Bitcoin’in Değeri Son 24 saat içerisinde Yüzde 13 Arttı

Balon mu değil mi tartışmaları arasında önlenemeyen bir yükseliş trendini kendisine ilke edinen Bitcoin, son 24 saat içerisinde %13 değer kazanarak $11.229.16‘lık işlem hacmine sahip oldu. Coindesk verilerine göre her gün rekor üstüne rekor kıran kripto para, bugün gün içinde neredeyse $2.200 dolarlık bir sıçrama ile kırılması güç bir rekora daha imza attı.

Yabancı borsaların haberlerine göre bu yükseliş ile birlikte Bitcoin’in market hacmi Pepsi Cola ve Boeing gibi devlerin hacimlerini geride bırakarak her geçen gün üst sıralardaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor. Üstelik tahminlere göre 2018’in ortalarına doğru yükselişine hız vermesi bekleniyor. Öyle ki bir çok büyük firma, madenciliğine başlamış, ve bu pazardan oldukça fazla gelir elde etmelerini sağlayacak yatırımlarına devam etmekte.

bitcoin-cme-group

Chicago Mercantile Exchange Vadeli Bitcoin işlemlerini Başlatıyor

Kasım ayının başında $6420 ile rekor kırdığı söylenen Bitcoin, daha ay sonu gelmeden değerini ikiye katlamaya çok yakın rakamlarda seyrini sürdürüyor.  O dönemlerde SegWit2X’in gündemde olması, Amazon’un kripto paralara yaptığı söylentisi ve CME (Şikago Ticaret Borsası)’nın açıklamaları oldukça etkiliydi ve gün geçtikçe bu açıklamalar içerisinde en etkilisinin Şikago Ticaret Borsası’nın yıl sonuna doğru başlatmayı planladığı vadeli bitcoin işlemleri olduğunu gördük.

Aralık ayı içerisinde CME’nin vadeli bitcoin işlemlerini başlatmayı hedefliyor. Bununla birlikte önümüzdeki günlerde Bitcoin’in değerinin $15.000-$18.000 bandına çıkması bekleniyor.

Bir başka söylenti de önümüzdeki günlerde NASDAQ‘da da bitcoin işlemleri başlatılacak.

Yükselişi tetikleyen önemli bir diğer gelişme ise geçtiğimiz dönemde ödeme sistemi Square’in Cash uygulaması üzerinden bitcoin alım-satım işlemlerini bir grup kullanıcıya açmış olması gibi görünüyor. Bununla birlikte gelecek dönemde diğer sistemlerinin de Bitcoin ve diğer alternatif coinler ile ödeme sistemleri geliştirmesi yönünde adımlar atması, olası bir sıçramanın daha tetikçisi olabilir. Riski seven coin yatırımcıları ise, bu gibi durumların oldukça büyük yankılar sağlayabilmesini sağlayan yatırımlarına her geçen gün daha yenisini ekleyerek BTC değerini daha da artırmaya devam ediyor. Öyle ki sene sonu için hedeflenen 1 BTC = $10.000 hedefi dün itibarıyla aşılmış durumda.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin