paralar ile ilgili önemli sorunları ele almak için kullanıyor:

Hız–   MAN, işlemleri hızlı bir şekilde işleyecek olan Proof of Stake and Proof of Work mekanizmasını kullanacaktır. Blok süreleri white paperda açıklanmamıştır. White paper ı özetlemek gerekirse, Proof of Stake kümeden rastgele bir “temsilci node” oluşturur. Bu temsilci node daha sonra bir proof of work ü çalıştırır ve bu proof of work ödülünü kümedeki diğer nodelarla paylaşır.

Programlama Network’te akıllı sözleşmeler oluşturmak için programlama uzmanlığına gerek yok. MAN, yapay zekanın insan dili tanımlarını akıllı sözleşmelere dönüştürebilmesi için bir algoritma yaratıyor.

Hatalar / Güvenlik – Matrix in, sağlam bir blockchain oluşturmak için yapay zeka kullandığını belirtmiştik. Whitepaper listesi dört bileşenininden oluşur.

1) akıllı sözleşmeler, kural bazlı analiz motoru olarak listelemektedir.

2) akıllı sözleşmelerin güvenlik öncüllerini kanıtlamak için resmi bir doğrulama takımı vardır.

3) işlem modelinin tanımlanması için AI tabanlı bir keşif motoru ve güvenlik kontrolü bulunur.

4) dinamik doğrulama ve geliştirme için deep learning tabanlı platform.

Esneklik – MAN’ın tanıtım yazısında MAN’ın, hard forkları tetiklemeden evrimsel parametre optimizasyonuna sahip olacağı belirtiliyor. Optimizasyon motoru, MATRIX’in alt katmanına gömülür, böylece özellikleri, otomatik olarak herhangi bir fork olmadan güncellenir.

Token Kullanım Amacı

Matrix blockchainindeki tüm işlem ücretleri MAN cinsinden ödenir. İnsanlar akıllı kontratlar için MAN kullanırlarsa, bu sözleşmeleri işlemek için daha fazla MAN’e ihtiyaçları olacaktır.

Endişeler

Matrix’in programlama, güvenlik ve esneklik için AI temelli çözümü şimdilik balon bir düşünce gibi görünüyor ve üstelik henüz test edilebilir bir ürüne sahip değiller. Gelecekte neler yapabileceklerine hep birlikte şahit olacağız.

Yararlı linkler:

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin