Eski Google CEO’su Eric Schmidt: Blockchain’e Güvenim Tam!

Google’ın eski CEO’su Eric Schmitdt tabanlı uygulamalarınbir sonraki aşamada vazgeçilemez derecede marketi sirkülase edeceğini düşünüyor.

Schmidt, San Francisco‘daki Village Global‘in ev sahipliğinde, düşük bir yönetim stratejisinden, Google‘ın bir iş adayıyla on altı kez görüştükten sonra öğrendiği şeylerden, Picasso’nun erken dönemindeki ve son dönemdeki en iyi reform hakkındaki fikrinden bahsediyor. Kurumsal yönetişim adına önümüzdeki 10 yıl içinde hangi teknolojinin patlayacağını, en çok altüst olacak medya kaynaklarını ve daha fazlasını tahminleyebildiklerinden söz ediyor. Söyleşi sırasında blockchain ile ilgili olan kısım ise şöyle gelişiyor:

COWEN: Blockchain size göre abartılan bir teknoloji mi, yoksa bahsedilmesi gerekenleri henüz duymadık mı? Yani bir diğer deyişle, küçümseniyor mu?

SCHMIDT: Genel formatta, abartıldığını düşünüyorum. Teknik kullanımda ise küçümsendiğini.

COWEN: Peki teknik kullanımın ne olacağını düşünüyorsunuz? İnsan hayatında blockchain ile çözülmeyi bekleyen ne gibi problemler mevcut?

SCHMIDT: Blockchain, Bitcoin ve diğer paralar için çok önemli bir platfrom olarak düşünülebilir. Günümüzde banka transferleri ve birbirlerine dahi güvenmeyen insanlar için bulunmaz bir nimet.

Bence en belirgin örnek ise blockchain platfromu üzerine kurulan uygulamalar. Örnek vermek gerekirse Ethereum‘dan söz edebiliriz. Ethereum için gerçekten yeni bir buluş diye söz edebiliriz. Ancak ondan beklenenler çok daha fazla, global senkronizasyon da bu beklentilerin başını çekiyor.

Schmitdt’in blockchain hakkındaki meşhur sözleri sayesinde onun zaten bu teknolojiye ne kadar inandığını biliyoruz:

Bitcoin mükemmel bir kriptrografik ilerleme, dijital dünyada kopyalanamayan bir şey geliştirmek inanılmaz büyük bir değere sahiptir.

Bitcoin mimarisi, herkese açık olan, ancak değiştirilemeyen bir defterin gün yüzüne çıkarılması açısından mükemmel bir iş başardı.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin