Bitfinex Saldırı Altında!

bitfinex

Dünyanın en büyük dijital para borsası olan Bitfinex siber saldırıya maruz kaldı.

Dünyanın en büyük dijital para borsası olan , Salı günü tüm hizmetlerini kapattı. 12 Aralık günü, ticaretinin güvenliği  konusundaki endişeleri artıran sözde bir “hizmet reddi” saldırısının ortasında kaldı.

Hong Kong merkezli Bitfinex, birkaç hafta içinde ikincisi gerçekleşen girişiminin sürdüğünü ve müşteri siparişlerini korumaya yönelik çözümler üzerinde çalıştığını söyledi. Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDOS) saldırıları, bilgisayar korsanlarının, çoğunlukla botlar vasıtasıyla diğer sistemlerden gelen etkinlik dalgalanmalarına sahip olan sistemleri tahrip etmeye çalıştıklarında ortaya çıkar.

Saldırı, çevrimiçi dijital para ticaretinin güvenliği ve henüz yasa ile düzenlenmemiş olan piyasadaki yatırımcılar için koruma eksikliği nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından 11 Aralık Pazartesi günü geç saatlerde yapılan bir uyarı sonrasında geldi.

Durum Hakkında Ne Dediler?

“Bu pazarlar ulusal sınırları aşmakta. ABD dışındaki sistemler ve platformlarda önemli ticaret sistemleri oluşturabilir “şeklinde açıklama yapıldı. SEC Başkanı Jay Clayton,” Yatırım yaptığınız fonlar, bilginiz olmadan hızlı bir şekilde denizaşırı seyahat edebilir “dedi. Sonuç olarak, SEC gibi piyasa düzenleyicilerinin etkili bir şekilde kötü aktörleri takip edememesi veya para kazanamaması da dahil olmak üzere, riskler artıyor olabilir. “

Uyarı, en azından kısmen, Pazartesi günü piyasaya sürülmesinden sonra Cboe’deki bitcoin vadeli işlemleri sözleşmesindeki ticaret hacminene de  yansıyordu.

Yaklaşık 615 sözleşme, Ocak yerleşimli ET’nin saat 10’a kadar yükselişiyle ikinci seansında el değiştirdi ve şu anki “ön ay” fiyatı olan 18.000 dolarlık fiyat üzerinden 11 milyon dolar civarında bir değer öne sürüldü. Bu, Pazartesi döneminde yaklaşık 4.100 sözleşme ve yaklaşık 73.8 milyon değerindeki dolar ticaret değerinden düştü. CoinDesk’e göre Spot bitcoin fiyatları 16.975 dolardan işlem gördü.

Görsel Kaynak: Google

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin