Winklevoss İkizleri İlk Resmi Bitcoin Milyarderi Oldu

İntikamın soğuk yenen bir yemek olduğunu söylerler, peki bu durumun bitcoinle ne alakası var? Cevabı veriyor.

Mark Zuckerberg‘in Facebook’daki hissesi onu dünyanın en zengin adamlarından biri yaparken, rakipleri Winklevoss ikizleri milyarderler olmanın başka bir yolunu buldu. İkizler 2011’de Zuckerberg’e dava açtı ve 65 milyon dolarlık bir ödeme aldı. Bu sayı Facebook değerine kıyasla devede kulak kalsa da, ikizlerin net değerini milyarlarca doları aşan bir yatırım yapması için yeterli oldu.


The Telegraph
‘a göre, ikizler Bitcoin’de 2013 yılında 11 milyar dolarlık yatırım yaptılar.

Beş yıl boyunca fiyatı hızla yükseldi. Şimdiki yatırım değerlerinin 11.400 dolardan fazla olduğu belirtiliyor. Winklevoss ikizlerinin bitcoinden milyarlarca dolar kazanç sağlayan ilk yatırımcılar olduğuna inanılıyor.

Çalışkan girişimciler, Bitcoin prestijlileri listesinin genelde en tepesinde yada tepeye yakın yerlerinde konumlanıyor. Ayrıca, bu yılın başlarında reddedilen kendi Bitcoin ETF’lerini başlatmaya hazırlanıyorlar. Onların kendi Bitcoin şirketi Gemini, zorlu onaylanma savaşı için yaklaşık bir yıldır mücadele veriyor.

Tüm bunlara rağmen İkizler net varlıkları hakkında hiçbir zaman net bir değer açıklamadı. Bu yüzden bu değerler aslında varlıklarının çok küçük bir miktarına da işaret ediyor olabilir.

Peki İkizler Neden İlgi Çekmiyor?

Kasım ayının başından itibaren İkizlerin varlıkları ve son durumları hakkında birçok haber yayınlandı ama büyük ana akım medya hiç bir zaman tam olarak ilgi göstermedi. Bu durum bize Bitcoinin insanlar için hala ne kadar anlaşılmaz ve çıldırtıcı geldiğini gösteriyor. En ufak girişimcilik hareketleri bile haber konusu olurken böylesine büyük bir başarı hikayesinin basında yeterince yer bulmamasının başka bir açıklaması olamaz.

ikizler

Gerçekten en zengini mi?

Bitcoin’in sözde anonim doğası nedeniyle Winklevoss ikizlerinden daha fazla Bitcoine sahip olan diğer kişiler olabilir. Satoshi Nakamoto, eğer hala hayatta ve kendi özel anahtarlarına erişebiliyorsa, yaklaşık bir milyon Bitcoine veya yaklaşık 11 milyar sterline sahip olduğuna inanılıyor.

Bitcoin milyarderi statüsüne tek aday ikizler değil. Diğer erken Bitcoin yatırımcıları rakipleri de milyarder statüsü için aday. Roger Ver‘in yaygın olarak 300.000 Bitcoine sahip olduğuna inanılıyor. Trace Meyer, milyarderlik statüsü için başka bir aday. Birkaç ay önce, Ver ve Meyer, Bitcoin ölçeklendirme tartışmasının geleceği üzerinde 25.000 Bitcoin bahis yaptı. İkisinin de güçlü rakipler olduğu oldukça açık görülüyor.

İyi Profil Çizmenin Faydası

İkizlerin yüksek profilli yaşam çizgilerinin bitcoin için iyi bir reklam olduğu şüphesiz. İş dünyasında saygınlıkları, akademik geçmişleri ve spor konularında başarıları onları iyi bir reklam yüzünü yapıyor.

Hatta ikizler spor konusu bir adım öteye taşımış ve 2008 Pekin Olimpiyatlarında kürek çeken erkek çiftlerde yarışmıştır.

Açıkçası İkizler intikamlarını fazlasıyla almış görünüyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin