IOTA AÇIKLADI…

iota

IOTA, yaptığı son açıklamada Microsoft’la resmi ortaklığı olmadığını beyan etti.

Kripto para birimlerindeki bazı spekülasyonları takiben, , Kasım ayı başında yapılan açıklamaya rağmen şu anda Microsoft ile resmi bir ortaklığın bulunmadığını açıklığa kavuşturmak için bildiride bulundu.

Bu, Redmond devinin henüz IOTA’nın pazarına herhangi bir veri sağladığı anlamına gelmediği gibi, ağına bağlı herhangi bir sensörü bulunmadığı anlamına geliyor. Bir sözcüsü TNW‘ye, “IOTA, bir Microsoft Azure müşterisi ve Data Markerplace’i test etmek ve dağıtmak için Azure’yi kullanmayı planladığını” söyledi.

İki şirket, imzalanan herhangi bir anlaşma olmasa bile, IOTA’nın ağıyla bir dizi teknoloji yeniliği alıştırması üzerinde işbirliği yapıyor.

Kurucu ortak Dominik Schiener, e-postayla TNW’ye “Piyasaya katılan şirketlerin hiçbirinin bizim ortağımız olduğumuzdan hiç bahsetmedik, onlara katılımcı diyoruz.”açıklamasında bulundu.

Microsoft’un “katılımı” nı takiben, Coin Market Cap‘e göre IOTA’nın pazar payı 2.95 milyar dolardan 13 milyar dolara dört kat arttı. “Microsoft’un birçok birimiyle (Chicago, Paris, Münih) temas halindeyiz” diye devam etti.

“Bugün Chicago’da ve perşembe günü Paris’teki Microsoft ofislerinde iki buluşmaya ev sahipliği yapıyoruz” Schiener’e göre bu alıştırmanın amacı, Tangle’ın veri pazarını potansiyelin bir kanıtı olarak sergilemek.

iota

Bu sürecin bir parçası olarak, Microsoft’un ofislerinde gerçekleşecek buluşmalar, hava durumu sensörlerinin IOTA’nın teknolojisi üzerine kurulması ve bağlanmasına odaklanacak. Bu bağlamda, Microsoft’un sözde “katılımı”, gerçek bir “ortaklık” dan çok düşünce liderliği gibi gözüküyor.

Ortak girişim kurucusu; “Moskova’da Bosch ile yaptığımız gibi, sensörü kurmalarına yardımcı olmak için bu hafta Omkar Naik ve ekibi ile bir araya gelmeyi planladık” şeklinde açıklamada bulundu.

Tuhaf bir şekilde, IOTA’nın birkaç hafta önce yaptığı basın açıklaması, Microsoft’un bunu zaten yapmış olduğunu ileri sürüyordu. İşte o açıklama:

Deutsche Telekom, EWE, Microsoft, Bosch, TINE, PwC, Accenture, Fujitsu, Schneider Electric, Orange, DNV GL gibi tüm sektörlerden şirketler temsil edilmektedir ve daha pek çoğu doğrudan verileri satan sensörleri kullanmaktadır.

Microsoft ek olarak, IOTA, benzer “düşünce liderliği” deneylerini birkaç başka şirketle daha yapacak. Schiener, “Önceden listelenen birkaç şirketle iştigal etmeye başladık ve kısa süre sonra ilk sonuçlarını yayınlayacağız” dedi.

IOTA kurucular ayrıca “Veri pazarının piyasaya sürülmesi sadece bir başlangıçtı” dedi. “Bu proje birkaç hafta devam edecek ve çok aşamalı olacaktır.”

Neler Öngörülüyor?

Bu olay, IOTA’nın teknolojisinin meşruluğunu mahvedemez; ancak ayrıntıları netleştirmek için gibi bazı soruların cevaplanması gerekiyor. Aslında, Reuters tarafından hazırlanan bir raporda IOTA Vakfı, yayınların Microsoft’a veri pazarı ilanından sonra aktif olarak katılmasını istemekte.

Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen blok zincirlerinin bile, birkaç yıldır piyasada oldukları gerçeğine rağmen hala başlangıç aşamasında olduğu kabul edilmektedir. Gerçekten de, IOTA, Tangle teknolojisi sözlerine devam ederse bir gün kendi saflarına katılabilir.

Bu açıdan, Microsoft’un veri pazarı deneyinde daha aktif bir rol almayı bırakması şaşırtıcı değil. Fakat gelecekte bu durum kolayca değişebilir.

 

Görsel Kaynak: Google

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin