Julian Hosp: Bitcoin 2018 Sonunda 60.000$ Olacak

julian-hosp-btc-60k
julian-hosp-btc-60k

Kripto startup’ı ​​TenX’in kurucu ortağı ve başkanı Julian Hosp, 11 Temmuz Çarşamba günü CNBC’nin raporuna göre, (BTC) ‘nin 2018 yılında 60.000 $’ a vurabileceğini “hala oldukça emin” olduğunu söyledi.

Hong Kong’daki Rise konferansında yapılan bir röportajda Hosp, Squawk Box ortak sunucusundan Akiko Fujita’ya, lider birimi için Aralık ayında yaptığı ilk 2018 tahmininin arkasında durduğunu şu sözler ile doğruladı:

Aralık ayı BTC fiyatı 20.000$ ile en yüksek seviyesindeydi. 2018 yılı için tahminleme yapmam gerekirse önce 5.000$, ardından 60.000$ göreceğiz. 5.000$’ı gördük diyebiliriz, sırada 60.000$ var.

Bitcoin’in fiyatı henüz 5.000$ seviyesini görmemiş olsa da ayı piyasasından hala çıkmamış olmamız ve Bitcoinin aşağı yönlü eğiliminin devam ediyor. Haziran ayında 5.880$ seviyesine dokunan Bitcoin’in bir düşüş daha yaşayıp yaşamayacağı analistler tarafından inceleniyor.

Regülasyonlar Fiyatı Etkileyecek

Hosp özellikle Bitcoin ve diğer tüm para birimlerini etkilemesi beklenen Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF)‘ın bu duruma ortam hazırlayacağı görüşünde. Aynı zamanda Güney Kore gibi diğer ülkelerin de regülasyon getirme istemi Bitcoin fiyatının 60.000$ seviyesini görmesini sağlayacağı görüşünde. Hosp ayrıca kripto para piyasasının hala daha tahminlenmesinin çok zor oluşundan dolayı herhangi bir aksiliğin Bitcoin’in 60.000$ seviyesini görmesini geciktireceği yönünde görüş bildiriyor.

Kripto pazarları üzerinde olumsuz bir etki yaratabilecek olan yeni düzenleyici baskılar üzerinde – Fujita ile Japonya’dan en başta gelen örneklerden bahsediyor – Hosp, kriptoya özgü düzenlemelerin en doğru yolunun yasaklamalardan ziyade neye izin verileceği yönünde olacağını düşünüyor.

Hosp ayrıca Bitcoin’in 60 bin dolar hedefine ulaşması için Ağustos ayında 10 bin doların üzerinde olması gerektiğini de sözlerine ekledi:

Ağustos ayı sonuna kadar 10 bin doların üzerinde bir rakam görürsek, 20 bin doları da görebiliriz ve o zaman medya işin içine girecek ve bu yıl 60 bin doları görebileceğiz.

Geçtiğimiz hafta, Fonstrat’ın Tom Lee’si, bu yıl sonuna kadar Bitcoin’in 25.000$ ‘a vuracağı yönündeki önceki tahminini savundu ve yeni tahminlemesi olan 22.000$’ lık seviyenin önceki tahmininin önüne geçmeyeceğini belirtti. Bloomberg gibi büyük medya organlarına da konu olan bu tahminlemenin ne kadar doğru olacağı merakla bekleniyor.

BTC şu sıralar ortalama 6.383$ seviyelerinden işlem görmekte, ve ortalama günde %5 kayıp ya da kazanç yazmakta. Arjantin’de düzenlenecek olan G20 zirvesinde yer alıp almayacağı merak konusu olurken, bu ve bunun gibi diğer zirvelerin fiyata olumlu yönde etki etmesi bekleniyor.

Analistler G20 zirvesi sırasında fiyatın öncelikle düşeceği, ardından tırmanışa geçeceği konusunda fikir beyan etmekten kaçınmıyorlar.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin