NASDAQ’tan Bitcoin Sürprizi

nasdaq-bitcoin-borsasina-giriyor

Dünyanın en büyük teknoloji borsası NASDAQ, Bitcoin için vadeli işlemleri başlatmaya hazırlandığını belirtti.

Daha önceden de NASDAQ‘ın böyle bir hamle hazırlığında olduğundan bahsetmiştik.

Görünen o ki Çarşamba günü gelen $11.000 rekoruna kayıtsız kalamayan dünyanın önde gelen borsası, Bitcoin’in her geçen gün artan popülaritesine ortak olmak istemiş ve vadeli işlemleri başlatmaya karar vermiş.

Business Insider’da paylaşılan habere göre 2018 yılı içerisinde NASDAQ müşterileri bu birimi için vadeli işlemlerine başlayabilecek.

nasdaq-btc

NASDAQ CEO’su Adena Friedman  geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde bir açıklama yaparak BTC piyasası çok yeni olduğundan bu tip şeylerle ilgilenmeyi düşünmediklerini belirtmişti. Ancak görünen o ki NASDAQ yönetim kurulu bu karara uyulmaması gerektiğini düşünmüş, ve aradan çok zaman geçmeden önemli adımlar atarak bu para birimini borsalarına eklemiş.

J.P. Morgan CEO’su Jamie Dimon da “Bitcoin’de gelecek görmüyorum” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Ardından Çin‘in de içinde bulunduğu bir grup ülkenin Bitcoin’i yasaklaması ile birlikte markete bir çöküş yaşatmıştı. J.P. Morgan şirketi bu gelişmelerin hemen ardından da Bitcoin’e en çok yapan şirketler arasında yerini almıştı.

Peki NASDAQ bu işlemleri başlattığında ne olacak?

Bu işlemlere NASDAQ borsasında izin verilmesi, çok daha fazla insanın Bitcoin’e ulaşlabilmesi anlamını taşıyor. Ayrıca sürekli güvenilirliği tartışılan Bitcoin ve diğer Alternatif Coinler, arkalarına CME‘den sonra bir başka devi de alarak Bitcoin Risk’tir! diyenlere güzel bir cevap vermiş oldu.

Bir diğer düşünce ise bu kadar büyük bir borsanın Bitcoin’e izin vermesi, işlemler başladığı zaman markete yüklü miktarda kullanıcı gelmesinden kaynaklı olarak bir pik beklendiği. Zira 2018 yılı içerisinde de Bitcoinin değerinin yeni rekorlar ile şu anki değerinin en az 4-6 katına çıkması bekleniyor.

Tüm bu tartışmalar ve fikir alışverişleri arasında NASDAQ, Bitcoin borsasına CME(Chicago Mercantile Exchange) ve CBOE(Chicago Board Options Exchange)’nin ardından giren 3. büyük borsa olarak yerini almış durumda.

Coindesk verilerine göre Bitcoin şu anda ortalama 156 Milyar Dolarlık değerlemeye sahip.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin